• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia heeft donderdag een lange dag voor de boeg in de Staten. Dan wordt onder andere de sterfte van baby’s als gevolg van nalatigheid in de gezondheidssector en de reorganisatie van de ambulancedienst besproken. Beide punten zijn aangedragen door oppositiepartij PAR.

Maar ook Constancia’s eigen partij MFK wil ingelicht worden door de minister. De partij wil ook meer weten over de ambulancedienst. Daarnaast komen de situatie bij het Sint Elisabeth Hospitaal (SEHOS), het nieuwe ziekenhuis en het beleid van plastische chirurgie aan bod.

Milieu
MFK wil meer weten over receptregel- en geneesmiddelenvergoeding en hoe de organisaties belast met AIDS-problemen functioneren. Op het gebied van milieu zal Constancia in de Staten uit gaan leggen hoe het met de milieuvervuiling, veroorzaakt door de Raffinaderij Isla, zit en de vonnissen hierover. Ook het beleid met betrekking tot plastic zakken staat op de agenda.

Natuur
De Staten wil verder weten hoe het staat met de bestrijding van de lionfish en met het beleid met betrekking tot dammen. Een opmerkelijk punt op de agenda is het gebruik van bestelbonnen bij Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), wat onder Constancia valt.

4 reacties op “Gezondheid, Milieu en Natuur centraal in de Staten”

  1. Teminste weten de Staten van het Lionfish probleem eindelijk eens om de tafel kunnen zitten …..Danki Schotte and Constancia. LET and LFC are is ready !

  2. Het is zomaar mogelijk, dat de Staten vanwege ziekte van Statenlid Pisas (ook zo’n Hans Worst) voorlopig niet zal vergaderen en Rozier is uitlandig. Geen meerderheid dus.

  3. Tja dat krijg je als je oncapabele mensen minister maakt..

  4. Die is na vanmiddag gelijk minister af!