• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering betreurt het ‘ten zeerste’, dat de Centrale Bank zonder ‘nader overleg’ publiekelijk aankondigt dat binnenkort door het wegenfonds een obligatielening zal worden uitgeschreven voor 250 miljoen gulden. Minister George Jamaloodin (Financiën) heeft de Centrale Bank om uitleg gevraagd.

Jamaloodin heeft president Emsley Tromp van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) daarom gisteren schriftelijk gevraagd waar hij de in een persbericht gebruikte informatie op baseert.

Wegenfonds
CBCS heeft in een persbericht vorige week dinsdag aangekondigd dat er binnenkort een obligatielening zal worden uitgegeven door het wegenfonds Curaçao in verband met achterstallig wegenonderhoud. “Noch de regering van Curaçao, noch één van de individuele ministers, noch het wegenfonds als entiteit, hebben tot nu toe een formeel besluit tot een obligatielening met dit doel genomen. De Centrale Bank is ook niet officieel benaderd inzake een obligatielening door het wegenfonds.”

Voorbarig
“Er zijn slechts verkennende contacten op ambtelijk niveau geweest over een mogelijke lening in algemene zin, niet per se een obligatielening.” De regering is niet te spreken over het persbericht van de Centrale Bank. “Dit kan leiden tot misverstanden in de gemeenschap en ondermijning van het vertrouwen van institutionele beleggers, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen.” Er zijn volgens de regering enige tijd geleden verkennende gesprekken gevoerd over een wegenfonds. “Deze gesprekken verliepen positief. Maar het is voorbarig dat de CBCS een publiekelijke aankondiging doet.”

Financiering
De regering zal, zodra de formele besluitvorming heeft plaatsgevonden en het overleg met betrokken instanties is afgerond, aankondigen hoe de achterstand in infrastructurele werken op Curaçao wordt weggewerkt en hoe de financiering ervan zal plaatsvinden. “De regering zal niet alleen achterstallig wegenonderhoud hierin opnemen, maar ook andere dringende problemen, zoals afwateringsprojecten.”

8 reacties op “Jamaloodin wil uitleg van Centrale Bank”

 1. Het volk wil uitleg van Jamaloodin met name wanneer hij die belastingschuld gaat terugbetalen en de rekening van Aquelectra!

 2. Cooper heeft eerst een enorme achterstand in onderhoud gecreeerd en wil dat eindelijk gaan inhalen. Dan moet er iets zijn, dat het ook voor hem gunstig is en Jamaloodin zal hem niet verraden, want die heeft tonnen boter op zijn hoofd.

 3. Waar is die lening dan voor bestemd of mocht de bevolking hier niets van weten, zodat het met jamboo mee kon door de slurf die niet gecontroleerd wordt??

 4. hmmm, even kijken hoor 85.000 voertuigen die motorrijtuigen belasting betalen, die brengen toch zeker 40 miljoen per jaar in.
  nu gaan we lenen, zijn we nu helemaal bedonderd dan brengen we dus 15 miljoen gulden weg aan rente.

  wie wil nu weer zijn zakken vullen of krijgt straks een baantje bij een maatschappij ?
  we hebben helemaal geen bedrijven die een een opdracht aan kan van een kwart miljard.( 250.000000)
  van die 250 miljoen brengen we dus 150 miljoen weg aan rente ( looptijd 10 jaar)

  laten we eerlijk zijn, de wegen van Curaçao zijn niet van goud, machines die ze willen gebruiken hoeven wij niet te kopen dat doet het bedrijf maar als ze het werk willen hebben.
  Dan maar wat minder winst en geen bewindvoerder alla 25.000 gulden per maand

  De een tweetjes tussen het bedrijfsleven en de regering moet afgelopen zijn en niet steeds weer het volk er voor te laten opdraaien.
  Gelukkig hebben we het CFT die er een stokje voor kan steken, en kan zeggen maar daar hebben jullie geen geld voor.

  rest me nog te zeggen leuk geprobeerd, maar u gaat terug na af en u ontvangt geen bonus bij het vertrek uit de politiek.

  ten tweede

 5. Deze reactie doet vermoeden dat er nog iets anders geregeld moet worden. Denk dat er iets niet klopt? Het enige dat ik kan bedenken is dat de coalitie misschien ook op het idee is gekomen de lening onderhands te plaatsen. Als jezelf als regering de rente kunt vaststellen en je hebt als ministers nog wat vermogende relaties, dan kan een overheidslening aantrekkelijk zijn. De marktrente is laag, dus …hier kan een handje geholpen worden? Ben benieuwd.

 6. Verwacht Jamaloodin antwoord? Zoals wij antwoord van hem verwachten over hoe hij zijn miljoen belastingschuld gaat afbetalen nu hij een betalingsregeling in de wind heeft geslagen? Zoals wij antwoord van hem verwachten of hij met een dergelijke schuld wel minister had mogen worden? En hij bij de screening (hahaha, screening?) deze schuld ook bekend heeft gemaakt?

  Overigens: voor een schuld van 1,000,000 zonder onderpand betaal je bij een bank minimaal 7.5% rente. Dat is over dat bedrag 75,000 per jaar.,

  Zonder een cent af te lossen zou de minister alleen al aan rente 6,250 per maand kwijt zijn. Maar rente betaalt Jamaloodin natuurlijk niet.

  Jamaloodin besteelt de samenleving alleen aan rente al voor 75,000 PER JAAR. En dat wordt hier gewoon minister – geen wonder dat Curacao iedere dag meer als een bananenrepubliek gezien wordt.

 7. Hè? Het was minister Cooper zelf die hiermee naar de pers ging.

 8. Van mij mogen ze morgen die obligatielening uitschrijven. Het is gewoon een grote schande hoe ons wegennet erbij ligt. Wie betaalt alle kosten die ik de afgelopen jaren heb gehad aan ball joints, tirots en andere allerlei andere onderdelen, waarvan ik vroeger geneens het bestaan van af wist?