• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Trinidadiaanse krant Newsday heeft bezoek gehad van de politie. De krant publiceerde een artikel over een ruzie binnen de nationale integriteitscommissie van Trinidad en weigerde de bron achter het artikel bekend te maken. Dit resulteerde in een politie-inval en een huiszoeking.

Het voorval is door verschillende journalistenorganisaties wereldwijd afgekeurd. Zij spreken van schending van de persvrijheid. De internationale waakhond voor persvrijheid Reporters without Borders ziet de actie als een regelrechte aanval op het beschermen van bronnen, iets dat cruciaal voor de journalistiek. Ook de premier van Trinidad Kamla Persad-Bissessar heeft de actie sterk veroordeeld en sprak haar ongenoegen uit.

Gerechtvaardigd
De Trinidadidaanse politiecommissaris Dwayne Gibbs is echter van mening dat de actie geheel gerechtvaardigd was en de reacties op het incident overdreven zijn. “De politiemannen maken deel uit van een anti-corruptiedienst”, liet de commissaris weten in een brief. “Deze dienst valt onder het gezag van de procureur generaal.”

Boven de wet
In eerste instantie zou de journalist in kwestie benaderd zijn om de bron vrij te geven. Toen dit werd geweigerd, is via de procureur generaal gezorgd voor het huiszoekingsbevel bij de journalist. “Niemand staat boven wet”, vindt commissaris Gibbs. “Met de veroordeling van premier Bissessar wordt de integriteit van het openbaar ministerie ernstig aangetast.”

3 reacties op “Politie Trinidad valt redactie binnen”

  1. Op Curaçao vertrouw ik de Journalist Oscar van Dam niet meer,hij heult mij de laatste tijd mij een beetje teveel met de coalitie.

  2. Was onze MP laatst niet in Trinidad, om de banden met Curaçao beter aan te trekken.

  3. En hier gaat curacao ook naartoe mensen! Politie die zich met zoiets bemoeid. Ga dieven vangen ipv journalisten man!