• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 25-jarige Curaçaose Rayshell M., die in september vorig jaar in de Alkmaarse dancing Extase een 27-jarige man in zijn hoofd schoot, is vandaag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. Twee weken geleden eiste de officier van justitie negen jaar cel tegen de man.

M., afkomstig van Curaçao en in Nederland zonder vaste woon- of verblijfplaats, schoot het slachtoffer door het hoofd na een woordenwisseling. Op dat moment waren er zo’n 1500 bezoekers in de dancing.

Doodslag
Het Openbaar Ministerie (OM) vond dat poging tot moord, maar de rechter acht alleen poging tot doodslag bewezen. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar overleefde. Wel heeft hij blijvend letsel opgelopen.

Extase
Na de geweldsuitbarsting in de dancing werd door een onbekend gebleven dader ook buiten nog geschoten. Hierbij viel een gewonde. Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar besloot enkele dagen na de schietpartij de deuren van Extase voorgoed te sluiten. In het verleden waren in en rond het pand vaker schiet- en geweldsincidenten. Om die reden was de discotheek al eens tijdelijk gesloten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Discoschutter zes jaar de cel in”

 1. goeie rechters in nederland !!! nederland paradise voor criminelen !!

 2. Tjonge, 6 jaar 4 jaar zitten en dan weer vrij ik hou van nederland

 3. Dushi hende nos ta?

  Zodra ik op dit eiland dushi hende tegenkom laat ik het u meteen weten.

 4. laat onze YDK hun straf uitzitten in hun eigen land , waardoor de familie hun kan bezoeken.
  Dit is humaan, in nederland begrijpen ze niet onze normen en waarden.