• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Akshon Dushi Kòrsou is ervan overtuigd dat de Staten in haar vergadering van 5 maart zal oproepen tot een screening naar individuele ministers. Derek Durgaram van de actiegroep legt in een interview met radio Hoyer 2 uit waarom hij denkt dat de Staten toch zal instemmen met een screening.

In een eerder stadium gingen de Staten akkoord met een screening door Transparency International, maar dit zal een algemene screening zijn en niet naar individuen. Voor de actiegroep is dit niet genoeg.

Handtekeningen
Statenvoorzitter Ivar Asjes liet de actiegroep gisteren door middel van een brief weten dat er op 5 maart gehoor zal worden gegeven aan het verzoek van Akson Dushi Korsou door middel van ruim vierduizend handtekeningen, onderzoek te laten doen naar de integriteit van ministers.

Brief
Een tweede brief met beschuldigingen aan het adres van Asjes was volgens de Statenvoorzitter niet nodig geweest, aangezien er al op 1 februari is besloten het verzoek op de agenda te zetten. Akshon Dushi Kòrsou bevestigt dit, maar had dat graag in een officiële reactie te horen gekregen en besloot daarom tot de tweede brief.

Luister het interview met Derek Durgaram op radio Hoyer 2. Door Rick Hart.

16 reacties op “Akshon Dushi Kòrsou verwacht screening”

 1. @R.Willems, wow.. heb je een evil twin of zo? Soms zijn je stukjes best leesbaar, maar dan kom je weer met een stuk proza alsof je knetter-stoned zit te tikken.

  “.. laat dan de bevoorrechte tweeslachtigheid van tijdens de periode van de Nederlandse Antillen varen..” <- Toen je dat schreef dacht je toen echt dat *iemand* begrijpt wat je bedoelt??!?! Laat me maar voor niemand spreken, misschien ben ik wel te dom…

  Overigens vind ik een argument waarin je de persoon met wie je een meningsverschil hebt uitmaakt voor "kleine garnaal " die zijn "kop uit zijn hol steekt" niet passen bij iemand die zichzelf goed in debateren vindt… Just my 2cts..

 2. Willempie hoor je overal, Willempie het is een raar geval etc.

 3. Dat er een regering geïnstalleerd zal worden moet het ook voor de allerslimste uit de klas
  duidelijk zijn. Het is omdat de stembusuitslag bekend is en na onderhandelingen tussen winnaars en verliezers het resultaat verdeeld wordt in regeringszetels en de oppositie.
  Het kaf zal tussen schip en wal terechtkomen en als parias roemloos vergaan!

 4. Een screening vindt plaats, voordat een regering is geinstalleerd en dus kan er onmogelijk over een PAR-oppositie gesproken worden. De rest moet van hetzelfde lage niveau zijn en wederom tijdverspilling zoals gewoonlijk.

 5. Screening heeft totaal geen zin, laten we ons overgeven aan de genade van de VN en die een mandaat geven van 10 jaar, zodat dan alle Politieke figuren die dan aan de macht komen schone handen hebben, geen verplichtingen tegen over derden en jonger zijn dan 40 jaar.
  Laten we in die 10 jaar goede mensen opleiden om ons land een betere toekomst te geven.
  En als we wel gaan screenen lol begin dan bij de basis.
  Vraag de hoeveel vermogen ze nu hebben en straks weer aan het einde
  neem een wet aan waarin staat gij zult geen banen weggeven aan familieleden of kennissen.
  en als laatste aangezien u op wachtgeld staat zal men de eerste 4 jaar geen baan aannemen in welke vorm dan ook.

 6. Van niets tot niets!
  Zet geheel deze screeningsgeschiedenis op een rijtje: van de PAR-oppositie tot de veiligheidsdienst, van de Nederlandse Tweede Kamer tot de Curaçaose Gouverneur, Rapport en Commissie Rosenmöller tot waarborgfunctie als screening…….Groot en belangrijkheid worden herleid tot onbelangrijk- en onbenulligheid. En nu dat er een kleine garnaal Derek Durgaram zijn kop uit zijn hol uitsteekt om zo hard mogelijk te schreeuwen, zal het ook niets anders zijn, dan klein wordt gewoon herleid tot niets!
  Pure verkwisting uit onnozelheid en misbruik van democratie door Akshon Dushi Kòrsou en zijn leiders André Hoop en Derek Durgaram, alsmede de 4000 ongeruste burgers.
  Waarom zoveel moeite en zelfs nu als mosterd na maaltijd naar het Parlement? Wat is de boodschap en tot wat zal het bijdragen?
  Vijf zittende Ministers zullen de screening niet doorstaan, dat weet men reeds bij voorbaat! Verzamel dan alle illegale activiteiten van deze vijf Ministers en biedt het aan het OM en klaar is Kees! Al de rest is bla-bla-bla!
  Akshon Dushi Kòrsou, Derek Durgaram, samen met jullie 4000 ongeruste burgers, zijn jullie verkeerd bezig en vissen jullie allemaal achter het net! Het ontbreekt jullie aan visie in welke richting het Eiland zich ontwikkelt.
  Indien U uw bezorgdheid kwijt wil, laat dan de bevoorrechte tweeslachtigheid van tijdens de periode van de Nederlandse Antillen varen en kiest nu voor een duurzame Groot-Curaçao, waarvan U dan ook spontaan een waardig deel zal gaan uitmaken, wat nu niet het geval is!
  Uw bezorgdheid is thans zeer terecht! U bent noch vlees noch vis en door U meer te gaan isoleren in een groep van “4000 bezorgde burgers” creëert U een nog grotere gat tussen de Curaçaose beleving en de realiteit. Indien U nu, geen moeite doet om U aan te passen om aansluiting te krijgen bij deze Curaçaose zeer snelle ontwikkeling, is de kans zeer groot, tussen wal en schip terecht te komen, waarbij U nergens bij hoort en onopvallend met 4000 roemloos in het niets zal verdwijnen als pretentieuze strebers.
  Alle deuren staan nog wagenwijd open en de toekomst zal uw identiteit bepalen!
  Het overbodige hoogmoed kan best gemist worden, maar niet de noodzakelijke integratie!

 7. @ J Oonk, wat een onzin het meerendeel van dit volk heeft niet voor deze clowns gekozen.
  als e naar de stemmen kijkt zeken niet voor deze die nu zitten. Het was gewoon een kwestie van geen coalitie willen vormen met de grootste partij nu zit het volk met dit gespuis.

 8. een onafhankelijke screening is met dit kabinet niet mogelijk.
  ze houden elkaar uit de wind, ze hebben allemaal behoorlijk wat te verbergen.

 9. Tjaki, het volk heeft niks te zeggen? Grote onzin! Het volk heeft zelf op deze charlatans gestemd!

  Wil je van dit soort politici af dan moet je eerst van het volk af en vervangen door een volk met enige normen en waarden.

 10. En waar is die verwachting dan op gebaseerd? Dat wil ik dan wel eens weten.
  We hebben geen _enkele_ reden om aan te nemen dat de regering zuiver op de graad is, maar we hebben veel redenen om het tegenovergestelde te denken.

  Wie gelooft nu echt dat er een screening komt? Deze ministers gaan _nooit_ door een fatsoenlijke screening komen. Daarom is die screening niet gebeurd. Als er niets aan de hand zou zijn dan zouden ze het wel gedaan hebben.

 11. Er komt geen screening. Het zal niet gebeuren. Niet in de Staten en binnenkort ook niet op het Airport. Het volk heeft niks te zeggen, omdat de Statenvoorzitter en z’n consorten gelijker zijn dan het volk. We hebben te maken met mensen die ongevoelig zijn, hun zakjes rot vullen en eigenwaarde(s) kopen m.b.v. geld en macht. Dit is wat nu aan de orde is. Hun integriteit is een verscheurd achillespees en ze weten dat ze hierdoor nergens naartoe kunnen. Dus blijven ze lekker op de pluche zitten.Sorry Dushi Kòrsou, maar zonder acties komen we nergens.

  “When it is obvious that the goals cannot be reached, don’t adjust the goals, adjust the action steps”. Confucius

  There are risks and costs to action. But they are far less than the long range risks of comfortable inaction. John F. Kennedy

 12. Dit wordt gewoon een hamerstuk.
  Asjes zal aangeven dat de brief zal worden behandeld. Daarna zal worden opgemerkt dat de screening is afgesloten en dat er al een onafhankelijke screening zal worden ingesteld, waardoor het niet nodig is nog een screening te doen.

  Wat mij nog het meeste heeft verbaasd is dat de gouverneur zich er totaal niet mee bemoeit, hij vindt het wel goed zo. Vreemde houding.

 13. Wat een onzinnige verwachting van Aktion Dushi Korsou. De Staten bestaan zelf uit leden die er alle belang bij hebben dat er niet gescreend wordt (Asjes – creditcard fraude, Godett – strafblad, Thode – drugshandel in de familie) dus die gaan echt geen screening eisen.

 14. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, echter ik betwijfel dat de Staten met een dictatoriale meerderheid het belang heeft haar eiegn ministers te screenen wetende dat ze door de mand zullen vallen. Onze Staten is niet meer de instantie die het hoort te zijn. Het is een rubberstamp van de corrupte regering en daarvan hoef je niet veel meer van te verwachten. Als de screening belangrijkrijk was had de Staten uit eigen beweging de screening georganiseerd. Dat zeg eigenlijk alles al.

 15. Dat ligt er aan wat onder een screening wordt verstaan. Volgens Schotte was voldoende om naar het OM te stappen en er werd niets strafbaars gevonden dus die screening is al gedaan. Een screening zoals het hoort en waarbij 4 ministers bij voorbaat niet ministeriabel zijn gaat er absoluut niet komen. Voor de statistieken is hooguit aardig om te weten hoeveel minuten de Staten aan dit verzoek gaan besteden.

 16. Het zou me verbazen, maar bij God en op Curacao kan alles….