• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De deuren van ijswinkel Ben & Jerry’s zijn onlangs gesloten. “Van de één op de andere dag kreeg ik te horen dat ik geen ijs meer krijg”, vertelt eigenaar Danny van Meel.  Mijn tussenpersoon  heeft een geschil met leverancier Unilever en die stopt per direct met het leveren van ijs van Ben & Jerry’s.”

“De tussenpersoon woont in Nederland en is verantwoordelijk voor het Caribisch gebied”, gaat Van Meel verder. “Ik weet niet wat er aan de hand is dan dat mijn tussenpersoon een geschil heeft met Unilever, wat er speelt is niet duidelijk. Ik wilde weer een nieuwe lading ijs bestellen en toen kreeg ik het nieuws te horen.”

Lopend vuurtje
Doordat de winkel onderdeel is van een franchiseformule kan Van Meel er niets tegen doen en moest daardoor zijn deuren sluiten. “Ik sta buiten mijn macht, maar ik ga door. Ik open mijn eigen ijssalon. Het nieuws ging als een lopend vuurtje over het eiland en ik werd binnen vier dagen al benaderd door vijf ijsleveranciers. Op dit moment ben ik bezig met een leverancier en ben een eigen assortiment van smaken aan het samenstellen.”

Eigen regels
“In plaats van de franchiseregels volg ik nu mijn eigen regels. Ik heb al het pand en de inventaris, alleen moet alles opnieuw geverfd worden. Mijn personeel kan dus ook nog gewoon blijven werken”, vertelt Van Meel. “Ik begin opnieuw en ga ijs verkopen dat op roombasis is gemaakt. De naam van mijn nieuwe ijssalon is nog een verrassing. Ik hoop in maart weer de deuren te kunnen open.”

Verrassing
De directeur van Ijskoud Curaçao, Dino de Castro, stond net als Van Meel voor een verrassing. “Via ons bestelde Van Meel het ijs, wij gaven de bestelling weer door aan Unilever. Wij kregen toen van Unilever te horen dat er geen bestellingen meer gedaan konden worden en dat we contact op moesten nemen met degene die verantwoordelijk is voor het Caribisch gebied. Maar mij is niet duidelijk wat voor problemen er precies gaande zijn. De filialen op Aruba en Bonaire zijn ook gesloten.”

Geen garantie
Ben & Jerry’s is van oorsprong een Amerikaans bedrijf en Unilever heeft dit bedrijf in 2000 opgekocht. Vervolgens is het bedrijf opgesplitst in Europa, Amerika en Caribisch gebied. “Wij bestelden dus vanuit Amerika, maar door deze situatie konden wij Van Meel ook geen garantie meer geven dat we het ijs zouden leveren”, gaat De Castro verder. “Daarom hebben we besloten dat we helemaal stoppen met Ben & Jerry’s.”

Nieuwe start
“Momenteel zijn we bezig om weer op te starten, want ik ga door. Ik ben op zoek naar een nieuw ijsmerk want Ijskoud Curaçao blijft gewoon bestaan. Ik heb het ijsmerk ‘Ritz’ op het oog maar niets is nog zeker. Maar één ding is zeker: ik blijf niet stilzitten, je moet doorgaan”, aldus De Castro.

2 reacties op “Ben & Jerry’s Caribisch gebied gesmolten”

  1. de castro & ritz haha

  2. Wat jammer! B&J heeft lekkere ijsjes, maar wel een beetje duur.