• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Prins Johan Friso (43) is vandaag tijdens het skiën bedolven onder een lawine. De lawine kwam iets na het middaguur (lokale tijd) naar beneden bij Litzen-Zugertobel. De prins werd snel gevonden. Hij is gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. Er zouden niet meer vermisten zijn.

Dat heeft de burgemeester van Lech gezegd tegen Oostenrijkse media. De toestand van de prins is kritiek. Premier Mark Rutte is op de hoogte van berichten. “We hebben daarover contacten met Lech”, zei Rutte vandaag in een eerste reactie. In de afgelopen dagen heeft het zwaar gesneeuwd in de Oostenrijkse Alpen. Daardoor groeit het gevaar van lawines.

© ANP, alle rechten voorbehouden

7 reacties op “Prins Johan Friso bedolven door lawine”

 1. @ Anglo. Het was geen ooggetuigeverslag en welke informatie had je nog meer willen hebben? De apres-ski kon niet doorgaan.

 2. @Zorro, ik vind jouw ooggetuigenverslag toch wat magertjes. Van jou verwachtte ik toch wat meer diepgaande achtergrond informatie.

 3. Inderdaad, Silvia, is het leed voor elke familie arm of rijk even groot.

 4. Geen woorden voor dit tragisch ongeval. Of het nou een Royalty betreft of niet. Het verdriet voor de familie is er niet minder om. Ik hoop van harte dat het toch nog goed komt.
  Ik wens koningin Beatrix die nu alleen maar moeder is heel heel veel sterkte toe. Ook zijn vrouw, kinderen en broers met aanhang.

 5. Ik heb mijn aandeel geleverd en nu jij nog, halve zool.

 6. Daar ga je weer stomme zorro.
  Wens gewoon de koningin, zoals je aan je familie zou wensen, sterkte toe. KAN JE DAT?

 7. Als hij als ervaren skier niet luistert naar de waarschuwing voor ernstig lawinegevaar en zelfs buiten de pisters gaat skien, vraag je om moeilijkheden. Er is daar zo’n gigantische hoeveelheid sneeuw gevallen, dat het gevaar niet moeilijk in te schatten viel. De natuur houdt nu eenmaal geen rekening met royalties. Desalniettemin hoop ik, dat hij het overleeft.