• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gezondheidsbeurs WTC CuracaoCURAÇAO – De alweer derde gezondheidsbeurs op Curaçao vindt dit weekend plaats in het World Trade Center (WTC). Dit jaar heeft Fundashon Pa Motivá i Rekreá de beurs het thema ‘Bo salu den Balansa’ (Uw gezondheid in balans) gegeven. De focus ligt op preventie en beweging.

De beurs vindt net als vorig jaar plaats in de vastenperiode vlak na Karnaval, in deze periode hebben mensen volgens de organisatoren meer aandacht voor hun gezondheid.

Sport
Verschillende zalen in het WTC zullen dit weekend een plek geven aan sportactiviteiten als Zumba, Aerobic en Speedbadminton, tien lezingen en meer dan 80 stands. De organisatie raadt iedereen aan om met het hele gezin in gemakkelijke kleding en sportschoenen de beurs te bezoeken, zodat iedereen met alle activiteiten kan meedoen.

Gratis testen
Gedurende de twee beursdagen zal het WTC een rookvrij gebied zijn en zal er geen alcohol verkocht worden. Samen met onze dietiste/voedingsdeskundige Carla Pauletta zal The Trader Restaurant gezond eten en drinken aanbieden. Tijdens de beurs worden demonstraties gegeven en is er de mogelijkheid tot het proeven van Healthy Bites en Drinks. Daarnaast worden weer verschillende testen uitgevoerd zoals glucosemeting, hoge bloeddruk, cholesterol en oogcontrole.

Beweging
Gedurende de Gezondheidsbeurs hebben we verschillende methodieken en programma’s ontwikkeld om ouderen, werknemers en kinderen te stimuleren te bewegen. “Bijna de helft van alle werknemers op Curacao beweegt op dit moment te weinig. Daarbij komt dat door de snelle ontwikkeling van overgewicht en obesitas, grote groepen werknemers de komende jaren een grotere kans hebben op verminderde productiviteit, uitval en verzuim.”

Preventie
Naast beweging benadrukt de organisatie ook het belang van preventie. “Door de vergrijzing neemt de vraag naar zorg, en dus ook de kosten, alleen nog maar toe. Het aantal mensen dat deze moet opbrengen, neemt daarentegen af. Voldoende reden om het anders te organiseren. Aan preventie wordt tot nu toe weinig aandacht besteed en de voor preventie beschikbare middelen zijn beperkt. Niettemin staan wij op het standpunt: voorkomen is beter dan genezen”, aldus Fundashon Pa Motivá i Rekreá.

Entree
De toegangsdeuren van het WTC gaan op zaterdag en zondag om 11:00 uur open en sluiten om 19:00 uur. Kinderen tot twaalf jaar en 60-plussers betalen 3,50 entree. Vanaf twaalf jaar bedraagt de entree vijf gulden.

www.versgeperst.com