• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Civil Aviation Authority (CAA) heeft de Dutch Antillean Express (DAE) gemeld dat zij moeten stoppen met hun ‘2 voor 1’ actie. De prijzen voor bepaalde tickets zouden hierdoor onder het minimum uitkomen. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers: Vind jij dat CAA of DAE in zijn recht staat?

Stefan (43) vindt dat DAE gelijk heeft. “Als ondernemer moet je zelf kunnen bepalen wat de prijzen zijn. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen inkomsten- en winstpercentages. Als jij onder het minimum wilt zitten, moet je dat kunnen doen!”

Vriendjespolitiek
Mel (24) heeft er een iets andere visie op, maar vindt ook dat DAE door moet gaan met de actie. “Voor hetzelfde geld is er vriendjespolitiek gaande. Als iemand bij de CAA goede vriendjes is met bijvoorbeeld Inselair, en die redden het niet om hun prijzen te verlagen, moeten de prijzen dus hoog blijven. Maar zo werkt het niet.”

Niet eerlijk
Raymi (30) vindt dat dat CAA een goed punt heeft. “Ze hadden een afspraak staan met het vorige management van DAE. Die afspraak staat er nou eenmaal, maar DAE gaat nu wel onder het minimum zitten. Dus er is dan wel vrije concurrentie, maar de rest maakt geen schijn van kans nu. En dat is dan niet helemaal eerlijk.” Daarentegen vindt ze wel dat het maar voor een bepaalde periode was, omdat het een actie was. “Hoe zwaar moet je daar aan willen tillen als overheid zijnde?”.

Problematiek
Milayne (45) vindt dat DAE vrije concurrentie mag hebben. “Ik vind niet dat de overheid zich daar mee moet bemoeien, laat de overheid zich maar met andere dingen bemoeien op het eiland. Er is genoeg problematiek. Ga je niet druk lopen maken over vliegtickets, want dat vind ik aan de luchtvaartmaatschappijen zelf hoe ze daar mee om gaan.”

Bevolking
Mercedes (51) vindt ook dat DAE in hun recht staat. “Het is nou eenmaal een feit dat vliegtickets echt belachelijk duur zijn. Ik, als gewone arbeider, ga niet klagen als DAE met tijdelijk goedkopere tickets komt in de vorm van een ‘2 voor de prijs van 1’ special.” Ze snapt dat het eigenlijk niet mag in verband met de afspraken met de overheid, maar vindt ook dat de overheid zich iets soepeler mag opstellen. “Cut them some slack, ze doen iets goed voor de bevolking.”

4 reacties op “‘Ze doen iets goed voor de bevolking’”

 1. Prijsdumping heeft slechts een doel. Je naaste concurent dood maken en wanneer dat dan lukt weer je prijzen verhogen. DAE maakt geen winst en heeft grote schulden. Natuurlijk moet er een stokje worden gestoken voor deze actie. Op de lange termijn wordt de consument er slechter van. Het komt maar al te vaak voor dat wanneer je op een van onze zuster eilanden vaststaat dat je blij bent dat er een alternatief is!

 2. Deze regering brengt Curaçao naar de kl.te,verkiezingbeloftes niet na komen alles is duurder 10 tot 35 % en als je als bedrijf een korting wilt geven die door hun vriendjes niet leuk worden gevonden draaien ze je lachend je nek om. En de bevolking is een broodje aan het smeren en stond erbij en keek er naar,maar ze hadden alleen niet door dat er niks was te smeren was op hun eigen broodje, aangezien de sjampot al leeg was gesmeerd op de broodjes van de Familie’s die nu aan de touwtjes trekken,en bewijs mij nou maar eens het tegendeel.

 3. Is het geen cartel vorming als je prijzen afspreekt? Wie zegt dat die afgesproken prijzen marktconform zijn?
  Als de huidige markt goedkoper is, betalen we dan niet te veel?
  Waarom dan niet gelijk een plafond prijs vasstellen? Dit is zeker wel te ver gezocht HE heren?
  Het volk te veel laten betalen is geen probleem.
  MAAR MATSEN? HO MAAR !!!!!!!!!!

  OJO MI PUEBLO!!!!!

 4. e 2x maal halen ey lo kibra nan ta sigur…… paso no ta exsisti niun caminda den mundu ku tin e sorto di actie nan aki. of nos tin ku puntra ta di unda e cen di financiero ta bini>>>>. algu no ta klop.ban waak te ki temporada nan lo houdt e kos aki vol.inselair sigi boso rumbo no waak patras.