• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister George Jamaloodin (Financiën) heeft volgens oppositiepartij PAR alle moraal verloren. Gisteren werd er tijdens de Statenvergadering gesproken over de gelekte belastinggegevens van onder andere Jamaloodin. Hij daagde de PAR uit om eigen belastinginformatie openbaar te maken.

De partij wilde namelijk dat de minister een boekje open zou doen over zijn belastingsschuld bij de fiscus en SVB. Maar Jamaloodin wilde enkel discussiëren over hoe de documenten gelekt zijn.

‘The Looney Tunes’
“Op de vraag aan de minister of de informatie die is uitgelekt waar is, heeft de minister geen antwoord gegeven en heeft de minister geprobeerd een grapje te maken door de acht parlementariërs te vragen om hun belastinginformatie prijs te geven”, aldus de PAR. “Be a man, be a woman. I’m ready”, zei Jamaloodin uitdagend. De minister deed er nog een schepje bovenop door de PAR-fractie ‘The Looney Tunes’ te noemen. Statenvoorzitter Ivar Asjes greep niet in.

Wie zwijgt…
De partij vindt dat de minister heeft toegegeven dat de gelekte documenten op de waarheid berusten, aangezien hij geen enkele vraag heeft beantwoord. “Wie zwijgt stemt toe! Met welk moraal zegt minister Jamaloodin tegen het volk dat het belasting moet betalen terwijl hij die de verantwoordelijke bewindsman is voor onze belastingen, zelf een miljoenen belastingschuld heeft?”

Lef
Jamaloodin wilde vooral van de Staten weten welke beveiligingsmaatregelen worden genomen om het lekken van vertrouwelijke gegevens in de toekomst te voorkomen. Maar de grootste oppositiepartij PAR nam hier geen genoegen mee. “De minister heeft een hoge belastingschuld, een schuld bij de SVB en een schuld bij Aqualectra. Waar haalt de minister het lef vandaan om te komen praten met het volk over het gedrag van het volk en over het naleven van de regels en de wet?”

Bekijk de Statenvergadering van gisteren:

Video streaming by Ustream

Video streaming by Ustream

24 reacties op “‘Jamaloodin heeft alle moraal verloren’”

 1. iemand die voor een openbare functie kiest , moet weten dat hij in belangstelling staat.
  goed gebruik zal zijn om bij het begin van een ambt periode als statenlid of als Minister het vermogen te mogen weten van die personen, aan het einde dar weer even een check .
  zal zullen we zien wie zijn zakken zit te vullen ( oh ook wel even de naaste familieleden)

 2. JamaLOLOdin had bijna gelijk. Niet de PAR zij de ‘The Looney Tunes’, maar het hele parlement van Curacao zijn The Looney Tunes’.

 3. Had hij maar iets van moraal, dan kon hij dat tenminste nog verliezen!!!

 4. Politiek op Korsou (welke kleur dan ook) heeft GEEN ZELFREINIGEND vermogen.
  De kiezers (HELE BEVOLKING van KORSOU) moeten NU zelf actie ondernemen:
  * burgerlijke ongehoorzaamheid (NO EXCUSES)
  * tref politici rechtstreeks “in hun ballen” die zakken zijn nu wel genoeg gevuld!!!
  * direct persoonlijk aanpakken (“stoor” hun priveleven / doen ze bij ons al jaaaaaaaaaaaaaaren!)
  * NO FEAR voor intimidatie (neem voorbeeld aan lef in Arabische regio oa Syrie)
  * Genoeg gel… / AWOR harde actie

  “zeeeeeeeer verontruste inwoner van Korsou”

 5. Zo hoort het te gaan zoals in het artikel van de telegraaf beschreven is maar hoe laat je het tot hun door dringen

 6. dit jas ik op de site van de telegraaf. Verzoek om opheffing onschendbaarheid Wulff HANNOVER – Het Openbaar Ministerie in de Noord-Duitse stad Hannover heeft de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, gevraagd de onschendbaarheid van president Christian Wulff op te heffen. Dat hebben de autoriteiten in de hoofdstad van de deelstaat Neersaksen donderdag laten weten. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Hannover, de hoofdstad van de noordelijke deelstaat Nedersaksen, donderdag laten weten. Waarnemers verwachten dat de Bondsdag instemt met het verzoek. Het is nog niet bekend wanneer de volksvertegenwoordiging beslist.

  Wulff (52) ligt onder vuur, omdat hij in zijn jaren als premier van Nedersaksen tal van voordeeltjes zou hebben aangenomen van vrienden en kennissen die daarvoor mogelijk een tegenprestatie verwachtten. Zo kreeg hij een hypotheeklening onder gunstige voorwaarden en nam hij gratis vakanties aan.

  Vorige week nog bracht de krant Bild het verhaal dat Wulff de bevriende filmproducent David Groenewold zijn hotelvakantie op het eiland Sylt in 2007 liet betalen. De krant toonde delen van een verscheurde hotelrekening van ruim 1100 euro, evenals een interne opdracht aan het hotelpersoneel om de zaak te verzwijgen. Die opdracht was gegeven op verzoek van Groenewold.

  Toen de pers in december over de aantijgingen begon te schrijven, pleegde Wulff intimiderende telefoontjes naar journalisten om aan de publicaties een einde te maken. Volgens het OM bieden mediaberichten en documenten over de zaken inmiddels genoeg aanknopingspunten voor een eerste verdenking.

  De Duitse president geniet immuniteit tegen strafvervolging. Zelfs een onderzoek naar strafbare feiten mag niet worden ingesteld. De Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, kan echter toestemming geven om de immuniteit op te heffen.

  Een deel van de publieke opinie in Duitsland eist al geruime tijd het aftreden van de christendemocraat Wulff, die in 2010 president werd. Wulff zegt het slachtoffer te zijn van een heksenjacht in de media.

 7. @Edsel

  En dan?
  Maakt weinig verschil, paar jaartjes ni Bon Futuro en je kunt zo de politics weer in. Kijk naar Godett.

 8. Hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad.
  Het is gewoon allemaal smerig tuig bij elkaar. Geen enkele uitzondering.

 9. Ik snap niet dat het volk echt niets doet.. net zoals op de una met frielink.. hebben ze geen ballen>

 10. Geen controle voor ministers en familie,wat betreft familie dat kan dus niet (zou van de zotte zijn)of gaan deze ministers dan een keer in de maand een weekendje richting Columbia om die lekkere melkpoeder te kopen want die is op Curaçao te duur en de Combuwelaanse is ook veel lekkerder.Ik zou zeggen geef ze een half jaar vrijstelling met de hele familie en aangetrouwede erbij ,want dan hebben wij de bevolking er ook nog war aan”waarom”omdat ze dan binnen de kortst mogelijke tijd hun schulenden hebben betaald en waarschijnlijk met gevulde kofers de beenen nemen.

 11. Het is toch van de gekke dat ministers als El Hakim (mega belastingschuld), Jamaloodin (mega belastingschuld, mega Aqualectrraschuld en gerommeld met de meters, broer van grote crimineel Robbie dos Santos) en Constantia (strafblad, diplomavervalsing) straks zonder gecontroleerd te worden mogen vliegen.

  Gezien hun bedenkelijke verleden zijn zij een risicogroep die juist extra gecontroleerd dient te worden.

  Inmiddels is Schotte ongecontroleerd gevlogen naar Colombia, land van zijn verdachte money transfer overboekingen waar hij ook nooit uitleg over heeft gegeven.

 12. De wekelijkse openbare bijeenkomst is geen goed plan. Net als in Rusland weten ze dan iedereen te vinden..In Rusland hebben ze dat opgelost doorer auto te demonstreren. Iemand moet dus een leuk rondje bedenken rond de huizen van onze ministers en dan met zijn alleen op een vast tijdstip gaan cruisen…Gewoon de zaak dicht zetten en toeteren…

 13. Eerst geen screening door VDC, en nu geen screening op de airport. Vooral het goede voorbeeld niet blijven geven.

 14. les in de krant dat er ook nog een schuld is bij aqua en elektra, wegens tempering van de meter, lol ik noem het gewoon diefstal en dieven gaan het gevang in toch?
  Ja , ik zal als halfbroer ook graag willen dat ik en mijn gevolg niet word gecontroleerd bij de douane , komt me goed uit dan kan ik met koffers zwart geld uit het land vluchten.

 15. Grappige man. Denkt dat aanval de beste verdediging is. Maar de feiten liggen er en deze man is hierdoor niet ministeriabel. Geldt natuurlijk ook voor Hakim met zijn optica imperium. Minister Jansen was “hoofd van een school” Constancia zat in Dordrecht in de thuiszorg en vervalste diploma’s. Schotte heeft gesjoemeld met examens. Waarom moet er eigenlijk een onderzoek komen naar de geschiktheid van deze verzameling “bestuurders” .
  Wekelijks een openbare bijeenkomst op het Wilhelminaplein, van groepen en individuen die dit beu zijn. Carnaval is binnen een week achter de rug. Tijd om een een andere vlieger op te laten. Een veelbelovend land, wordt in de eerste jaren van zijn opbouw, politiek gegijzeld gehouden door dergelijke individuen. Schande.

 16. Ik stond even stomverbaasd te kijken naar de heading “”Jamaloodin heeft alle moraal verloren” en vroeg en/of vraag mij af, hoe het mogelijk is dat je iets verliest wat je in eerste instantie nooit gehad hebt.

 17. ONEIGELIJK gebruik van rol “STATEN” !!!!!
  Ook hier worden alle regels geschonden voor eigen voordeel.

  SHAME – SHAME on this YU politicians !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. Ik denk dat de verantwoordelijke ambtenaar bij de belastingdienst meteen dient op te stappen. Het feit dat bepaalde burgers gigaschulden mogen hebben bij de belastingdienst is schandalig! Curacao heeft al geen geld en nu mogen deze lieden gigaschulden hebben!

 19. Wat een verzameling clowns in dure kleding, lopen lekker belangrijk te doen en te spelen met hun Blackberry’s

  En daar betaal ik nu elke maand mijn belasting voor , wat een zootje idioten bij elkaar !!!!

  Hoezee….Hoezee….. !!!

  Met Hoera de ondergang in !!!!!!

 20. Lees ik nu goed? vraagt hij aan de staten wat hij moet doen tegen lekken? Nou, bijvoorbeeld net als in Griekenland.. belastingschulden openbaar maken..`name and shame`. Dat zou pas van lef getuigen! Dat Asjes dit allemaal in de Staten laat gebeuren geeft al aan dat hij de rol van een parlement niet snapt. Deze minister kiest voor de aanval zoals een kat in het nauw. Dan nog de grootste fractie in de Staten afzeiken zonder dat de voorzitter ingrijpt..wat een vertoning en wat jammer voor de prille democratie van pais Korsou. En ja.. nog even uitzoeken wat er met andere lekken gedaan is? Of inderdaad alleen dit lekje? En.. is er al beslag gelegd bij deze minister?

 21. Elk zich respecterend politicus stelt zichzelf op NON-ACTIEF en accepteert een onderzoek naar zijn gedragingen nu blijkt dat hij verstrengeld is geraakt in deze situatie!
  @Jamaloodin: PER DIRECT op NON-ACTIEF !!!!!
  En ook andere politici in gelijksoortige situaties; OP NON-ACTIEF !!!!!

 22. De lafaard durft niet Wiels voor rotte vis uit te maken, ook al zou hij daar het recht toe hebben, want dan zijn zijn dagen geteld en is het onmogelijk zijn schulden te betalen.

 23. De hele bevolking van Curacao roeptoetert, maar daadwerkelijk iets doen om de situatie te veranderen? Ho maar! Slaap lekker verder allemaal, Haiti is jullie toekomst!
  Wat een passief volk, wake up mensen!!!

 24. Jamaloodin maakt wederom duidelijk dat hij een enorme boef is, die lak heeft aan alles en iedereen op ons Eiland en alleen maar aan zichzelf denkt!

  Ongelofelijk dat het OM deze man niet in verzekerde bewaring stelt in afwachting van zijn berechting.

  Dit soort mensen moet zo snel mogelijk van de straat!!!