CURAÇAO – De achttienjarige Taino Cijntje is gisteren overleden als gevolg van een verkeersongeluk op Kaya Fifi Romer op 9 februari. Dat meldt de politie. Cijntje was een bekende taekwondo-vechter en kwam meerdere malen uit voor de Nederlandse Antillen tijdens internationale wedstrijden.

Op donderdag 9 februari wilde de bestuurder van een auto op Kaya Fifi Romer linksaf slaan om het erf van zijn huis op te rijden. Op dat moment naderde Cijntje op zijn motor uit tegenoverliggende richting, met als gevolg dat hij botste tegen de voorkant van de auto.

Intensive care
Cijntje liep zware verwondingen op aan zijn lichaam en werd met spoed door een ambulance naar de polikliniek van het SEHOS gebracht. Daar werd hij opgenomen op de intensive care. Na elf dagen op de intensive care, is het jonge taekwondo-talent overleden. De facebookpagina van Taino Cijntje staat ondertussen al vol met steunbetuigingen.

5 reacties op “Tweede verkeersdode 2012”

  1. @mossel, dat heb ik begrepen ja. Vanuit tegenovergestelde richting geldt hetzelfde. Het gaat erom dat je je medeweggebruikers OP TIJD laat weten welke move je gaat maken. En of dit wel of niet het geval is geweest bij de betrokkenen van dit verkeersongeluk, dat doet er niet toe.

  2. Me@ eerst goed lezen,de motor kwam van de tegen over gestelde richting

  3. Ik ken de situatie niet precies, maar weet wel dat je bijna altijd moet raden of een auto, die voor jou rijd, naar links of naar rechts gaat. En ook wanneer ze wel gebruik maken van de richtingaanwijzer, blijven ze vaak rechtdoor rijden. En als je dan maar inhaalt, schieten ze doodleuk toch naar links (of rechts). Ben al veel van zulke maloten tegengekomen op de weg. Het is echt ieder voor zich 🙁
    R.I.P. Taino

  4. Er zijn honderden redenen te bedenken wat er gebeurd kan zijn. Ook als je achter je stuur zit en je bent op je eindbestemming heb je wel eens gedacht: hoe ben ik hier gekomen. Hoe dan ook, ik vind ‘ dood door schuld’ roepen enorm kort door te bocht. Deze jongeman heeft ook familie die momenteel om hem rouwen. Een beetje opletten wat er geschreven wordt, scheelt al veel. Het klopt, soms rijden ze echt te hard maar ook auto’s kunnen er wat van. In het verkeer is iedereen die achter een stuur zit, zelf een voetganger verantwoordelijk voor het goed opletten. Sterkte voor de familie

  5. Ik vind dat motorrijders te vaak hardrijden maar als een autobestuurder links af slaat en het tegemoet komend verkeer niet ziet dan zit je toch echt te slapen,dood door schuld!