• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Akshon Dushi Kòrsou is teleurgesteld in de houding binnen het parlement. “We zijn een democratisch land en hebben het recht actie te  voeren. We worden genegeerd, het is schandalig dat dit niet wordt besproken in het parlement”, vindt woordvoerder Derek Durgaram.

De actiegroep hield november vorig jaar een handtekeningenactie om een integriteitsonderzoek af te dwingen. Dat leverde meer dan 4000 handtekeningen op. “De handtekeningen zijn aan het parlement geboden maar tot op heden hebben zij er niets mee gedaan.”

Klap in ons gezicht
“Er is niets eens op de petitie gereageerd”, gaat Durgaram verder. “Dat is een klap in ons gezicht en bevestigt alleen maar meer wat er door de media naar buiten wordt gebracht, dat het gedrag van het parlement zorgwekkend is. De PAR wilde hierover wel een vergadering, maar daar is niet op ingegaan. Ik heb gisteren een brief afgeleverd aan alle leden. De brief is gericht aan Statenvoorzitter Ivar Asjes, omdat ik vind dat het zijn zaak is gehoor te geven aan de samenleving en dat hij het in in ieder geval op de agenda moet zetten.” Doergaram heeft ook een kopie van de brief verstuurd naar Gouveneur Frits Goedgedrag, minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelatie) en Gerdi Verbeet (voorzitter Tweede Kamer).

Nergens terecht
Volgens Durgaram kan de samenleving nergens terecht voor dit soort zaken. “We hebben wel het Openbaar Ministerie en een ombudsman. Maar de beschrijving van de ombudsman bespreekt alleen de situatie van iemand die niet goed behandeld zou zijn door de overheid. Maar je kunt nergens terecht als je de integriteit of corruptie wil laten onderzoeken. Andere landen hebben dat wel en wij zijn van mening dat Curaçao dit ook moet hebben. Niet alleen voor nu, maar ook op lange termijn. En de petitie laat zien dat hier wel degelijk vraag naar is.”

Afwachten
“Het is nu wachten op een reactie. Mocht het zo zijn dat we wederom geen reactie ontvangen dat gaan we wel een volgende stap zetten. Wat dat zal zijn weten we nog niet, we zijn nog in beraad. We hopen een meer structureel orgaan binnen het parlement te krijgen en te zorgen dat de samenleving wordt gehoord en ergens terechtkan. Het is zeker de discussie waard en de moeite ons hiervoor hard te maken, we willen goed bestuur op Curaçao”, aldus Durgaram.

 

[scribd id=81953897 key=key-wf61n3fo5nmyb678l7 mode=list]

12 reacties op “‘We worden genegeerd’”

 1. rita, ben je echt zo dom of speel je het?

 2. Rita zegt: ‘jullie denken, die bewoners zijn domme mensen’. Nee Rita, wij denken dat niet: wij weten dat. Want deze mensen hebben op de corrupte bende gestemd die ons nu regeert.

  Curacao is een prachtig eiland, maar ik kan het volk niet langer luchten. Ik zoek altijd plekken op waar ik een beetje beschaving tegenkom maar moet daar helaas wel heen over de weg waar ik Rita’s domme mensen in grote getalen tegenkom. Zoals gisteren op de Weg naar Westpunt en de Santa Rosaweg met gasten uit de USA.Die met verbazing zagen hoe ze door inhalers van de weg werden gedrukt en hoe men op volle snelheid door rood reed.

  Dushi hende nos ta? Sushi hende nos ta!

 3. anglo, denk even goed na en ik wens je van harte, alle goeds en echt
  DOD BLESS YOU

 4. gelukkig kunnen we het zelf wel oplossen, als goede democraten ga jee het errst proberen met bijeenkomsten, petities, burgerlijke ongehoorzaamheid en daarna ga je ondergronds .
  door pamfletten met spotprenten, bezetting van TV en radio stations. Met opruiende teksten op T-shirts die je gratis weggeeft en die je laat zien tijdens de carnaval. de volgendse stap zal wel een bommelding zijn dat hebben we al eerder gehad.Dit alles omdat het volk niet gehoord word. Het is al eerder gezegd als je niet iemand laat spreken en je luisterd niet dan gaan die iemand ondergronds,

 5. Rita, als we niet beter zouden weten en jou als maatstaf nemen, zouden we kunnen denken, dat de bewoners dom zijn, maar nogmaals we weten wel beter ook dat er boberano’s als jij zijn. Je maakt ons toch wel nieuwsgierig met je opmerking “we gaan het op onze manier doen” dus leef je maar helermaal uit. Deze regering zei ook zo iets, maar dat ligt het volk heel zwaar op de maag.

 6. @rita,

  als jij in deze maffia regering wil blijven geloven, moet je dat vooral blijven doen.
  maar ik denk toch echt dat de meeste mensen met een gezond verstand het wel gehad hebben met deze clowns.

 7. @Rita, wat je eigenlijk zegt is dat iemand anders onze problemen moet oplossen, is het niet Nederland, waarvan wij nu zo langzamerhand wel weten dat zij absoluut niet in ons probleem gezogen willen worden, dan zijn het wel een stel mensen waarvan jij denkt dat ze een dubbele agenda hebben.
  Na het lezen van je reactie ben ik echter tot de overtuiging gekomen dat nadenken niet je sterkste punt is, wat dat wel is, dios sa.

 8. maaskant waarom ga je niet zelf. Weet je als ik jou was neem ik meteen makayu en karel mee. wij hebben jullie nu goed door. jullie denken, die bewoners zijn domme mensen, wij
  zullen hen een handje helpen. lekker voorkouwen, jullie valse namen opschrijven en laat
  ze mekaar gaan afmaken, die curacaoenaars zijn toch bezig.
  nee heren wij zijn jullie voor. wij gaan het op onze manier doen
  JULLIE ZIJN HEEL GEVAARLIJK BEZIG

 9. De regering zit in Forti en de Staten een straat verder. Van daaruit wordt Curacao geregeerd. Door personen die democratisch zijn gekozen. Als deze twee instellingen geen interesse hebben om te reageren, doen ze dat gewoon niet. Daar kan niemand hen toe dwingen. Ook geen 4000 handtekeningen. Als er onvrede is over het doen en laten van de regering en je wilt daar wat aan doen, zul je de straat op moeten om je onvrede kenbaar te maken. En als je daar dan alleen staat heeft dat geen zin. Als alle 4000 ondertekenaar komen heeft het zeker wel zin. Verspil dus je energie niet aan boosheid over het gedrag van de bestuurders, maar richt die op het samenbrengen van groepen om een krachtiger protest te laten horen. Alleen dat helpt. Met facebook, twitter en websites, zijn al hardere noten gekraakt.
  Remember Rosenmoller : Doe Het Zelf !

 10. Politiek op Korsou (welke kleur dan ook) heeft GEEN ZELFREINIGEND vermogen.
  De kiezers (HELE BEVOLKING van KORSOU) moeten NU zelf actie ondernemen:
  * burgerlijke ongehoorzaamheid (NO EXCUSES)
  * tref politici rechtstreeks “in hun ballen” die zakken zijn nu wel genoeg gevuld!!!
  * direct persoonlijk aanpakken (“stoor” hun priveleven / doen ze bij ons al jaaaaaaaaaaaaaaren!)
  * NO FEAR voor intimidatie (neem voorbeeld aan lef in Arabische regio oa Syrie)
  * Genoeg gel…ld / AWOR harde actie

  “zeeeeeeeer verontruste inwoner van Korsou”

 11. Ach, men moet op deze rots ook eens leren actie voeren. Met het sturen van een briefje kom je er niet. Het lijkt me goed als we eens beginnen met verkeersblokkades en dergelijke.

 12. Het is beter de aandacht te richten op de mensen die voor petjes en T shirts gaan stemmen op deze figuren. Op papiementalige zenders en – kranten korte advertenties opnemen met steeds dezelfde teksten. Over de belasting schuld van minister … over de partij waar hij voor staat. Over de feiten en niet over de emotie. Soms heb ik het idee dat we op fora als deze als redelijke figuren elkaar bevestigen. Dat brengt geen verandering. Als er een advertentiepot voor papiementse mededelingen wordt geopend kunnen we de mensen bereiken die de volgende verkiezingen het verschil maken.