• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Federashon Otrobanda heeft vanaf het moment dat minister Carlos Monk (Dienstverlening) aankondigde dat bevolkingsregister Kranshi gaat verhuizen naar een andere locatie, geprobeerd om dit te voorkomen. “We vinden dat Kranshi in Otrobanda moet blijven.”

Kranshi moet volgens de federatie voor de winkeliers en voor de levendigheid van Otrobanda op de huidige locatie blijven. “In gesprekken met minister Monk en zijn adviseur Sherwin Thielman is gebleken dat beide mee willen werken aan de optie dat Kranshi blijft waar het is gevestigd”, aldus voorzitter Gabi da Costa Gomez.

Huurcontract
Het huurcontract van Kranshi met Monumentenzorg is al opgezegd. Monk wil dat het huidige pand of het nieuwe pand eigendom van de overheid wordt, zodat de overheid geen huur meer hoeft te betalen. Het huurcontract van de huidige locatie in Otrobanda loopt per juli af.

Onderhandelen
De federatie hoopt dat de regering met Stichting Monumentenzorg Curaçao blijft onderhandelen over de aankoop van Casa Blanca, het pand waar Kranshi nu is gevestigd. Daarnaast heeft Federashon Otrobanda voorgesteld om eventueel Kranshi te verhuizen naar het pand dat vroeger het St. Martinus College was, aan het L.B.H Smithplein, achter de redactie van Último Notisia.

8 reacties op “‘Kranshi moet in Otrobanda blijven’”

 1. ik zou ook wel willen weten wie de nieuwe eigenaren zijn en welke band ze hebben met de regering…..
  maar het oude Kranshi werd ook voor een belachelijk hoge prijs gehuurt door een van de vorige regeringen.
  daar zou ook onderzoek naar gedaan moeten worden.
  de onderste steen moet boven komen en de gevangenis moet uitpuilen van deze witte boorden criminelen.
  stelen van het volk noem ik het.

 2. Inderdaad. Het is overduidelijk dat de monumenten de huidige regeringsfiguren geen bal kan schelen. Nee, zij hebben een handige deal opgezet. Je koopt met wat mensen een geschikt pand en je zorgt er voor dat dit verhuurt wordt aan de staat. Heel handig, zonder enig risico stroomt het geld volkomen legaal binnen. Corrupt? Ja, dat wel, maar dat wisten we al.
  In ieder geval weten we nu ok de ware reden voor het opzeggen van het contract in Otrobanda.

 3. Hmm nu koopt advocaat romer het gebouw St martinus met een zgn onbekende groep en gaan ze het verhuren aan de regering voor Kranshi. dus kope voor 1 miljoen en dan verhuren voor 7 ton per jaar? pastechis!!

 4. Kranshi hoort in otrobanda. De overheid moet haar panden goed onderhouden, zij dient immers het goede voorbeeld te geven. Leve de binnenstad, en leve de monumenten en de mensen.

 5. Kan Cooper daar dan ook niet zitten ipv in een kantoor te zitten met een huurprijs van 30.000 p/m

 6. helaas is gebleken dat geen enkel pand in handen van de overheid onderhouden wordt…bijna alles wat in bezit is van de overheid staat er vervallen bij. monumentenzorg zorgt voor monumenten, om die te onderhouden moet men huur betalen anders vervalt het in no time en de overheid neemt niet de moeite om dat op zich te nemen

 7. Vind het een prachtig gebouw, doelmatig ingericht ook en jammer als Kraanshi er gaat vertrekken. Zelfs de service is er de laatste jaren goed.

  Natuurlijk moet je ook naar de financiele kant van de exploitatie kijken en ik heb er begrip voor als om die reden een verhuizing naar een goedkopere lokatie wordt overwogen.

  Echter, er lijken mij andere zaken waarop makkelijk bezuinigd kan worden, zoals de peperdure snoepreisjes van Schotte met zijn onvermijdelijke troetelpoedel en persoonlijke fotograaf.

 8. Als het een beetje snel kan, kan het bureau van Daal achterwege blijven?
  Is de nieuwe plek dichter bij voor zijn opvolger?