• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Ingezonden brieven zijn bij Versgeperst.com welkom. Vandaag uit John Baselmans zijn frustratie over de MCB bank.

Onze banko di amigu is al ruim twee jaar bezig een verwoestend spoor achter te laten op Rooi Catootje. Laat deze bank dan wel een bank zogenaamd voor de mensen te zijn. Althans dat beweert hijzelf, maar deze bank is duidelijk geen vriend van de natuur!

Alles wat niet past in wat de architect heeft aangegeven wordt met de grond gelijk gemaakt! Niets, maar ook niets is overgebleven van de weelderige natuur die Rooi Catootje eens bezat. Op hun terrein is alles weggehaald en zelfs de oude zuil cactussen horen niet in het westerse geld denken van deze bank. Nee, we kappen alles en zetten zo dadelijk dure bomen neer en planten die passen in het westers denken van een ziekelijk systeem.

Maar of het niet genoeg is! Ze hebben nu ook de hand gelegd aan de rooi die mooie bomen had wat het blok beton tenminste wat naar de achtergrond drukte. Nee, als geldschieter mag je ook bepalen dat alles om je heen met de grond gelijk gemaakt mag worden. Alles is kaal en het laatste sprietje wordt nu ook zorgvuldig weggehaald. Dat allemaal omdat we het lelijk betonnen monster goed moeten kunnen zien.

Dan kijk ik naar hun buren die een geweldig mooi moderne bibliotheek hebben neergezet en alles gespaard hebben qua natuur. Alles mooi ingepast in het geheel. Een oud landhuis samen met ernaast een hypermodern gebouw in een natuurlijke omgeving. Kijk, die mensen en die architect weten wat werkelijk design is en dan zie je dat bij onze ‘amigu bank’ werkelijk enkele klungels aan de gang zijn geweest die niet weten te dealen met wat er al is. Mensen die uit een boekje een gebouw plukken en dan dat zonder enig na te denken plaatsen waar dan ook ter wereld.

Schande banko di amigu, u heeft hier duidelijk getoond dat de natuur van Curaçao niets waard is voor u. U gaat zeker zo dadelijk met wat plastic boompjes (figuurlijk) de zaak weer recht te trekken. Schande, meer kan ik hier niet over schrijven. Banko die anti natuur!

12 reacties op “Ingezonden: Natuuronvriendelijke bank”

 1. Had toen ik de kop van dit artikel las nooit gedacht dat het over de nieuwbouw zou gaan….
  Ik dacht dat je doelde op al die onnodige flyers die met hun religieuse gezever meekomen met je afschriften. Of die trieste service waardoor je 30 keer heen en weer moet rijden naar de bank, of het cheque loket waar alle tuinmannen met hun draaiede diesles op uitbetaling wachten maar de nieuwbouw???? Blijft een joodse bank er zal vast energie zuinig gebouwd zijn.

 2. Wij worden wel erg moe van al dat gebaseld

 3. De MCB is alleen groen als ze kunnen besparen op het printen en versturen van bank-afschriften.

 4. Hopie gezeur met weinig achtergrond.

 5. GroenLinks zou het goed doen hier in de politiek.
  2/3 van dit eiland is nog steeds (onbegaanbare) natuur en als er dan in de stad (!) iets gebouwd wordt, is men aan het klagen.

  Die mooie landhuizen waar John het over heeft hebben ook ooit plaats moeten maken voor mooie natuur. Net als je eigen huis.

 6. *betere

 7. Mee eens, de ORCO heeft idd voor een beter oplossing gezorgt!!

 8. Zeg die Bazelmans doet zijn naam wel eer aan!

 9. In de eerste plaats moet je de bank niets verwijten, maar degene die de bouwvergunning heeft verstrekt. In de tweede plaats zal waarschijnlijk op de plaats van jouw huis in Bandabou een prachtig stukje natuur zijn verdwenen. Wiels zou het geschreven kunnen hebben.

 10. @ Philipps. Vast en zeker nu niet meer.

 11. Helemaal mee eens, met wat je schrijft, de pest is dat het kwaad reeds is geschiet, en er wederom weer on herstelbare schade aan de natuur is aan gericht, en dat allemaal om een paar centen, maar dat is momenteel op vele plekken hier op het eiland de tendens, alles moet wijken voor de centen, flora en fauna maakt niet uit wat

 12. @john, puur nieuwsgierig. Is MCB jouw bankier?