• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper (Ruimtelijk planning) zegt de Centrale Bank nooit te hebben gevraagd om uitgifte te doen voor een obligatielening. De bank publiceerde onlangs het bericht dat er een obligatielening zou worden uitgeschreven van 250 miljoen gulden om de wegen om te knappen.

De minister heeft naar eigen zeggen nooit over een obligatielening gepraat, maar wel contact gehad met de Centrale Bank in verband met een lening. “Ik heb contact gehad met de directie om, net als in het verleden gebeurde, gedurende een periode van vier tot vijf jaar een lening af te sluiten tegen een lage rente om de wegen te herstellen. Alles is versneld nadat Thomas passeerde en de wegen meer schade toebracht. Inmiddels heeft Stichting Wegenfonds Curaçao een nieuw bestuur die de lening verder regelt.”

Artikel
Cooper wijst om zijn punt te versterken naar het interview in Extra. De bank refereerde naar dit artikel om aan te tonen dat de minister in verschillende gesprekken over de obligatielening was begonnen. “Iedereen die het bewuste artikel leest kan bevestigen dat minister Cooper op geen enkel moment in het artikel praat over obligaties, maar refereert naar een lening.” Het desbetreffende artikel is door de minister in de media verspreid en hieronder te lezen. Cooper betreurt het dat een ‘nobel verzoek’, dat al vaker zo is uitgevoerd, een onverklaarbare draai heeft gekregen.

[scribd id=82556887 key=key-1fmvidarw0k3uerpkosb mode=list]

12 reacties op “Cooper en Centrale Bank spraken over lening”

 1. […] [rente Lening] 1 maart 2012 – Posted in Kost Geld Lenen Geld? Tweet Cooper en Centrale Bank spraken over lening “Ik heb contact gehad met de directie om, net als in het verleden gebeurde, gedurende een periode van vier tot vijf jaar een lening af te sluiten tegen een lage rente om de wegen te herstellen. Alles is versneld nadat Thomas passeerde en de wegen meer … Read more on Versgeperst.com […]

 2. @ rita. Btw zou je nu ook nog kunnen beantwoorden hoe je weet dat Tromp zo rijk is en wat er strafbaar is om een vriendin geld te lenen, want dat was je in al je aberatie vergeten. Je zit toch niet in de baas z’n tijd te verspersen?

 3. @ rita. Stomme beledigingen waarom een man moet lachen, hetgeen de enig juiste reactie is om mijn kwinkslagen geeft al aan, dat je hard kan blijkven pezen, maar dat dit geen juiste interpretatiekennis zal opleveren en dat is nou jammer. Zodra je onze regeerders kan uitleggen dat en hoe ze moeten praten moet je niet boos wordeen, wanneer ze je gaan uitlachen of stenigen. Met zulke lessen zou je je wellicht van mij kunnen gaan onderscheiden en nog langer met een man gelukkig kunnen zijn. Volgens mij gaat hij nu gniffelen.

 4. zoro, voor jou informatie,Jij bent echt een “zielig”wezen…………………. Moet ik nou een bayside
  zijn of geweigerd zijn voor een lening, om positief of negatief mijn mening te geven?
  Ik ben jaren gelukkig met een man, die om jou stomme beledigingen moet lachen
  Tromp is ook fout geweest, maar ik zeg laat deze mensen met mekaar gaan praten, zodat
  wij op curacao voelen dat er geregeerd wordt en dat onze mensen een vooruitgang kunnen
  krijgen in hun leven. Als jij / of wie dan ook alleen omtrent deze regering negatief willen
  uiten, dat is jou/jullie volste recht, als jij je zo lekker voelt, OK. ga door en doe je best
  Ik onderscheidt mij van jou.don’t worry

 5. @ rita. Zelfs een domme hardwerkende kracht weet, dat het met deze regering geen zuivere koffie is. Vijf figuren hadden er niet mogen zitten. Hoe weet je, dat Tromp rijk is?Was je zijn byside en/of ben je jaloers? Heeft hij jou geen geld willen lenen en wat is er strafbaar om een vriendin iets te lenen? Als we allemaal kleuters zijn wat moet jij dan wel niet zijn? Blijf vooral hard werken om je te onderscheiden.

 6. Waar het geld blijft weet ik ook niet het is in ieder geval niet uitgegeven aan de beplanting voor de nieuwe rotonde, 2 maanden verder en een paar dooie bomen en wat onkruid….

 7. jullie doen ook als kleuters. what about als die tromp, ook de regering die hem zoveel heeft getergt nu wil pakken. jullie zijn toch geen partij aan het nemen voor geen van alle ?
  wat hebben jullie hieraan? laat die lui, dhr tromp heeft niets te verliezen, hij is ook goed fout geweest. hij heeft ook heel makkelijk zijn vriendin geld ,geleend?.En tromp is heel erg rijk.
  ik werk jaren heel hard en wil dat ook blijven doen, omdat ik wat ik ook wil bereiken, wil
  aanschaffen. laat die lui, ik trek helemaal geen partij. ze waren en zijn allemaal een pot nat
  inclusief tromp.

 8. Als de wegenbelasting besteed zou worden aan de wegen, is dat ruim voldoende om in 5 a 10 jaar alles opnieuw te asfalteren.
  waar het geld van de wegenbelasing blijft is mij een raadsel.
  ik hoop niet dat het in de zakken van onze bestuurders verdwijnt.
  maar het lijkt wel zo te gaan???

 9. Inderdaad, Churandi, willen ze al lang van Tromp af om hun eigen zetbaas/marionet neer te zetten.

 10. Cooper, Gewoon blijven liegen. Natuurlijk is er overleg geweest met de Centrale Bank, maar er wordt alles aan gedaan om dhr. Tromp in een kwaad daglicht te stellen.
  Geen middel wordt geschuwd en kennelijk is alles toegestaan.

 11. Wat een stelltje kleuters hebben we ook in het parlement zitten. De kop weet niet wat de staart doet. Gewoon een grote chaos is het in ons parlement. Zo bestuur je toch geen land? Wanneer wordt er een onderzoek gestart naar dhr. Blooper? Naar ik op straat gehoord heb kost elk bakstenen drempeltje Ang 150.000. Drempels kunnen ook van asfalt worden gemaakt. Deze gaan langer mee, men rijdt er vloeiender overheen en kosten veel minder. Dit stinkt verschrikkelijk mr. Blooper!

 12. Coopertje, wat denk je van de rente op een lening en daarvoor moet je bij een gewone bank zijn en niet bij de Centrale Bank of ben je iets informeels van plan met witwassen of zoiets van de Italiaanse maffia?