• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Artsen hebben een verdacht plekje gevonden in het bekken van de Venezolaanse president Hugo Chávez. Hij moet daarom weer worden geopereerd. Op dezelfde plek had Chávez eerder een tumor ter grootte van een honkbal. Die is vorig jaar operatief verwijderd.

 
De afwijkende cellen zijn bij elkaar ongeveer twee centimeter groot. Ze werden afgelopen zaterdag ontdekt tijdens een routineonderzoek in Cuba. Daar is Chávez behandeld. Het is onduidelijk of het om een nieuwe tumor gaat. “Ik ontken dat het uitgezaaid is en dat ik op sterven lig”, zei Chávez gisteren op de staatstelevisie.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Chávez weer onder het mes”

 1. Ik vind het altijd toch frappant dat ik in Curacao positieve dingen over Chavez hoor. Als het niet zo tragisch zou zijn, zou ik er om kunnen lachen. Hij is een grote vriend van Teheran, Kadaffi en andere criminelen. Venezuela is helemaal niet economisch gegroeid. Het enige wat het land heeft is olie en het prive bezit van de clan van Chavez waardoor het land zich een aantal dingen kan veroorloven. Hetzelfde geld voor de oliestaten in het midden oosten. Als olie als inkomstenbron wegvalt dan blijft er van deze landen helemaal niets meer over. Iedereen is ook blijkbaar vergeten dat hij de laatste staatsgreep in Cuba ook heeft gefinancieerd met zijn olie.

 2. iemand vroeg aan mij in de eind jaren negentig waarom Chavez zo geliefd was bij het volk.
  Ik was toen op dat moment in Venezuela en legde uit dat de voorgaande jaren er alleen maat twee partijen aan de macht waren geweest die om de beurt stuivertje wisselen en de rijken nog rijker maakten en de armen nog armer.

  Als je in de stad Caracas was zag veel leegstaande flats, gebouwen maar tegen de heuvel aan de buitenkant van de stad kartonnen huizen.

  Tuurlijk is er veel fout gegaan door Chavez maar er is ook vooruitgang geboekt voor wat betreft gezondheidszorg en onderwijs.

  We moeten wel rekening gaan houden dat er een leegte zal ontstaan bij het weg vallen van Chavez.
  Medewerkers van Chavez die zich niet geheel hebben gehouden aan het gedachten goed van Chavez.

  Deze kunnen ons land in een vervelende positie brengen tijdens het vinden van de nieuwe macht en sterke man in Venezuela.