• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Antilliaans Dagblad (AD) zal geen medewerking verlenen aan de Landsrecherche voor het verstrekken van informatie over de uitgelekte belastinggegevens van minister George Jamaloodin (Financiën) en van Optica Hakim. Dat maakt de krant vandaag bekend.

December vorig jaar zijn de belastinggegevens door een anonieme bron gelekt naar onder andere het AD en de Amigoe. De Landsrecherche onderzoekt nu de herkomst van de lek en heeft de krant en enkele andere media om ‘vrijwillige medewerking’ verzocht.

Bron
De krant zegt ‘bijzonder grote waarde’ te hechten aan de bescherming van bronnen en de relatie met deze bronnen. In de gelekte documenten kwamen de belastingschulden van de inkomsten- en grondbelasting van Speedy Security van Jamaloodin na boven, evenals de schulden van loon- en winstbelasting van Optica Hakim van minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling). Volgens de krant zijn de documenten gemaild naar de redactie vanaf een anoniem emailadres.

Vergadering
In de Staten wordt vandaag dit onderwerp ook behandeld. Jamaloodin vroeg deze Statenvergadering zelf aan. Onder andere het onderzoek naar het lekken van de documenten en de getroffen maatregelen om herhaling te voorkomen worden besproken.

21 reacties op “Antilliaans Dagblad beschermt bron”

 1. @Rita
  Helaas wordt elke vorm van hulp of advies door de Yu’s gezien als “rode lap” waar ze als gekken op afstormen !!!
  Gewoon eye-opener over misstanden is om te komen tot beter bestuur/beleid en waarom mag iemand niet de misstanden aangeven om te komen tot betere situatie ????
  Altijd in de slachtofferrol kruipen “de deur heeft me weeeer geslagen” en nooit eens open en fair naar de werkelijkheid durven kijken / altijd die angst voor intimidatie en corrupte bestuurders en daar loop ik niet voor weg (vluchten is de easy way en ik ben een doorzetter om iets moois voor elkaar te krijgen!)
  Voor een beter Korsou voor ALLE inwoners moet iedereen het lef hebben om zaken aan te kaarten en in publiciteit te brengen !!!

 2. Makayu,
  john kan ook haar achter zijn , slimme makayu, je denkt echt dat iedere jioe di korsow door
  jou naar beneden gehaald wordt. SLIM ben je echt niet, maar zo te zien nog dommer.

  kom jij ook op curacao ons uitleggen hoe wij moeten leven en werken? waarom maak jij je druk met ons. het is alleen een en al negatief, laat curacao dan met rust, vooral als je ons niet
  positief wil helpen.

 3. Laten we wel on topic blijven. Ik weet niet of de klokkeluider juist heeft gehandeld . Als directeur van de Belastingdienst zou ik er niet blij mee zijn, en wel om 2 redenen. 1, er is toch privacy geschonden (met welke hogere doelen dan ook) en 2, het toont ook aan de Belastingdienst (en dus de directeur die uiteindelijk verantwoordelijk is) fout heeft gehandeld door de vorderingen op El Hakim en Jamaloodin buiten invordering te stellen.

  Met name dat laatste blijft in de media volledig onderbelicht. De directeur heeft zich volledig ongeschikt getoond door deze politici een andere behandeling te geven dan Abo Udipalo in Seru Fortuna.

  Verder is het intriest dat de coaltie en oppositie nu de feiten rond Jamaloodin bekend zijn geworden niet zijn opstappen eist, zoals dat in ieder beschaafd land wel zou zijn gebeurd. In een dergelijk land was Jamaloodin al lang zelf opgestapt.

  Maar wat kun je verwachten van een land dat politici met strafbladen (Godett, Constantia) tolereert?

 4. @john,
  Als je als alias een naam als “John” aanneemt en je bent zelf vrouw (zoals je in je domheid dus verraad “vriendin van”) blijkt wel met welk IQ we te maken hebben, niet dan “SJONNIE”?.
  En het verdedigen van de brutale, asociale en ongegeneerde corrupte acties van de “familie” Asjes is totaal onverdedigbaar, tenzij je een van de blinde volgelingen van het clubje “Boberanos” bent!
  Gelukkig is dit maar een beperkt aantal volgelingen die denken met een grote mond “sterk” over te komen. Hopi tristu zoals jullie denken Korsou te kunnen steunen.

 5. @John, wiens vriendinnetje ben je dan wel ?

 6. @Moos, op welk wetsartikel baseer jij jouw wijsheden betreffende wel/geen klokkenluider ? Of baseer je je gewoon op wat je op straat hebt gehoord, je kent de uitdrukking toch wel van die klok en de daarbij behorende klepel?

 7. @john, als mevr. Asjes “gezonde hersenen” had, had ze de aanbod geweigerd, want bij “gezonde hersenen” behoort het vermijden kunnen van de schijnheiligheid van de ratio èn een common sense om bij een politiek beïnvloed gevoelsbeslissing je echtgenoot weten te overtuigen dat liegen niet positief is. Had ze maar liever een gezond geest.

  “Ons hoofd is rond zodat ons denken van richting veranderen kan”. Rainer Maria Rilke

 8. @ john. Noem mij 1 oneerlijke uitspraak; ik kan dat wel van jou doen. Zeg me waar ik schrijf, dat je van de PS moet zijn of bent. Iedereen heeft vrijheid van spreken, waarvoor ik zelfs geen hersens nodig heb en dat respecteer ik, maar mag ik dat dan niet van jou? Ik stel slechts iets van een andere richting tegenover jouw richting. Niets meer en niets minder om je blik te verruimen naar 2 kanten, want je komt nogal eenzijdig over.

 9. zorro, sorry hoor ik ga niet achter jou oneerlijke uitspraken, dit weer zo van:je mondje dicht>
  >je zal niets weten>. ik weet wat ik neerschrijft en laat mijn mening horen cq lezen.
  ik hoop dat jou hersens jou duidelijk maken, dat een ieder het recht heeft om hun mening
  naar voren te brengen. moet ik hiervoor perse van de PS zijn?
  mijn familie en kennissen weten dat ik dat geschreeuw van dhr. wiels niets vind, trouwens
  iedereen die mij kent weet dat ik zeer onpartijdig ben, en ook zo wil blijven.
  omdat ik iets van die mvr. asjes heb opgeschreven moet ik dan perse van de ps zijn.?. Mensen mogen gelukkig hun eigen mening geven.

 10. @ john. Ik hoop, dat jij hetzelfde gezonde stel hersens krijgt als mevr. Tasjes. Als jij haar uit een andere richting (positief) kent, betekent niet dat de meerdere hier aangebrachte aantijgingen(negatief) niet waar zijn en die van jou wel. Jammer dat je niets in te brengen hebt tegen de tegen Jasjes aangevoerde feitelijke beschuldigingen. Het is niet, dat mensen vanaf het begin van deze regering af willen zoals deze regering wel vanaf het begin van de PAR/MAN af wilde. Onze regering vertegenwoordigt met 48% een minderheid van het volk en zeer velen hebben onder het mom “geef ze een kans en/of het voordeel van de twijfel” lang geduld gehad, maar die kans heeft deze regering niet gepakt en dan is het logisch, dat na 1.5 jaar de koek op is. Met een gezond stel hersens zou jij dat ook kunnen begrijpen en de feiten zijn vooral waar het naar de knoppen helpen van de democratie zeer ernstig te noemen en helaas blijft het daar niet bij. De start met de non-screening had niet slechter kunnen zijn en is een voorbode geweest van wat zich nu allemaal afspeelt en wat het volk zich noodgedwongen moet laten welgevallen. Gelukkig maar, want een revolutie is geen goed alternatief voor het niet uit zichzelf opstappen van deze regering, wat de enig juiste beslissing zou zijn, want zij weten absoluut, dat ze de meerderheid van het volk ruim verspeeld hebben en anders was er al lang een referendum geweest.

 11. ja is het nu een misdrijf of niet ? welk belang werd het gedaan dat is de vraag eigen belang? wat schiet deze persoon er mee op?
  gemeenschappelijk belang? misschien als hij nu uitlegt waarom. maar we gaan nu wel erg persoonlijk worden en erg selectief aanklagen. waarom dit persoon wel en andere die ook prive gegevens tonen en verspreiden niet?

  blijft wel een feit open staan dat als er een screening was geweest deze minister er niet had gezeten.
  en dat is wat er gebeurt leugens wekken een reactie op.
  John waarom bij voorbaat al twijfelen over de rechters? of is dit een manier om je al vast in te dekken?
  alles wat je niet bevalt is de schuld van anderen.
  typisch PS curacao heeft schuldsanering gekregen maar d3e slechte economische situatie nu is schuld van de banken, en niet de regering??????????????????

 12. John, mevrouw Asjes werd werkelijk door het personeel uitgekotst bij het Holiday Beach hotel waar ze als manager werkte en een totale mislukking was. En ze werkte daar niet vanwege haar managerscapaciteiten maar omdat haar vader eigenaar was van het hotel.

  Grootste fout die je als kind kunt maken is in het bedrijf waarvan je vader de eigenaar is gaan werken. Want ook al heb je de kwaliteiten, je hebt altijd de schijn tegen je van nepotisme.

  Chicu Capriles heeft daar ook last van bij MCB, al zal het hem nooit in zijn gezicht gezegd worden maar wel achter zijn rug.

 13. MOOS, eindelijk iemand met verstand. welke regering dan ook, dit is eeen grove blunder
  en zeker strafbaar. En die parlamentarier die het heeft aangenomen ook, en dat is van welke
  partij ook coalitie/of oppositie. attacho was al te blij om dit te ontvangen. dit is corruptie.
  een punt is dat dhr. wiels de rechters zo tegen hem en deze regering heeft geschopt, dat
  ik geen goed gevoel heb, of dit wel goed of juridish/of als strafbaar feit behandeld zal worden.
  ja ik twijfel dat deze regering dit zal winnen.
  Sorry dat heb ik van dit alles overgehouden,heel erg triest

 14. makayu, hou nou eens op, jij bent geen haar beter dan de genen die jij zit te beschuldige
  mat van alles.jullie zijn een stel mensen die de bevolking zit op te fokken om zo jullie eigen
  zin te krijgen Ik heb begrepen, dat jullie een stel mensen zijn die op de site de curasaoenaar
  zitten op te fokken om deze regering zo snel mogelijk naar huis te sturen. wij jioe di korsow laten jullie dat niet meer doen . Trouwens die mvr. van Asjes is een heel goede opgeleide
  vrouw zonder de hulp van Asjes, maar wel met gezonde hersenen die God haar heeft gegeven.
  Ik ken haar uit zeer positieve richting, ik ben haar vriendin niet, maar ik haat gemene/slechte
  aantijgingen. houd op. Ben jij wel beter, kom naar naar voren LAFAARD.
  NOG WAT NEEM JULLIE ANTILLIAANS DAGBLAD MEE.

 15. volgens de Minister kloppen de paieren niet voor wat betreft hun schulden, dus heeft de klokkenluiders ook niks fout gedaan.

 16. als deze belasting schulden waren gekend tijdens een fatsoenlijke screening van ministers waren ze nooit aangesteld, het gaat om hele hoge bedragen die een minister mogelijk chantabel maken, wat een enorm risico is voor het Land.

 17. Moos, Schotte heeft het ontstaan van de belastingschulden van Jamaloodin en El Hakim steeds ontkend. Dus er was een klokkeluider nodig om zijn leugen aan te tonen.

  Overigens dient de Belastingdienst ook aangeklaagd te worden, want daar heeft een corrupte ambtenaar besloten dat er geen invordering wordt ondernomen met betrekking tot de schulden van El Hakim en Jamaloodin.

 18. @moos, laten we maar die pro regering flutblaadjes kappen.. staan toch alleen maar leugens in!

  Trouwens schande dat ministers gigahoge schulden mogen hebben en dat daar geen onderzoek naar wordt gedaan!!

 19. De man is helemaal geen klokkeluider. Definitie van een klokkenluider is iets heel anders. Zodra belastinggegevens van derden, die geheim dienen te blijven voor buitenstaanders, aan een Politicus overhandigd, en ook nog aan de media doorgesluist worden, is zowel degene die het overhandigt aan een politicus alsook de politicus in kwestie strafbaar. Het is wel degelijk een hoogst strafbare feit! Degenen die beweren dat het tot het klokkeluiden behoord, zijn of gek ofwel ziek. Ik zou hen wel eens willen spreken als HUN belastinggegevens op straat komen te liggen. Opdoeken het Antilliaans Dagblad!! Sluiten die handel.

 20. Als de klokkenluider van de Belastingdienst wordt aangepakt, waarom dan niet Schotte die prive bankafschriften op tv toont?

  En kan er meteen een onderzoek worden ingesteld naar de belastingschulden van Jamaloodin en El Hakim?

  Kan dan ook een strafzaak worden ingesteld tegen Jamaloodin die op Hato weigerde dat hij en zijn familie gecontroleerd werden en de dienstdoende beambte met ontslag dreigde?

  En dat laatste terwijl uitgerekend zijn familie van laag allooi het verdiende om tot op de vezel gecontroleerd te worden!

 21. Is de Staten “podium” voor aanvechten prive-zaken ???????????????
  moeten we het niet hebben over ECHT belangrijke zaken:
  ISLA – INFRASTRUKTUUR – SCREENING – MILIEU – CORRUPTIE etc etc etc etc
  En payaso Asjes geeft elke “gek” die een vergadering vraagt toestemming !!!!!!!
  Hoe staat het trouwens met de terugbetalingsplicht (heeft hij al start gemaakt ???) van zijn teveel ontvangen loon bij Selikor en wat is resultaat van onderzoek “corrupte” sollicitatie van mevrouw Asjes ???