CURAÇAO – “Ik heb goed nagedacht de afgelopen dagen en mijn beslissing genomen. Ik doe mee! Ik stel me kandidaat voor het politiek leiderschap van de Partij van de Arbeid”, schrijft  kamerlid Martijn van Dam vandaag op Facebook. Hij heeft onder andere Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken in portefeuille.

De media richtten zich maandag massaal op de PvdA toen politiek leider Job Cohen zijn aftreden bekendmaakte. Afgelopen weken was de partij veel in het nieuws door de aanhoudende onrust over het functioneren van Cohen. Andere namen van mogelijke kandidaten voor het politiek leiderschap die afgelopen dagen vielen waren die van Diederik Samsom en Ronald Plasterk.

John Leerdam
Het Antilliaans Dagblad meldt verder vandaag dat de Curaçaose John Leerdam (50) zijn rentree in de Tweede Kamer maakt nu Cohen vertrekt.  Van 2003 tot 2010 was Leerdam Kamerlid, maar bij de verkiezingen van 2010 verloor de partij drie zetels en werd hij niet opnieuw benieuwd. Of Leerdam Koninkrijksrelaties in portefeuille krijgt als Van Dam politiek leider van het PvdA wordt is nog niet bekend.

3 reacties op “Kandidaat partijleider PvdA bekend”

  1. Kijken wat deze onzinpartij nu weer voor schertsfiguur naar voren schuift om geheel terecht te worden onderuitgeschoffeld door Wilders :-).

    En zien hoelang hippie Hans Spekman nog blijft, binnen een maand maakt die vent een glijer waardoor hij ook afscheid mag nemen van de politiek, heerlijk zoveel cabaret bij 1 partij.

  2. Vooralsnog zijn er 2 kandidaten en de keuze van de leden zal gerespecteerd worden. Liever had ik gezien dat John Leerdam in de toneelstukken was blijven zitten.

  3. “De kandidaat” is wat overdreven hoor. Iedereen uit de fractie kan zich kandidaat stellen en het congres gaat uit die kandidaten een fractievoorzitter kiezen. Staatsrechtelijk volkomen kolder, maar de fractie heeft beloofd de keuze van het congres te respecteren.