• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het nieuwe bestuur en interim directeur van Fundashon Wega di Number Kòrsou ( FWNK) hebben hun toekomstplannen voor de overheids-nv gepresenteerd aan minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling). “FWNK moet een moderne geautomatiseerde organisatie worden.”

Interim directeur Sithree van Heydoorn en voorzitter van het bestuur, Marius Romer hebben een FWNK op het oog die een grote steun zal geven aan de samenleving van Curaçao. Dat was hun centrale boodschap aan Hakim.

Quick scan
Het bestuur van FWNK heeft in december vorig jaar accountantskantoor H.G.M. Jourdain B.V. de opdracht gegeven om een quick scan te maken van de huidige situatie. Hakim wilde zo snel mogelijk een gesprek met het bestuur nadat hij verontrustende informatie had ontvangen over de eerste conclusies uit de scan.

Overdracht
“Het is bekend dat het onlangs benoemde bestuur haar werk is begonnen zonder enige vorm van overdracht. De leiding van FWNK liep tegen een interne situatie aan waarbij de administratie niet up-to-date was, documenten niet goed gesorteerd waren, een optimale IT basis ontbrak enzovoort”, aldus het bestuur.

Wetten
Ook waren er externe factoren waardoor FWNK zich niet optimaal kon ontwikkelen. “Zo stammen bijvoorbeeld de wetten voor Loterij verordening uit 1909. Om een dienstverlening op niveau te kunnen bieden en met het oog op de moderne vraag, wil FWNK de wetten die volgens FWNK verouderd zijn, vernieuwen.”

Business Case
Ook heeft de stichting contact met haar counterpartners in de regio van het Caribische gebied en Zuid-Amerika om meer informatie te krijgen over factoren die een succesvolle strategie vergroten. “Nu de problemen zijn geïdentificeerd, is FWNK op dit moment een Business Case aan het formuleren die zal worden aangeboden aan de regering in juli.”

1 reactie op “Interne situatie Wega di Number besproken”

  1. Ik vind het opvallend dat het bestuur van de loterij accountantskantoor Jourdain heeft ineghuurd. Dat is de eenmanszaak van de vorig jaar bij FKP buitengezette directeur Jourdain die daar niet te handhaven was omdat hij cheques aan zichzelf had uitgeschreven. Blijkbaar heeft het bestuur van de loterij behoefte aan een accountant die het met de integriteit niet zo nauw neemt?

    Zo van ‘wij screenen jou niet als jij ons niet screent’? Het zal dus niets een nietszeggende quick scan worden, maar win-win voor Jourdain (riante fee zonder enige inspanning) en bestuur (kritiekloos rapport).