• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering van Sint Maarten bestrijdt de kritiek die minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) deze week heeft geuit. De minister had gezegd dat Sint Maarten de financiën en justitie moet verbeteren en de buurlanden Saba en Sint Eustatius moet helpen.

 
“Ze komt voor de eerste keer van haar leven op Sint Maarten en heeft meteen kritiek”, zegt minister van Justitie Roland Duncan van Sint Maarten. “Ze kan zich beter eerst dieper in de materie verdiepen.”

Kritiek
Volgens Duncan heeft Spies zich voor haar kritiek op justitie gebaseerd op oude rapporten en is niet ‘up to date’. “Het is geen taak voor Sint Maarten om buurlanden te helpen met lage invoerrechten en een ict-kabel.” Dat is volgens Duncan een taak van Nederland.

Eenrichtingsverkeer
Minister Theo Heyliger van Volkshuisvesting is eveneens zeer negatief over de houding van Nederland: “Het lijkt op eenrichtingsverkeer. Wij moeten ons aan alles houden. Wanneer zij aan de beurt zijn, verplaatsen zij de doelpalen”, aldus Heyliger, tevens leider van de grootste coalitiepartij op Sint Maarten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Sint Maarten hekelt minister Spies”

 1. jaja weer een regering die stemming maakt Spies zij dat St Maarten nog betere ondersteuning aan de eilanden kan geven en gelijk kritiek.
  ze heeft gezegd dat dat op gebied van internet en telecommunicatie kan.
  Daarnaast kan het inderdaad beter als je je begroting na xx keer pas goedgekeurd krijgt moet je je beter voorbereiden.
  maar ja je moet alles wat NL zegt negatief opnemen en alles wat betaald word is goed en de rest is BS

 2. NL gaat ze een drie miljard EUROootjes gewoon als worstje voorhouden en zeggen HAPPEN BOYS HAPPEN! Uiteraard gaan die domme sinters happen als een gekke en dan zal NL zeggen ok en als toetje krijg je onafhankelijkheid waarnaar jullie smachten!

  Adios my boyzzz.

  En binnen vijf jaartjes zien we een compleet nieuwe land ontstaan die heet Sint Haïti.

 3. Gewoon zelfstandig worden. Het zal niet veranderen. Nederland heeft helemaal NIETS met St Maarten. Voor Curacao is nog wat latente sympatie en Aruba is zelf de relatie wat vriendelijker aan het maken, maar st Maarten is gewoon lastig voor Nederland. Gooi er een referendum tegenaan en dan zelfstandig. Denk dat Nederland er ook nog wel bij wil helpen.