• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dutch Antilles Express (DAE) meldt in een persbericht dat de luchtvaartmaatschappij zich aan de wetten zal houden en alle instructies zal opvolgen van alle relevante autoriteiten op Curaçao. “Maar DAE staat wel voor eerlijke concurrentie, waar de lokale bevolking van kan profiteren.”

DAE werd vorige week namelijk op de vingers getikt door minister Charles Cooper (Vervoer) en Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA), omdat DAE met hun ‘2 halen 1 betalen’ actie onder het minimumtarief voor tickets zou zitten.

Polarisatie
De luchtvaartmaatschappij gaf kort daarna in een persverklaring aan niet van te plan te zijn om te stoppen met de actie, waarbij koppels in februari voor de prijs van één een ticket kunnen boeken naar Aruba of Sint Maarten. “Het is nooit de bedoeling geweest om polarisatie te veroorzaken tussen DAE, de minister en de luchtvaartautoriteiten”, aldus DAE. “We werken juist hard om een goede relatie te onderhouden met deze autoriteiten.”

Vrije concurrentie
Maar de luchtvaartmaatschappij neemt geen afstand van haar eerdere standpunt. “DAE staat voor vrije concurrentie waarin de luchtvaartmaatschappijen vrij kunnen concurreren en hun eigen tarieven, campagnes en marketingstrategieën bepalen.” Daarnaast beaamt DAE dat iedereen zich aan de wetgeving moet houden. “In dit geval is het moeilijk voor DAE om zich te houden aan de wetgeving, omdat een legale basis ontbreekt en het negatieve gevolgen kan hebben voor ons en voordeel bieden aan andere bedrijven.”

Nederlandse Antillen
“Daarnaast bestaan de Nederlandse Antillen niet meer. De afspraken die zijn gemaakt voor de Antillen vallen daarbij in het niet.” DAE doelt hiermee op de afspraken van minimumtarieven op bepaalde routes. “Het is voor DAE niet acceptabel dat wij geen goedkopere tickets mogen aanbieden aan lokale mensen maar wel aan buitenlanders, omdat we wel mogen concurreren met buitenlandse bedrijven maar niet met lokale bedrijven.”

3 reacties op “DAE blijft bij standpunt”

 1. Het zijn geen prijsafspraken het is regelgeving dat door CBA is opgelegt.
  CBA moet dit veranderen! Hoe gaat Divi Divi en EZair met Insel en DAE concureren als de prijzente laag zakken. Er zullen maar weining kleine maatschappijen over blijven.

 2. GO DAE GO!!! Het is toch van de zotte dat je in Europa voor 19 euro van Amsterdam naar Rome vliegt (uiteraard een beperkt aantal stoelen in een overvol vliegtuig) en wij 200 GULDEN + over de 100 aan belasting om ff de vliegbus (die meestal nog niet eens voor de helft gevuld is) naar Aruba te pakken? Laat het aan de markt over. Het is ook niet gek dat wij hier niet ontwikkelen…

 3. Goede zaak DAE. Schop ze maar eens goed onder hun gat daar. Laat de concurrentie maar eens losbarsten.

  Ik dacht dat prijsafspraken illegaal waren? Tenminste in Nederland..