CURAÇAO – De Nederlandse Stichting Alexander voert in opdracht van UNICEF een onderzoek uit naar de kinderrechtensituatie van kinderen op de Caribische eilanden in het Koninkrijk. Het onderzoek richt zich op panelgesprekken tussen jongeren van vijftien tot en met 23 jaar.

De stichting roept alle jongeren, die afkomstig zijn van één van de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen, mee te doen met het panel. De vergoeding hiervoor is vijftien euro. Stichting Alexander is een niet-commercieel, landelijk instituut voor jongerenparticipatie en actiegericht jongerenonderzoek.

Belangrijke rol
“Bovendien is het leuk om met andere jongeren die op hetzelfde eiland zijn opgegroeid hierover te praten. Het gaat er uiteindelijk om de situatie voor kinderen op de eilanden te verbeteren en jij kunt daarin een belangrijke rol spelen.” Met deze woorden probeert de stichting jongeren enthousiast te maken om mee te doen.

Panel
Het eerste panelgesprek vindt plaats op donderdagavond 1 maart in Amsterdam en gaat over Aruba. Daarna worden per eiland panels georganiseerd op nog nader bekend te maken data en locatie. Voor meer informatie over het onderzoek of om op de hoogte te blijven van het onderzoek kan gekeken worden kijken op de website en de Facebookpagina Koninkrijkskinderen.

2 reacties op “Stichting Alexander zoekt Caribische jongeren”

  1. Ach ja de kinderen zullen niet tevreden zijn.. Er wordt geen geld uitgegeven aan scholen.. alleen wordt er op ondemocratische wijze namen van scholen veranderd.. ZIj die in Nederland gaan studeren zijn niet meer welkom..

  2. Soms krijg ik het idee dat Unicef van gekkigheid niet meer weet wat ze nog moeten doen met hun geld. Is het aantal onderzoekers inmiddels niet groter dan het aantal probleemjongeren? Hoe moet ik het rapport plaatsen van nov 2011, zie..

    www.versgeperst.com/nieuws/126710/koeiman-ontvangt-verslag-van-unicef.html#more-126710