• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Iran heeft de olie-export gestopt naar zes EU-landen waaronder Nederland. Het is een reactie op het besluit van de Europese Unie vorige maand om Iran een olieboycot op te leggen. Dat meldde het Iraanse tv-station Press TV vandaag.

Het gaat naast Nederland om Griekenland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië, aldus de zender. De Iraanse minister van Olie had op 4 februari al gezegd dat de olie-export naar “sommige” Europese landen zeker zou worden gestopt. De EU legde de Iraanse regering een olieimportboycot op vanwege haar nucleaire programma.

Openheid
Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal sprak maandag in Wenen met afgevaardigden van het Internationale Atoom- en Energie Agentschap (IAEA). Rosenthal benadrukte vandaag opnieuw het belang van openheid bij Iran. Hij zei te hopen dat het IAEA in maart in een rapport kan concluderen dat Iran volledig meewerkt en dat het atoomagentschap toegang heeft gekregen tot de nucleaire installaties in het land. Het IAEA sprak eerder de zorg uit dat Iran militaire bedoelingen zou kunnen hebben met zijn nucleaire installaties.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “‘Iran stopt olie-export naar Nederland’”

  1. Dit wordt “A story with a bad ending”

  2. Het is goed dat deze landen nu al geboycot worden dan komt het niet zo hard aan als Israël straks de boel daar plat gooid,want dit gaat zeker gebeuren,Israël is het éénigste land dat durft aan te vallen,helaas kunnen ze niet anders, anders gaan ze er zelf aan.