• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Artsen kunnen pas over enkele dagen een prognose geven over de toestand van prins Johan Friso, die vandaag in het skigebied bij Lech is bedolven onder een lawine. Koningin Beatrix en prinses Mabel zijn al bij hem en ook prins Willem-Alexander is vanmiddag met zijn gezin naar Lech vertrokken.

Ook prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen zijn vandaag richting Innsbruck vertrokken. Ze vlogen samen met prins Willem-Alexander en zijn gezin met het regeringstoestel. Prins Friso ligt in het academisch ziekenhuis in Innsbruck.

Sneeuwbank
Burgemeester Ludwig Muxel van Lech sprak over een sneeuwbank van 30 meter breed en 50 meter lang die in beweging kwam. In het gebied gold lawinewaarschuwing niveau 4 op een schaal van 1 tot 5. Volgens de politiewoordvoerder van het Oostenrijkse skidorp had prins Friso een lawinepieper bij zich, waardoor hij relatief snel kon worden gelokaliseerd.

Meeleven
Premier Mark Rutte heeft al contact gehad met koningin Beatrix. “Ik heb haar laten weten dat heel Nederland zeer met ze meeleeft”, aldus Rutte. Ook de Eerste Kamer en de Tweede Kamer leven mee met de koninklijke familie, en laten via een verklaring weten dat ze hopen “dat de situatie van prins Friso snel zal verbeteren”.

Wereldnieuws
Het nieuws over prins Friso gaat de hele wereld over. Onder andere de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft het nieuws onder het kopje ‘Breaking News’ op de voorpagina gezet. Ook China, Engeland, Spanje, Italië, Zweden en Finland melden het ongeluk van de prins in de media.

© ANP, alle rechten voorbehouden

12 reacties op “Koninklijk Huis bij prins Johan Friso”

 1. Hierbij wil ik onze Majesteit, Prinses Mabel, haar dochters en de verdere Koninklijke familie heel veel sterkte toewensen en hoop dat Prins Friso spoedig mag herstellen. Het is hartverwarmend te zien hoe hecht en liefdevol onze Koninklijke familie met elkaar is in deze moeijlijke tijden. U bent steeds in mijn gedachten en ik leef innig met U mee.

  Met lieve groet,
  Ilona Funke
  Habsburgsestraat 23
  5361 BR Grave.

 2. Graag wil ik op deze manier onze Majesteit, Prinses Mabel, haar dochters en de verdere Koninklijke Familie mijn innige steun betuigen en wens hen allen heel veel sterkte toe en hoop op een spoedige genezing van Prins Friso. Het is hartverwarmend om te zien hoe hecht onze Koninklijke familie is. In gedachten leef ik met U mee en hoop dat U snel het beste revalidatiecentrum zult vinden.

  Met lieve groeten,

  Ilona Funke
  Habsburgsestraat 23
  5361 BR Grave

 3. Ik wil de Koninklijke familie en iedereen die nu in Lech aanwezig is heel veel hoop en sterkte toe wensen in deze moeilijke dagen en ik zal een gebedje meebidden voor iedereen. Veel sterkte Coen.

 4. We willen jullie allemaal Gods nabijheid toe bidden in deze moeilijke en onzekere tijd. Alleen Hij weet wat de uitkomst van deze situatie zal zijn. Voor Prins Friso, maar ook voor prinses Mabel, zijn kinderen, zijn moeder en allen die bij hem horen. Heel veel kracht en sterkte, ook voor hem, die hem tijdens het ongeluk vergezelde.
  Een bemoedigende groet vanuit Sliedrecht.

 5. Hare Koninkijke Hoogheid en Familie,

  van uit Deil willen mijn man en ik jullie allemaal veel sterkte wensen.
  wat duurt het toch lang voor dat voor jullie die spanning kunnen verwerken.
  laat God jullie bij de hand nemen en jullie geleiden naar………. ja waar naar toe.
  God zal jullie leiden dat weet ik zeker.
  ons gebed zal in het teken staan van jullie.
  ik hoop dat de zorg in het ziekenhuis daar net zo goed zal zijn al hier.
  laten we hopen dat hun kennes door God wordt aan gestuurd.
  veel sterkte.
  ook bij ons vloeien de tranen.
  sterkte allemaal

  Tjettje van Maren.
  Deil

 6. Lieve Koningin, Prinses Mabel, kinderen en verdere familie,

  Wij willen u laten weten dat we van harte met uw familie meeleven.
  En we hopen en bidden dat de Prins weer helemaal zal herstellen van zijn ernstige ongeluk.
  Heel veel kracht en sterkte voor u allen.

  Fam. Overweg.

 7. Lieve Majesteit, Prinses Mabel, kinderen en verdere familie,

  Heel veel sterkte in deze zo moeilijke tijd. We zijn in gedachte bij jullie en zullen voor de Prins bidden op een hopelijk spoedig herstel.
  Nogmaals heel veel sterkte.
  Toos

 8. Graag wil ik de hele koningklijke familie heel erg veel sterkte toewensen.
  Ik hoop van harte dat Prins Johan Friso spoedig mag herstellen.
  Ook hoop ik dat de pers de familie met rust wil laten, zodat de familie het in alle rust
  kan verwerken.

 9. Heel veel sterkte toegewenst voor de Koningin, Prinses Mabel en de hele familie.
  Laten we hopen dat alles goed zal komen.
  Ik zal een kaarsje branden voor Prins Friso en hopen en bidden op een wonder.
  Sterkte voor u allen.

  David van Nieuwkoop

 10. graag wil ik via deze site laten weten aan de koninklijke familie dat ik heel erg met hen meeleef en voor hen bid, voorla voor Friso, Mabel en onze koningin

 11. HOOP.

  IK WIL JULLIE GEVEN “HOOP ”
  4 LETTERS N” WOORD ” HOOP ”
  IETS TASTBAARS ALS JE ERIN GELOOFT
  LAAT JE T ” LOS IS DE BETEKENIS WEG
  HOU VAST AAN DIT WOORD IN GOEDE EN SLECHTE MOMENTEN
  HOU HOOP .

  Gerrie.

 12. Via deze weg wil ik Mabel en de rest van het Koninklijk Huis Heel veel kracht wensen in deze machteloze tijd. Ik hoop dat Prins Johan Friso de kracht heeft om beter te worden. Mijn vrienden/familie en ik uit Roermond denken vanavond aan Prins Johan Friso en zijn familie, niks is zo belangrijk als familie in deze moeilijke tijd. Zeker voor je geest.

  Met vriendelijke groet uit Roermond,

  Carola van Dick
  Luifelstraat 122
  6041 EK Roermond

  Tevens hoop ik dat de zorg in het buitenland beter is dan het zorgsysteem in Nederland. Graag wil ik dit toelichten, heeft u een adres voor mij.