• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper heeft de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA) opdracht gegeven na te gaan of DAE gedwongen kan worden om te stoppen met de actie op de vluchten naar Aruba en Sint Maarten. Dat meldt de Amigoe. DAE meldde gisteren in een persbericht niet van plan te zijn de actie te staken.

Door de actie zouden de prijzen voor bepaalde tickets onder het minimumtarief uitkomen. Dit tarief is vastgesteld in 2007. Volgens het CBA zou de route Curaçao-Aruba onder het minimumtarief van 200 gulden uitkomen en de route Curaçao-Sint Maarten onder het minimumtarief van 350 gulden met de ‘2 halen 1 betalen’actie.

Management
DAE is van mening dat deze afspraken zijn gemaakt met het oude management van de luchtvaartmaatschappij en dit dus niet meer van kracht is omdat DAE een nieuw management heeft.

Luister naar het interview van Rick Hart met DAE-directeur Nelson Ramiz op radio Hoyer:

13 reacties op “Cooper schakelt CBA in tegen DAE”

 1. Denken jullie echt dat insel air hiervan profiteerd? Als het zou mogen denk ik echt wel dat Insel Air ook een veel lagere prijs zouden aanbieden. Vergeet niet dat Insel Air veel groter is dan DAE en ze het makkelijker deze lage prijzen kunnen hanteren.Snap nog steeds niet hoe DAE geld verdient want een wet-lease kost een vermogen!!

  De prijzen zijn door CBA opgelegd en het zijn geen onderlinge afspraken van de airlines. vergeet niet dat het DAE zelf was die dit inhet leven geroepen heeft in 2007 toen Insel Air goedkope tickets aanbood. Nu wilt DAE niet meer want het komt hun beter uit. DAE is nog steeds DAE toch. Het bedrijf is niet falliet gegaan. Dus een mamangent change betekend niks voor voorheen gemaakt afspraken

  Wat een onzin. Als CBA regelgeving oplegt en er is voor getekend moeten de regels gevolgd worden! In de luchtvaart heb je te maken met wetgeving en regelgeving. Beide moeten gevolgd worden!!

 2. Gaat Cooper nu zijn eigen vriend Hakim saboteren,of wil hij ook medelen in de 10% van de lening van het volk 3 miljoen?heeft hij niet genoeg aan de asfalt boeren en de fam Santos,maar een gezegde is bekend hoe meer je tegen een project bent hoe meer je onder de tafel kan vangen,heb vroeger in de Bouw niet anders mee gemaakt.

 3. Cooper weet niet meer waar hij mee bezig is,deze post groeit hem boven zijn hooft,het is geen Antillen(sillen) meer het is een land en daar moet je goed besturen, je kan ook niet meer een ander de schuld geven zoals zo vaak werd gedaan in de ouwe jongengs krentebrood tijd,nee coopertje de tijden veranderen en dat weet jij ook,dus nu nog vullen wat er te vullen(kofers” de zakken zitten al vol”) is.

 4. ga ik zeekers doen en antillianen zeuren niet en ook al strand dat schip dan zeuren we nog niet we leven per dag en kijken niet naar de toekomst !!

 5. Guys, vergeet niet: Stella van Rijn (hulpje van Schotte) is levenspartner van Heereveen van INSELAIR. Verder is INSELAIR dikbevriend met Kenneth Gijsbertha van de MAN. Cooper kan dus niet anders dan DAE slaan. We noemen het belangenverstrengeling en vriendjespolitiek.

 6. ja lekker he, serka di bo, je weet echt niet meer wat te zeggen.
  Wie is noch meer van alles en nog wat.
  Wat ben je zelf, een vreselijkr opstoker, iemand die de jioe di korsow wil door blijven
  O P F O K K E N?

 7. Cooper mag blij zijn dat DAE nog op Curacao vliegt met hun status 2 vliegveldje!

  Waarom is de minimum prijs voor Aruba 200 gulden? ritje van 10 minuten?

 8. Prijsafspraken, minimum prijs dus het kan goedkoper maar dat mag niet?

  hahha eerst cat 1 weghalen nu alle berijven weghalen zo komt GOL ook nooit blablabla

  en hetvolk betaalt wel weer.

  @ BOMBOKLAD ga lekker feestvieren, maar kom niet zeuren als later de gevolgen komen.
  beleid is beleid? dan oo tegen alle illegale activiteiten

 9. Waar bemoeit die Cooper met zijn ambivalent en ruim onvoldoende beleid zich mee.

 10. Dhr.Ramiz heeft alle gelijk. niemand mag prijs afspraken maken onder elkaar.

 11. ben beniieuwd waar handyman feestvierd nergens denk ik niemand zit op zoon zuurpruim te wachtten !! kop op mr cooper laat je nie gek maken laat ze maar een poepje ruiken !!

 12. De illegale bouw van Anparo dos Santos op de Caracasbaaiweg valt ook onder de verantwoordelijkheid van Cooper, maar daartegen schakelt hij niemand in.

  Wat ook logisch is gezien het memo van de veiligheidsdienst waarin staat dat Cooper tot zijn nek in illegale grondtransacties betrokken is.

  Benieuwd waar hij komende week gaat feestvieren, de afgelopen weken deed hij dat in Paramaribo en Caracas.

 13. In Cooper zit ook een dictator!