• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In verschillende wijken op het eiland kan het een warme middag worden. Aqualectra is bezig met onderhoudswerkzaamheden en zal de stroom op bepaalde plekken tijdelijk uitschakelen. Vandaag ging het licht uit in Noord Santa Rosa en Noord Zapateer.

 
Het nutsbedrijf biedt haar excuses aan voor het ongemak. De komende week kunnen ook onderstaande wijken een stroomonderbreking verwachten:
Dinsdag : Zeelandia tussen 14.00 – 15.00 uur
Dinsdag:  Savonet, Zorgvliet, Seru Gracia, Westpunt tussen 08.30 – 15.00 uur
Woensdag: Nieuw Nederland tussen 14.00 – 15.00 uur
Woensdag: Parera, Parerawijk, Cocowijk tussen 14.00 – 15.00 uur
Donderdag: Janwé tussen 14.00 – 15.00 uur
Donderdag: Wacawa, Lelienberg tussen 08.30 – 15.00 uur

Informatie
Voor meer informatie over de stroomonderbrekingen kan telefonisch contact worden opgenomen via telefoonnummer 4625968 of met de storingdienst op 0800-0135.

16 reacties op “Aqualectra gaat schakelen”

 1. Zo gaat dat. De politiek gaat op de foto als er aggregaten bespaard worden. Nu zal de directie de klos zijn omdat de doelstellingen niet gehaald worden. . Wat de amerikanen zeggen `shit runs downhill`

 2. Laat Schotte zijn hard-hat en zijn voltmetertje maar weer uit de kast trekken. Een mooie foto kans als hij de aggregatoren weer in gaat schakelen.

  Te erg voor woorden! Net een paar maanden gelden werden NOOD agregatoren uitgeschakeld want die zijn toch niet nodig. Blijkbaar wel zo te zien.!!

 3. @Smile, er is genoeg kennis bij Aqualectra maar die moet worden gebruikt. De RVC dient te bestaan uit mensen met kennis en niet mensen met dezelfde achternaam als politici. die er alleen zitten om geld te vangen en op opdracht mensen weg te sturen.

 4. De tijdstippen van onderhoud zijn tevens de piekuren van verbruik. Slim om zo de capaciteitstekorten te verbergen.

 5. Om altijd 100% elektrische energie te kunnen leveren moet je 127% opgesteld vermogen hebben. Die 27% extra is om onderhoud en een storing die samenvallen op te kunnen vangen.
  Zo werkt het in Europa waar de netten groot en sterk zijn. Op Curacao is dat wat ingewikkelder omdat het klein is en er zijn meerdere leveranciers, waar Aqualectra eigenlijk geen grip op heeft.
  Het eerste aspect heeft te maken met statistiek; die werkt goed bij grote getallen en Curacao is dus heel klein…..
  Het tweede aspect komt doordat BOO aan Aqualectra (zou) moeten leveren en daar kunnen ze niet op aan en de windfarms zijn nu helemaal weg. Dat scheelt toch gemiddeld ook zo’n 10MW. En als er dan helderzienden in de regering en de RvC zitten die menen dat de noodstroomaggregaten van Aggreko straffeloos weg kunnen, dan heb je de poppen aan het dansen. Je hebt dan niet meer die ‘Europese’ 27% ter beschikking, waarvan ik denk dat dit getal op Curacaose schaal wel eens 35% zou horen te zijn.
  Op een klein eiland is elektriciteit produceren nu eenmaal per definitie duurder dan in de VS of Europa. Maar dat is ingewikkeld en zeker voor onze regering te moeilijk misschien.
  Het klinkt wel populair om de Aggreko sets weg te halen, maar nu zit je regelmatig in de peakshaving. Je zal een bedrijf in Zeelandia hebben…..
  Elektriciteit moet gemaakt worden als het gevraagd wordt en dat is een verschil met een brillenzaak waar je een magazijn vol van hebt. Als daar iets mis is met de productie dan kan je het magazijn leegverkopen voordat er een klant iets van merkt.
  Elektriciteit is abstract en daardoor ingewikkeld. Veel populairder kan je het niet uitleggen.

 6. heel normaal….selikor doet dat het afgelopen jaar ook regelmatig!

 7. Serka di Bo

  Is Wiels net zo intellligent als zijn broer.

 8. Sinds Helmin Wiels zijn broer een dikbetaald baantje als commissaris bij Aquelectra heeft bezorgd gaat het mis met de electriciteitsvoorziening.

  En Helmin maar roepen ‘nos mes por’. Nos mes por nada!

 9. ik heb stroom genoeg bij mij in Jongbloed…hier brand al jaren de straatverlichting dag en nacht…wat is het probleem??

 10. HOOG TIJD voor een concurrent, die wèl respect vertoont voor zijn klanten en wèl verstand heeft van elektriciteit leveren! We kunnen er alleen maar op vooruit gaan ……….

 11. Volgens mij ging het een tijdje goed.. maar toen kwam Werner Wiels (die heel veel verstand heeft van elektra etc) met het goede idee om de aggregaten terug te sturen want die werden zgn niet maximaal gebruikt (in de koudste tijd van het jaar) en zie nu!!

  Goed dat de overheids NV’s vol met kundige mensen zitten!!

 12. Schakelen is heel gewoon op dit eiland. Ook TDS is er mee bezig. De kanalen Nederland 1, 2 en 3 worden regelmatig weggeschakeld.

  Maar wel voor een volledig pakket betalen. Dat is natuurlijk om al die regeringsfunctionarissen in de RvC’s te kunnen betalen zodat de vriendjes van deze regeerders dit land legaal kunnen lleegroven.

 13. Lees dit bericht nèt na een stroomstoring in Brakkeput.
  Duurde dit keer ‘slechts’ 45min, meestal is het 3uur ongeveer. We mogen dus niet klagen (..)

 14. @John: natuurlijk zijn het capaciteitsproblemen. Als de capaciteit voldoende is, dan hoef je niet te schakelen bij onderhoud, dit hoort nl. bij de capaciteitsbehoefte te zijn inbegrepen.
  @ j. Oonk : nu gaat de besparing op de aggreko-generatoren zeker op aan Colombiaanse borstvergrotingen e.d.

 15. Betreft het echt onderhoud of is dit een dekmantel voor kapaciteitsproblemen. De buurten en tijdstippen zijn zeer verdacht. Hiernaast betreft het met name woonbuurten, welke altijd als eerste worden uitgeschakeld als er kapaciteitstekorten zijn. ik denk dat dit bericht gefrabiceerd is om het echte probleem te verschuilen: dat er een kapaciteitsprobleem is welke is veroorzaakt toen de generatoren ontkoppeld zijn. Dat is dan moeilijk te verkopen nu. Als dit soort typen “onderhoudsbeurten” dagelijks met strakke tijdstippen gebeurd, weten we hoe laat het is. Zo dom is dit volk echt niet.

 16. Goed dat er weer eens onderhoud wordt gepleegd. Het budget daarvoor ging, zo las ik uit inside informatie, de afgelopen jaren voornamelijk op aan borstvergrotingen in Colombia van Aqualectra werknemers en hun familie.