• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Landsrecherche heeft Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) benaderd om hen bij te staan in het onderzoek naar de gelekte belastinggegevens van minister George Jamaloodin en minister Nasser el Hakim. Het VBC heeft volledige medewerking toegezegd aan de Landsrecherche, maar heeft wel vragen.

De Landsrecherche heeft VBC gevraagd om een uitdraai van de anonieme email die op 16 december 2011 de postvakken van VBC en diverse media in kwam rollen. De mail was afkomstig van bezorgdeburger@gmail.com en bevatte een overzicht van betaalachterstanden van de twee ministers.

Beleid
Naar aanleiding van het verzoek van de Landrecherche, rijst bij het VBC de vraag wat het beleid is van de recherche in verband met het uitlekken van gegevens van (prominente) burgers en bedrijven. Volgens VBC komt dit namelijk regelmatig voor.

Informeren
“Is er in deze gevallen sprake van een consistente en non selectieve aanpak?”, vraagt VBC zich af. “En zo ja: kan de samenleving worden geïnformeerd over resultaten van de laatste jaren? Kunnen er richtlijnen bekend worden gemaakt? Zo nee: waarom ontbreekt zulk beleid? Klasse justitie is het laatste wat hoort voor te komen in een democratische rechtstaat.”

Ministeriabel
Het VBC vindt, nu de belastingachterstanden van de ministers op straat liggen, de samenleving moet weten hoe het ervoor staat. “Wat is de stand van zaken ten aanzien van de vereffening van deze schulden? Kunnen dit soort handelingen de toets van ministeriabelheid van de betrokkenen doorstaan?”

 

10 reacties op “VBC duikt op lek belastinggegevens”

 1. laten we ook even gaan kijken welke rol de broer van Wiels gaat spelen nu er een getemperde meter is gevonden bij diverse leden van de regering.
  Volgens mij n is dat fraude of te wel diefstal dus een aanklacht bij het OM zal op zijn minst terecht zijn.

 2. ken de persoon niet die deze gegevens heeft gelekt….maar van mij krijgt hij een pluim!!! gewoon je belasting betalen…en al helemaal geen minister mogen worden!

  p.s: en vooral goed controleren bij de douane…zeker naar geld!

 3. @Datu brabu, het kwartje is duidelijk nog niet gevallen bij jou. Het uitgangspunt van de Nederlandse regering is; deze regering is op basis van democratische beginselen door het Curaçaoese volk aan de macht geholpen. Dus het is aan de Curaçaose bevolking om dat ongedaan te maken en volgens mij zal het hun worst wezen als dat op basis van een herhaling 30 mei 1969 moet gaan, so be it. Jullie roepen/riepen toch altijd “nos mes por”, doe dat dan ook.
  En ga nou niet zitten janken !

 4. Wanneer wordt Schotte bezocht in verband met het lekken van de persoonlijke gegevens van dhr. Tromp????
  Misschien kan hij dan ook direct vastgezet worden!!
  Zal nu moeilijk gaan want hij is zomaar tot 20 februari 2012 in Colombia.

 5. Ik begrijp de kritiek op de VBC niet, zij komen voortdurend met gefundeerde kritiek op de politiek en verstoppen zich niet zoals de bevolking die porkeria gestemd en porkeria gekregen heeft.

  VBC vertegenwoordigt de motor van de economie (het bedrijfsleven) en het is heel belangrijk dat zij de politiek kritisch volgen. Wat meer respect voor het bedrijfsleven, waar je niet ziet dat een directeur met een blonde troetelpoedel en eigen fotograaf op wereldreis gaat. Omdat hij het wel zelf moet betalen.

 6. Goede zaak dat VBC ook nagaat of er naar andere lekken wordt gekeken. Als er alleen maar wordt opgetreden als er een minister in de openbaarheid komt, dan is er duidelijk klassejustitie. Omdat ze nu aan de macht zijn, moeten ze onschendbaar zijn? Het recht zou moeten ge
  den voor iedereen in gelijke mate. Dat BAB vriendjes is met minister.. je wordt er langzaam kotsziek van. Nu maar hopen dat justitie een beetje onafhankellijk blijft. Het vervolgen van de klokkenluider is niet vanzelfsprekend. De zaak had door de belastingdienst ook intern disciplinair opgepakt kunnen worden. Denk/hoop dat het OM zich niet voor dit karretje laat spannen. Wel moeten ze Hakim gaan onderzoeken, want dat is veel kwalijker.

 7. En VBC is niet zwak…..ze zijn gewoonweg een stelletje opportunistische hypokrieten. Ze hebben kunnen konsteteren dat ze deze gasten niet meer kunnen wegwerken en hebben ze zich erbij neergelegd. Hun economische belangen zijn groter dan de algemene belangen en dus kiezen ze eieren voor hun geld en schijnen zelfs bereid te zijn met dit kabinet mee tw werken…..evenals de Nederlandse regering. Men schijnt in Nederland niet veel te hebben geleerd van de Surname toestanden van voor haar Onafhankelijkheid.

 8. Henk, volledig met je eens. je moet wel begrijpen dat hoofd BAB boezemvriend is van Jamalloodin en nadat Jamaloodin Minister van Financien is geworden niet alleen zijn vriend is maar nu ook zijn baas. En het is onder Jamaloodin dat de huidige Ontvanger verkozen is boven de eilandsontvanger waarvan was gebleken geschikter was dan de huidige ontvanger. En verwacht je dat MFK & familiy and friends iets zal worden teruggevorderd, althans zoals dat bij ieder ander burger moet gebeuren? Mijn vraag is wat doet Nederland? Wanneer dragen zij hun verantwoordelijkheid en zoals het statuut voorschrijft ingrijpen in plaats van af te wachten totdat wij als burgers de stad in brand steken zoals dat op 30 mei is gebeurt? Schandalig dat Nederland deze schoften zelfs steunt. Wij moeten onafhaneklijk worden van zowel Nederland als de lokale politika.

 9. VBC is bezorgd om de situatie op Curacao, maar laat zich wel weer voor de kar spannen. Ze zijn benaderd om de landsrecherche bij te staan, daar kan men dus ook nee tegen zeggen. Dat is naar mijn idee ook een protest van je onvrede te uitten.

  Zwak, maar dan ook erg zwak!

 10. Het meest dubieus is de rol van de Belastingdienst zelf in deze. Want waarom onderneemt de Belastingdienst geen actie tot invordering? Bij iedere andere burger wordt loonbeslag gelegd of huis en auto verkocht, maar de ministers blijven hun zakken vullen terwijl de Belastingdienst toekijkt.

  All animals are equal, but some animals are more equal than others is het motto van MFK. Dus schaft Schotte blauwe zwaalichten aan om langs de files te rijden, weigert Jamaloodin zichzelf en zijn familie te laten controleren op Hato en… ja, zo kan ik nog een een half uur doorgaan. Maar waarom zou ik, de kiezer zal het worst wezen en stemt dadelijk weer MFK in ruil voor een petje en t-shirt.