• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Akshon Dushi Kòrsou heeft eindelijk haar doel bereikt; de ruim vierduizend handtekeningen voor een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit van de ministers wordt 5 maart behandeld in de Staten. Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft dit gisteren in een brief aan de actiegroep laten weten.

Akshon Dushi Kòrsou gaf vorige week aan diep teleurgesteld te zijn over de houding binnen het parlement ten opzichte van hun ingediende petitie. “De petitie ondertekend door meer dan vierduizend ongeruste burgers is geheel niet behandeld binnen het parlement. Dit is een grove minachting van de mening van deze grote groep burgers”, vonden André van Hoop en Derek Durgaram van de actiegroep.

Beschuldigingen
Asjes heeft, na een tweede brief, besloten toch aandacht te besteden aan de petitie met 4.062 handtekeningen, die de actiegroep op 16 januari overhandigde aan de Statenvoorzitter. Asjes geeft wel aan de tweede brief van Akshon Dushi Kòrsou niet te waarderen. “Het was handig geweest als jullie in de brief een telefoonummer hadden vermeld zodat ik jullie telefonisch op de hoogte had kunnen stellen, in plaats van een tweede brief te sturen vol met valse beschuldigingen.”

[scribd id=82426734 key=key-imezom930ffovdwym6t mode=list]

8 reacties op “Petitie Akshon Dushi Kòrsou in de Staten”

 1. De Staten verspilt z’n tijd allang niet meer met belangrijke thema’s. Dat is overduidelijk. Dat Asjes als een wanhopige looser zich altijd vals beschuldigd voelt, maar zich wel in z’n (on)recht voelt om anderen van alles te verwijten, is ook niet de laatste keer.

  Zoals @Karel al reeds gezegd heeft, komt er geen verandering met het opsturen van briefjes en of petities, maar met acties. Het gezeur elke keer weer dat de regering niet deugt, maar toch z’n gangetje kan gaan, is bewijs genoeg dat deze mafiosi het volk niet serieus neemt. Maar goed, zoals het hier altijd het geval is, gaat men pas de straat op wanneer het al te laat is.

 2. jammer dat er ook niet gelijk de vragen van de heer Wiels mee zijn genomen voor wat betreft het verdelen van de diverse baantjes waar Ome Gerrit nog over moet antwoorden.
  Las ik toch ook nog verleden week in een krant over een baan voor de zuster van de Hr Asjes bij 1 of ander controle orgaan. Klinkt als een slager die zijn eigen vlees keurt.
  Nogmaals alles zal best wel Koosjer zijn en de zuster zal best wel de goede opleidingen hebben gehad, maar zoiets doe je niet je moet altijd de schijn voorkomen dat iemand zegt hmmm jullie kunnen het wel zo doen maar is hij/zij geen familie of enz.

 3. ACH, DIE DOOFPOT IS GEDULDIG…………

 4. ben het eens met Henkie, word toch weer weggestemd.

  daarnaast vind Asj.s het niet leuk een tweede brief met “beschuldigen” pas na een tweede brief kwam er actie. en dan kan hij zien en ondervinden hoe het nu voelt wat hij met zoveel anderen doet zonder reden beschuldigen.

 5. Curacao wordt op dit moment geregeerd door een aantal misdaadfamilies zoals helaas gebruikelijk in dit gedeelte van de wereld. Blijkbaar kan Curacao toch niet ontsnappen aan de cliches hieromtrent. Het is aan het volk om in opstand te komen. Een briefje zal niets uitmaken.
  Men is hier blijkbaar gewend om achterover te leunen en over zich heen te laten lopen dus we zullen het wel tot de volgende verkiezingen moeten uitzitten. En dan zitten de families op alle overheidsfuncties. De rechtelijke macht is nu nog enigzins onafhankelijk maar dat zal ook niet lang meer duren.

 6. ach je zet het op de lijst en dan verklaar je dat het helemaal niet nodig is

 7. Stond er ook geen adres onder? Ben benieuwd of het gewoon wordt afgehamerd of dat er een serieus debat gevoerd gaat worden. ALS er serieus over gesproken gaat worden is dat hoopvol. Als de coalitie blijft zwijgen, dan is het dus duidelijk dat er een act wordt opgevoerd..

 8. De mensen die denken dat er in deze vergadering serieus follow up wordt gegeven geloven waarschijnlijk ook nog in Sinterklaas en de Kerstman. Met bandieten als Godett (strafblad), Thode (zoon in drugshandel), Asjes (creditcardfraude, benoeming echtgenote bij CPA in een niet bestaande functie), Wiels (benoeming broer als commisaris bij Aqualectra) in de Staten kun je niet verwachten dat deze gaan aandringen op een screening, want dan vallen ze eerdaags ook zelf door de mand.

  Het is al een grote schande dat ze Jamaloodin laten wegkomen met een belastingschuld van een miljoen. De Staten zijn geen knip voor de neus waard, het zijn marionetten van zichzelf in een lachwekkende poppenkast.