CURAÇAO – Voetbalclub FC Dordrecht moet het even zonder aanvaller Shayron Curiel doen. De Curaçaoënaar zit voorlopig vast in verband met een diefstal met geweld in januari in een studentenhuis te Rotterdam. Curiel werd vorige week aangehouden.

 
De hechtenis van de voetballer is onlangs met twee weken verlengd, meldt het Openbaar Ministerie van Rotterdam vandaag.

Verdacht
Curiel wordt samen met drie anderen verdacht van diefstal met geweld. De mannen zouden begin januari een studentenhuis aan de Groene Hilledijk in Rotterdam hebben overvallen en de bewoners onder bedreiging van een mes hebben gedwongen waardevolle spullen en geld af te staan.

© ANP, alle rechten voorbehouden

11 reacties op “Voetballer verdacht van diefstal”

 1. Shayron Curiel moet flink gestraft worden en niet meer terugkeren op een voetbalveld. Hij is een zeer slechte voorbeeld voor de jeugd.

 2. Het zou goed zijn als men op Curacao eens zou onderkennen dat het beeld dat van de Curacaoenaar in het buitenland bestaat gewoon waar is. Dat is immers een prima uitgangspunt om aan verandering te gaan werken in plaats van steeds maar te roepen ‘nos mes por’ of ‘dushi hende nos ta’. Want nos mes no por en nos no ta dushi hende.

  Deze voetballer is, zo kunnen we in de Amigoe lezen, bij zijn vorige club (Sparta) weggestuurd omdat hij daar problemen veroorzaakte en niet op trainingen kwam opdagen. Wederom een bevestiging van het beeld van het arbeidsethos van de Yu Korsow zoals die in het buitenland bestaat. En dat beeld kan alleen veranderd worden door te investeren in scholing en opvoeding. Het eerste is mogelijk (investeren in onderwijs) maar het grote probleem is totaal ongeschikte ouders de beginselen van opvoeding bij te brengen. Als die ouders er uberhaupt al zijn, want vaak is de vader al voor de bevalling vertrokken of volgt anders na de bevalling al snel de scheiding.

 3. heel erg triest, je gooit je toekomst en de naam van de curacaoenaar weer in de afgrond.
  De curacaoenaar die wel hun respect houden en hard werken voor hun geld, worden niet eens gezien, terwijl die er wel in grote getalle in nederland zijn. Jammer.
  Wij, stichtingen, via de vele curacaose media, moeten wij onze mensen gaan aanspreken over
  deze grote problemen.
  Want niet eerlijk is dat degenen die het wel goed doen, hierdoor worden nagekeken en slecht
  op hun werk worden behandeld. Gelooft mij wat heel vaak gebeurt. Zelf vertik ik om door deze
  jongens, met hun egoisticht gedachten cq handelingen “gestraft” te worden

 4. aan alleen,

  ik denk als je onze YDK duidelijk maak dat je je straf op ons eiland uit moet gaan zitten , waarvan je weet dat het geen pretje is. De YDK misschien eerst even zal nadenken voor dat hij/zij wat doet en ons eiland ten schande maakt.
  Laten we eerlijk zijn in Nederland ben je anoniem de familie weet nauwelijks dat je in de gevangenis zit. Terug op ons eiland in de gevangenis , vrienden, familie, mijnheer Pastoor, iedereen weet het dan. Ook is de gevangenis hier op ons eiland totaal dan in Nederland. Dus geen 5 sterren gevangenis maar laten we zeggen en 1 ster gevangenis.

  dus meer een preventieve werking als je onze naam van ons eiland te schande zet.

 5. @Henkie, ik geef jou dit jaar de warme douche voor je werkelijk grandioos idee voor het herplaatsen van die zielige (slechte jeugd gehad hebbende) Curaçaoese criminelen. Het huisvestingsprobleem wordt vanzelf opgelost want de bezetting van de lokale hotels zal teruglopen naar gemiddeld zo’n 10%, dus aan kamers geen gebrek.

 6. Hugo volgens mij zijn de Curacaoenaars al voor eeuwen Nederlanders ik ben nooit een tegen gekomen met een Antilliaanse paspoort of met een Curacaose Paspoort had wordt wakker wij zijn allemaal Nederlanders al weten de meeste dat niet eens.doei

 7. Henkie, als we jouw idee uit moeten voeren dan zijn er 10 extra Bon Futuros nodig. En kunnen we het nieuwe ziekenhuis zeker vergeten.

  Voor de rest klinkt je reactie alsof je net door een carnavalstrailer bent overreden.

 8. laat hem zijn straf uitzitten in zijn eigen land dicht bij zijn familie, onze normen en waarden hebben hem niet verpest. laten we de de regering oproepen om onze YDK die vast zitten in Nederland hier zijn straf op ons eiland uit te laten zitten. Terug in de warmte van het moederland en niet daar in het kille onpersoonlijke Nederland.

 9. De zoveelste Curacaoenaar die in Nederland het criminele pad op gaat. De criminalititscijfers in Nederland geven duidelijk aan dat Curacaoenaars daarin oververtegenwoordigd zijn, maar als je dat als Nederlander objectief vaststelt ben je volgens de Yu Korsow een racist.

 10. Gevallen engel
  Je zou maar 16 jaar zijn en gouden bergen rijzen tot aan de hemel.
  Terwijl Chelsea met je flirt, maakt Oranje je het hof.
  Je bent een player, een aanvaller, je bent een ster in wording.
  Voor jou alleen de mooiste vrouwen, de duurste auto’s, een crib zo groot als een stadion.
  De werkelijkheid bepaalt anders, geen villawijk maar Spangen, geen Stamford Bridge maar de Lange Leegte.
  Toch was je droom nog niet voorbij, je was niet voor niks met gouden voeten geboren.
  In de stralen van de lichtmasten bracht je links, rechts, mensen in vervoering.
  Dit is een reactie op de arrestatie van Elisa Kusters(supporter Fc Dordrecht) op de arrestatie van Curiel.

  Ik weet niet wat er mis ging, misschien helemaal niets.
  Zolang je schuld niet is bewezen, geloof ik in je onschuld.
  Op een dag zal je uit de as herrijzen, geeft het verleden je kracht.
  Jouw fenomenale trap zal iedere kwaadspreker doen zwijgen.
  Dan is jouw missie volbracht.
  Elisa Kuster

 11. Deze jongeman doet zijn land wel eer aan,net zo zijn lands regering!