CURAÇAO – Het aantal internetproviders op Curaçao blijft toenemen en steeds meer bewoners op het eiland zijn op het world wide web te vinden. Toch is er volgens de branche nog veel werk aan de winkel om de kwaliteit van het internet te waarborgen.

Volgens directeur Nico Scheper van Caribbean Internet Excange (CAR-IX) is de toestand van het internet op Curaçao afgelopen jaren sterk verbeterd, maar liggen er nog voldoende actiepunten voor 2012. “Zo willen we graag aan de slag met lokale peering (uitwisselen van internetverkeer tussen providers), meer netwerken aantrekken op CAR-IX en op meer glasvezelkabels vanuit Curaçao naar de rest van de regio aansluiten, om de verbindingen en snelheden verder te verbeteren.”

 

 

16 reacties op “Verbetering internet op Curaçao”

 1. @ Smile! Nou dat moet je eens proberen om te betalen voor wat je wel krijgt. Ik heb daar ervaring mee en zowel TDS als OneNet bestelen hun klanten gewoon.

 2. @ The dud, ik woon op banda Bou en vind het niet normaal. Het was ironisch bedoeld naar UTS toe.

 3. Laten ze EERST eens beginnen met wèrkelijk de snelheid te leveren, die ze ons beloven (stop met eeuwige smoezen) en zo niet de klant laten betalen naar evenredigheid. Daar leren ze misschien eens van. En de klant betaalt vele tientallen procenten minder.

 4. www.utscuracaoklachtensite.net

 5. Als JPS het over wireless internet heeft, mag hij blij zijn om met 26 Mb nog 16 Mb te krijgen.

 6. @JPS

  Dus jij zegt dat je een 26Mbit abbo afsluit zodat je een 16Mbit verbinding krijgt? En dat vind je normaal?

  Waar in Sta. Catharina woon je dan, dat je normale verbinding hebt? Voorbij L’Aldea is ‘t waardeloos..

 7. ik snap niet waarom ze niet van curacao een groot wifi netwerk maken. Vereist veel minder investering, veel stabieler dan 3g en veel hogere snelheden voor mobiel internet en ideaal voor al die toeristen en je haalt wereldwijd het nieuws al eerste land met volledige wifi dekking. Als je slim bent laat je het sponsoren via google en/of skype en verdien je er nog geld op ook terwijl iedereen gratis internet heeft.

 8. Wireless internet kost je direct al de helft van de aangeleverde snelheid. Als je eerlijk meet, meet je de ethernet verbinding en niet de wifi.

 9. Laat UTS eerst maar eens zorgen dat er tot in alle uithoeken van het eiland een stabiele en snelle verbinding is.
  Over Flow en de buitengebieden hebben we het nog maar niet eens, dat duurt nog jaaaaren voordat flow voor iedereen beschikbaar is.

 10. @ Alle waar naar zijn geld en Flow is apert niet duurder maar wel goedkoper dan een ander. Als je dan ook nog van TDS overstapt naar Flow-TV met veel minder problemen dan bij TDS krijg je een nog goedkopere package deal. Bij mij is 1 keer in ruim een jaar internet en TV uitgevallen en was het nog de schuld van Aqualectra ook.

 11. Ik raad iedereen aan over te stappen naar Flow. Wel aan de dure kant maar dan heb je ook wat. Ik ben zelfs van plan over te stappen naar een lagere abonnement te nemen, omdat de 100mb een beete overkill voor mij is.

 12. @ The dude. Als je 16 Mbit wil, had je maar een 26 Mbit aansluiting moeten nemen. Die heb ik en ik krijg keurig 16 Mbit hoor…

 13. UTS internet is als het weerbericht met hier en daar een bui en bij de een valt ie niet en bij de ander wel. Het grote probleem is wireless internet, waarvoor doorgaans een te hoge snelheid wordt aangeboden en zelden of nooit gehaald wordt. Ook bij andere providers is dat zo en bij de een erger dan bij de ander. Wireless internet fluctueert nu eenmaal en bij de toename van klanten zonder de capaciteit aan te passen, vliegt de snelheid naar beneden zoals bij MIO zonder geld. Wel kan je vragen om een minimum snelheid te garanderen en als ze die structureel niet halen, kan je onmiddellijk van het contract af wegens contractbreuk en wanprestatie.

 14. UTS mag in ieder geval beginnen met iedereen de snelheid te leveren die ze ook beloven als je een contract afsluit.

  Heb een contract voor 16Mbit internet en haal max. 8Mbit in Sta. Catharina.
  Als je ze dan vraagt waar dat aan ligt, zeggen ze dat 16Mbit niet bereikt kan worden hier.

  Mijn buurman heeft zonder problemen 25Mbit internet van UTS. Prutsers.

 15. En..waar wachten we dan op?

 16. Ondanks dat het een overheids NV is ben ik zeer tevreden over het internet van UTS. De snelheid is prima en de prijs is redelijk tot goed. Storingen zijn er zelden en als ze er zijn is de bereikbaarheid en respons van UTS goed.

  Soms lopen er dus zowaar dingen goed op dit eiland.