• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Niet-westerse allochtonen zijn sterk vertegenwoordigd in het criminele circuit in Nederland.  Dat blijkt uit het Jaarrapport Integratie 2011 van het Sociaal Planbureau (SCP). Volgens het SCP zijn Antilliaans-Nederlandse vrouwen zelfs vaker verdacht dan autochtone Nederlandse mannen.

Ook houdt de criminaliteit tot op hogere leeftijd aan bij Antillianen in Nederland. Daarbij zijn Antilliaanse en Marokkaanse vrouwen de meest alarmerende groepen.

Taal
Antilliaans-Nederlandse kinderen boeken volgens SGP weinig vooruitgang op taalgebied in het basisonderwijs. Dit heeft te maken met de instroom van kansarme Antilianen, voornamelijk van Curaçao. Surinaamse leerlingen zijn van de allochtone leerlingen degene die de meeste vooruitgang boeken op het gebied van taal.

Antillianen zwakker op arbeidsmarkt
Van de migrantengroepen presteren Surinaamse Nederlanders op veel terreinen het beste. De van oudsher goede arbeidsmarktpositie van Antilliaanse Nederlanders brokkelt steeds verder af. De werkloosheid neemt bij hen het hardste toe en steeds vaker zijn zij te vinden aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Instroom
Dit heeft te maken met de veranderde samenstelling van de Antilliaanse groep na de instroom van kansarme Antillianen in de laatste tien jaar. De Turkse en Marokkaanse Nederlanders blijven als groep hierbij nog achter. De werkloosheid is hoog onder Marokkaanse Nederlanders, terwijl ze van alle groepen het minst een betaalde baan hebben (48 procent). Zij die wel werken hebben vaak een beroep op een laag functieniveau.

Bekijk hier het hele rapport:

[scribd id=81587471 key=key-245t316tuxfn46i68w5v mode=list]

31 reacties op “Antilliaanse vrouwen vaker in criminele circuit”

 1. @Solange, dankzij mensen zoals jij zal ik niet meer terug komen naar Curacap. Waarom woont de helft van Curacao in een racistisch land? Je praat onzin en je bent net zo kortzichtig als de politici daar. Geen mogelijkheden om je te ontpooien daar. Kritiek mag je niet hebben en alleen maar kansen op baantjes als je heult met de poltici. Nee dank je! Hier is volop keuze in studies en werk.. en vreemd dat ik als donkere YDK geen enkele last hebt met racisme.. en met mij ook mijn medestudenten uiit Curacao. Op school merk ik er niets van en ook niet bij een stageplaats. Nederlands tonen juist interesse in Curacao! Je zal me wel als een makamba pretu zien maar wees gerust mij zal je niet meer op Curacao zien.. want ik ben een brother met ambities!!

 2. @ Paulina. Natuurlijk want we hebben het op Curacao nooit zelf gedaan en is het altijd de schuld van die ander. ZELF DOEN en wijs niet naar anderen om je eigen misdaden te rechtvaardigen. Laat Curacao en Nederland zelf hun criminele boontjes doppen zonder zinloos naar elkaar te wijzen. Onafjankelijk worden kan ook nog, maar dat blijft alleen bij woorden en geen daden.

 3. Ik zeg alleen: wie bewaakt de bewaker?

  @ Yuli, BonEye, Henkie: Iemand zei een keer tegen mij: NL’ers hebben ons geleerd hoe we moeten stelen, maar ze hebben ons niet geleerd hoe we uit de handen van justitie moeten blijven.
  Ik keur het niet goed, maar er schuilt wel een zekere waarheid in die bewoording.

  Ten eerste de grootste boeven en rovers zijn NL’ers, want als je durft een hele land te beroven en toe te eigenen, jezelf de baas te noemen en ongestraft vandoor te gaan …… dan ben je vader van alle dieven!
  Natuurlijk als je nooit wordt opgepakt, dan lijkt het wel dat je geen dief bent. Er zijn veel NL’se dieven die jarenlang stelen, maar zijn nooit opgepakt.
  Dus ik begrijp wel hoe ze aan de statestieken zijn gekomen, een NL’se dief die niet is opgepakt komt niet voor in de statestieken en kan jarenlang doorgaan met stelen.

  v.b. Heel veel van die NL’se frauders die jarenlang miljoenen hebben verduisterd die ermee zijn wegkomen. Dat is ook diefstal!!

 4. gewoon het statuut niet meer geldig verklaren, gelijkheid voor alle landen in het Koninkrijk
  dus vrij verkeer van mensen en goederen en diensten.
  Het statuut is een monster dat in de jaren 50 is gemaakt om onze eilanden meer bewegingsvrijheid te geven in ons doen en laten op onze eilanden.
  Het statuut is achterhaalt omdat je ziet dat je het niet alleen kan, veel landen zoeken samenwerking en geven daarvoor een stukje beslissingvrijheid voor op.
  Ik vind het mooi als we onafhankelijk konden worden, maar waar zijn we dan aan toe.
  Aan de willekeur van de dan zittende regering, nee dat is niet de juiste weg. De Henk en Ingrid zullen echt niet naar ons eiland komen. Ook al zal er nog 30.000 makamba’s bij komen is dat dan zo erg. Het betekend werk, omdat er huizen worden gebouwd, meer omzet in de winkels want laten we eerlijk zijn het blijven gewoon toeristen die Nederlanders. Verliezen we dan onze normen en waarden, onze cultuur, denk het niet want tenslotte we kunnen kiezen om de juiste mensen in het parlement te krijgen.
  Gaan we er op achteruit dan, denk het ook niet. Immers het volk heeft werk de inkomsten worden meer en wij kunnen als voorbeeld voor de regio zijn.

 5. @ Solange, op 15-02-2012 om 13:46

  Als het allemaal waar of een beetje waar zou zijn wat je schrijft, zouden ouders en SSC aangeklaagd moeten worden wegens het bewust blootstellen van kinderen aan mishandeling, discriminatie en wat dies meer zij. Je zou jezelf onsterfelijk kunnen maken door een soort CBS-rapport te maken uit de mond van Curacaose studenten over wat zij gedurende hun studietijd en daarna (ZE BLIJVEN MEESTAL!!!!!!!) hebben ervaren. Ik weet nu al, dat er van jouw beweringen weinig tot niets over zal blijven. Niet onvermeld mag blijven, dat de enkeling met slechte ervaringen daaraan doorgaans zelf de aanleiding blijkt te zijn en dat kan ook niet anders met die zogenaamde rolmodellen als Wiels.

 6. @Solange,
  Ik ben het helemaal met je eens dat het in Nederland steeds moeilijker voor iedereen waar maar een beetje Afrikaanse roots aan te zien zijn. Bovendien zijn Curacaoenaars tegenwoordig helemaal de gebeten hond. Je moet welhaast een olifantenhuid en dubbele oogkleppen hebben om daar nog als een normaal gerespecteerd mens te kunnen functioneren. Dat geldt trouwens ook voor groepen als WAO-ers.
  Maar zelfs als dat anders zou zijn, vind ik evengoed dat het beter is om je als Curacao en als Curacaoenaar op de regio te richten. Daar ligt de toekomst. Mogelijk is ook de kloof tussen ‘Curacaose Curacaoenaars’ en ‘Nederlandse Curacaoenaars’ wat makkelijker te overbruggen voor afgestudeerden uit Cuba of Colombia dan uit Nederland. Onderwijs dus in het Papiaments met veel taallessen Spaans en Engels. Grootste probleem tot nu toe hiervoor: geen gedegen lesmateriaal. Zorg daar eens voor, politici en overheid, en je biedt je eilandskinderen een toekomst. Maak het aantrekkelijker om in de regio te studeren, dan hoef je ook geen studentenstop naar Nederland in te voeren (wat voor mij trouwens tegen de vrijheid van keuze indruist, bovendien hebben veel mensen familie in Nederland en gaan daarom daar studeren).
  O ja Solange, als je te vaak versgeperst.com-reacties leest, begrijp ik je opkomende haatgevoelens, maar nog altijd is niet elke Nederlander hier op het eiland het arrogante neokoloniale stereotype waar sommige mensen liefst nog onder tientallen nicks deze website mee vervuilen. Dit soort reageerders richt alleen maar schade aan. Als jij hierdoor ‘de’ Nederlander gaat haten, is de door jouzelf verfoeide postkoloniale kapitalistische verdeel-en-heerspolitiek dus volledig geslaagd en dat vind ik jammer.
  Ik ben wel blij dat je de moeite neemt om wat tegenwicht te bieden aan de anti-Curacaose teneur van veel reacties. Je komt met goede argumenten en ik ben het regelmatig grotendeels met je eens.
  Ik vraag me wel af hoe het zit met studiebeurzen en studieschuld. Een van de problemen voor Curacaose afgestudeerden in Nederland is dat ze eerst hun studieschuld moeten afbetalen en van het Curacaose salaris gaat dat gewoon niet. Maar of er regelingen zijn (en welke) voor studeren in de regio, wie maakt me wijzer?

 7. @Solange, ik zal het kort houden, de oplossing voor jouw probleem, zorg ervoor dat alle Curaçaoenaars die aan het “profiteren” zijn, hun koffers pakken en een enkele reis Schiphol/Hato nemen (kan ook Dusseldorf/Hato zijn), vergeet je eigen koffers niet te pakken.

 8. @Philipps Maaskant,
  Je geeft dus niet je mening, begrijp ik, maar een mogelijk Nederlands toekomstscenario. Mijn reactie zou er niet anders om zijn geweest, maar toch wil ik er nog wat op aanvullen.
  Je schrijft: “Het is beter om de denkwijze van `de Nederlander` te kennen als je met hem/haar aan tafel zit.”
  Volgens mij gebruikte je in je betoog twee verschillende grootheden door elkaar: ‘de gemiddelde Nederlander’ en ‘de Nederlandse politiek’. Vanaf Curacao is voor mij de Nederlandse politiek makkelijker te volgen dan ‘de gemiddelde Nederlander’, voor zover die al bestaat. Als ik voor die laatste de meest voorkomende meningen in bijvoorbeeld Telegraafreacties moet nemen, word ik er niet vrolijker op.
  Los daarvan ken ik niet de verborgen agenda van politiek Nederland ten aanzien van Curacao. Of men daar nu wel of niet van Curacao af wil, het welzijn van ‘de gemiddelde Curacaoenaar’ interesseert Nederland al vele decennia lang geen bal. Misschien komt het juist wel goed uit dat het Curacao niet al teveel voor de wind gaat? Wat politieke onderhandelingen met Nederland betreft heeft de laatste zich al vaker een onbetrouwbare partner getoond. Met helaas grotere gevolgen voor meer mensen dan het gelijk van ‘de gemiddelde Nederlander’, Philipps Maaskant of shimaruku 😉

 9. @Serka di bo, dan zal ik het nu iets duidelijker stellen. Curacaouse studenten mogen van mij best naar Nederland om te studeren, als zij zich er maar bewust van zijn dat ze in Nederland als aangeschoten wild behandeld zullen worden. Ik vind echt dat onze Cur.studenten Nederland moeten laten voor wat het is. Voor mijn part wordt de Nederlandse taal zelfs afgeschaft in Curacao. Onze kinderen zijn het meest gebaat bij studeren in de regio, en niet in een koud ver land doordrenkt van racisme en intolerantie. Een Nederland waar ze ook nog aan zware discriminatie blootgesteld zijn omdat ze deel uitmaken van de Antilliaanse bevolkingsgroep. Waar kan iemand trouwens met de nederlandse taal terecht dan alleen maar in Nederland of Belgie? Onze beste studenten blijven om verschillende redenen in Nederland of voor de Nederlanders werken. Kunnen ze dan ergens anders heen met de taal waarin ze gestudeerd hebben. Jij mag van mij best een heel abnormalistische hoge dunk van Nederland en de nederlanders hebben, ik helaas in het geheel niet. Voor mijn part lazeren ze ook nog op van mijn eiland! Ik begin de Nederlanders zo langzamerhand echt te haten! Zo, dan weet je nu genoeg!

 10. @ Solange. Als je in een dergelijke functie bij het CBS of een andere organisatie hebt gewerkt, zou het mogelijk kunnen zijn om iets van je kritiek voor juist aan te nemen. Mensen als Henk en Ingrid of Fatima en Mohammed, die een rapport op afstand en summier tot zich nemen, hebben geen enkel zicht op hoe zo’n rapport tot stand gekomen is en je kan ook geen rapporten van verschillende instanties met elkaar vergelijken, omdat onbekend is hoe en met welke criteria en aandachtspunten zo’n rapport gemaakt is. De beste stuurlui blijven aan de wal staan.

 11. we kunnen er allemaal berekeningen bij halen maar het feit is dat de Nederlandse gevangenissen niet met 0,08% is gevuld met misdadigers van ons eiland maar met een veel hoger percentage.
  Dus ze hebben in Nederland wel een punt voor wat dat betreft. Door de invoering van de landstaal in de jaren 80, waardoor er op ons eiland geen tweede taal( engels, duits, frans, spaans of nederlands) werd onderwezen, is het voor onze mensen moeilijker geworden om in het buitenland aan werk te komen.
  De toelating van Nederlanders hier op ons eiland is behoorlijk zwaar lees de regelgeving er maar op naar. zo moet je een inkomen hebben, bewijs van goed gedrag, je mag geen gebruik maken van het SVB of onderstand.

 12. @shimaruku, Ik probeerde even aan te geven in welke Nederlandse logica e.e.a. past. Het is beter om de denkwijze van `de Nederlander` te kennen als je met hem/haar aan tafel zit. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken bij onderhandelingen in dit soort zaken..

 13. @Solange, waarom zouden YDK studenten niet in Nederland mogen studeren? Curacao heeft alleen een universiteitje op HBO nivo dat niet alle studies aanbiedt en tevens door de politiek wordt gedomineerd..

  Er zijn trouwens al verschillende regels waardoor makambas niet zo 1-2-3 op het eiland kunnen vestigen dit in tegenstelling tot de YDK die gewoon naar NL kan gaan en dat ook doen. Bijna 50 procent van de YDK woont in Nederland en misschien 0.0001 procent van de makambas.. Als je geen makambas wil op je eiland dan is de oplossing heel simpel.. onafhankelijk worden. NL paspoort inleveren!

 14. @ Beste Solange, 15-02-2012 om 5:38, Goed en duidelijk omschreven stuk, ik had het niet beter kunnen verwoorden. (heb de links ook gelezen.)

 15. het feit blijft dat onze YDK veelvuldig voorkomen in het criminele circuit, dit heeft niks te maken met opbouwen om het ons te moeilijk te maken. Meer waar de Nederlandse regering zijn aandacht op moet vestigen.

 16. @Beste Politiek, het is bekend dat dit soort cijfers niet betrouwbaar zijn. Laat het nou zo wezen dat het CBS in 2009 en 2010 rapporteerde dat er tussen de 2e generatie Antilliaanse en autochtone leerlingen qua schoolprestaties vrijwel geen verschil is. Van alle allochochtone groepen incluis de Surinaamse, zou de 2e generatie Antillianen het het best doen. Zeker wat betreft de doorstroming naar de hogere onderwijsinstellingen. Aldus de CBS rapporten van 2009 en 2010. Op 21 mei 2011 verscheen er een door de NUC uitgegeven, best wel alarmerend rapport over Surinaamse leerlingen die nauwelijks door zouden doorstromen naar de Havo, M.o en de V.w.o. Opeens na nauwelijk een jaar schijnen dus volgens de nieuwste CBS cijfers de Surinamers het op elk gebied beter te doen, Ra ra ra ra, hoe rijmt het dan na het rapport van de NUC in mei 2011? Tovenarij? een vergissing of gewoonweg geleur en gegoochel met cijfers en bevindigen, naar gelang de NL politiek verlangt?

  http://the-nuc.nl/geen-categorie/surinaams-amsterdamse-kinderen-zwak-op-school/

  http://www.rnw.nl/suriname/article/surinaams-amsterdamse-kinderen-zwak-op-school

  Een ieder die het CBS en andere organisaties die dit soort cijfers vrijgeven goed volgt, krijgt na een aantal jaren de zekere indruk dat deze Nederlandse instellingen, die overigens door het min. van .onderwijs gesubsidieert worden, niet schromen om met de cijfers te leuren en te goochelen. Naar gelang de Nederlandse politiek verlangt. Zeker als het cijfers betreft die over de integratie van allochtonen gaan, dat is al jaren bekend.

  Maar het klopt allemaal wel met het beleid dat Nederland t.o.v. de Antilliaanse bevolkingsgroep voert. Het is simpel. Wil je als land draconische maatregelen tegen een bepaalde bevolkingsgroep doorvoeren, dan is het zaak om die bepaalde bevolkingsgroep zo veel mogelijk op alle gebieden Negatief uit te beelden/lichten, dwz. stigmatiseren en marginaliseren. Als Nederland dat niet doet, is het nogal moeilijk bepaalde maatregelen uit te voeren. Maar als je dat volk jarenlang in negatief daglicht plaatst, dan maak je tegenstanders en het volk rijp om draconische maatregelen door te voeren zonder veel tegenstand, integendeel, met veel plezier juist. Zo versterken ze ook de verdeeldheid tussen de groepen, want Nederland moet het van verdeeldheid tussen de verschillende groepen hebben.

  Wat er eigenlijk moet gebeuren is een drastische stop van Antilliaanse, met name Curacaouse studenten, naar Nederland. Als het aan mij ligt ook een volledige stop van Curacaoenaars naar Nederland!
  Hoe komt u erbij dat er 150.000 Curacaouse vrouwen in Nederland wonen, dat is zowat de hele Curacaouse bevolkingsgroep joh. Het is natuurlijk volledig bezijden de waarheid dat er zoveel Curacaoenaars in NL wonen. Het allernieuwste cijfer spreekt van 141.000 Antillianen in Nederland. Moet men natuurlijk met de nodige korrels zout tot zich nemen. Want wie zijn nou die “Antillianen”?

  Welnu, wie zijn die Antillianen in Nederland? Onder die zogenaamde 141.000 Antillianen die in Nederland verblijven zijn dus de Arubanen , Bonairianen en de mensen uit de Bovenwinden inbegrepen! Dan is er dus al helemaal geen sprake meer van 150.000 Curacaoenaars, laatstaan 150.000 Curacaouse vrouwen in NL.
  Óók inbegrepen bij de zogenaamde 141.000 Antillianen in Nederland zitten de Dominicanen, Colombianen, Venezolanen en zelfs een paar honderd Surinamers die hun Nederlandse paspoort op 1 van de Antilliaanse eilanden hebben verkregen! Of door huwelijken, schijnhuwelijken, naturalisatie of anders.

  Dus de waarheid is dat alles en IEDEREEN die op de Antillen aan een Nederlandse paspoort is gekomen, gearriveerd in Nederland dan ook als “Antilliaan” ingeschreven wordt, Ook al zijn ze geen Antillianen, YDK, of Arubaan! Het vreemde is dat veel mensen het niet eens beseffen.
  Wat de Nedrlanders aan het doen zijn met de Antilliaanse bevolkingsgroep in Nederland, met name de Antillaanse “Curacaoenaars”, want daar gaat het over, is zeer maligno politiek. Zeer afkeurenswaardig en gevaarlijk, zelfs de VN had al een paar jaar geleden aanmerkingen op het Nederlands beleid ten aanzien van de Antillaanse bevolkingsgroep in Nederland.
  Hoeveel mensen, maar voornamelijk Curacaoenaars, zijn er op de hoogte van?

  Hoe komt het dat onze Curacaose politici er geen weet van hebben? Hoe komt het dat onze regering geen Quotum stelt voor het aantal Nederlanders dat op ons eiland wenst te komen wonen? Moet men denken dat Curacaouse politici dom zijn, of betaald worden om hun eigen volk op te offeren aan de Nederlanders? Waar blijft Helmin Wiels nou met zijn Grote Bek? Ook hij met z’n hele grote bek offert zijn volk op. Er is helemaal geen verschil tussen deze regering en de vroegere PAR regeringen.

  .

 17. @Beste Poitiek, dit soort rapporten zijn niet betrouwbaar. Laat het nou zo wezen dat bijv. het CBS in 2009 en 2010 rapporteerde dat er tussen de 2e generatie Antillianen en autochtone leerlingen qua schoolprestaties vrijwel geen verschil is. Van alle allochtone groepen incluis de Surinaamse, zou de 2e genratie Antilliaanse leerlingen het het best doen. dat stond dus in het jaarrapport 2010. Op 21 mei 2011 j.l. verscheen een alarmerend rapport over Surinaamse leerlingen in Amsterdam die nauwelijks doorstromen naar de Havo, Mo en de VWO. Opeens zijn het volgens de nieuwste bevindingen van het CBS de Surinamers die het op elk gebied het best doen. Rararara, hoe rijmt dat dan na dat rapport van de NUC in mei 2011?

  Een ieder weet dat de Nederlanders niet schromen om met cijfers te leuren, te goochelen naar gelang de politiek om vraagt. Dat is al jaren bekend. Maar het klopt allemaal wel met het beleid dat Nederland t.o.v. de Antilliaanse bevolkingsgroep in Nederland voert. Het is simpel. Wil je draconische maatregelen doorvoeren op een bepaalde bevolkingsgroep, dan is het zaak om die bevolkingsgroep zo veel mogelijk op alle gebeied Negatief uit te beelden! Dat noemt men met mooie woorden classificatie en polarisatie van die bepaalde bevolkingsgroep. Zo versterken ze ook de verdeeldheid tussen de groepen.

  Wat er eigenlijk moet gebeuren is een volledige stop van onze Curacaose studenten naar Nederland, ook een volledige stop van Antillianen naar Nederland. Hoe komt u er bij dat er 150.000 Curacaouse vrouwen in Nederland wonen? Dat is volledig bezijden de waarheid. De laatste cijfers spreken van 141.000 Antillianen in Nederland. Welnu, wie zijn die Antillianen? Onder die zogenaamde 141.000 Antillianen zijn de Arubanen, Bonairianen en de mensen uit de Bovenwinden inbegrepen. Dan is er dus al helemaal geen sprake meer van 150.000 Curacaoenaars, laatstaan 150.000 Curacaouse vrouwen. Ook inbegrepen in die zogenaamde 141.000 Antillianen zitten al die Dominicanen, Colombianen, Venezolanen en zelfs een paar honderd Surinamers die hun Nederlandse paspoort in de Antillen hebben verkregen. Of door huwelijken, schijnhuwelijken, naturalisatie of anders.

  Dus de waarheid is dat ALLES en IEDEREEN die op de Antillen een paspoort heeft weten te versieren, als ANTILLIAAN ingeschreven wordt, ook al zijn ze geen YDK of Arubaan!!! Dat beseffen veel mensen nog niet eens. Wat de Nederlanders aan het doen zijn met de Antilliaanse bevolkingsgroep, met name de Curacaouse bevolkingsgroep, want daar gaat het over, is zeer MALIGNO politiek. Zeer afkeurenswardig en gevaarlijk. Hoe komt het dat onze regering geen Quotum stelt voor het aantal Makambas dat op ons eiland komt wonen?
  Ik begin nu echt te denken dat onze politici of heel dom zijn, óf betaald worden om hun eigen volk af te breken tot het niets meer is! Waar blijft Wiels nou met zijn grote bek?

 18. @Philipps Maaskant,
  Volgens mij weet je heel goed dat jouw argumenten onwaar dus loos zijn. Bovendien vergelijk je steeds appels met peren en/of delen met gehelen.
  Maar vooruit, voor wie het even vergeten is:

  1. Het verschil tussen Marokko en Curacao is dat Marokko niet tot het Koninkrijk der Nederlanden behoort. Een Curacaoenaar heeft een Nederlands paspoort. Een Marokkaan heeft een Marokkaans paspoort.

  2. Curacao mag paal en perk aan de immigratie stellen op basis van het minderhedenverdrag van zowel de Europese Unie als de Verenigde Naties. Niet alleen Curacao, maar ook andere landen mogen op grond van dit verdrag immigratieregels opstellen om te voorkomen dat de eigen bevolking een minderheid in hun eigen land wordt.

  3. Je vergelijkingen kloppen niet:
  A. je neemt het land Curacao en zet er een wijk in Nederland tegenover;
  B. ‘allochtonen’ op Curacao beperk je tot makamba’s, maar voor Nederland heb je het plotseling over alle allochtonen.
  C. Je hebt het over percentages allochtonen in wijken en je gaat door over inschrijven bij gemeentes.

  Een wijk is, zoals je misschien weet, een onderdeel van een gemeente. Een gemeente is weer onderdeel van een land. Hoewel de gemeentes Amsterdam en Rotterdam voor ongeveer de helft uit allochtonen bestaan, zegt dat natuurlijk weinig over het gehele land en het aantal Curacaoenaars. Voor alle duidelijkheid:
  Het aantal inwoners in Nederland uit de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba bedroeg in 2011 134.774 op een bevolking van 16.669.112 mensen. Het aantal Antillianen in Nederland bedroeg dus 0,8 procent.

  Wat Curacao betreft: op een bevolking van 158.000 zijn er 105.000 geboren Antillianen. Het aantal inwoners dat uit Nederland komt wordt geschat op 15.000 tot 23.000. Ongeveer 14 procent van de bevolking is dus van Nederlandse herkomst.
  Als je dus wel gewoon appels met appels vergelijkt, is in Nederland 0,8% Antilliaan en is op Curacao 14% Nederlands.

  In Nederland is nu ongeveer 20 procent van de bevolking allochtoon; op Curacao is dat ruim 30 procent.

  Tot slot vind ik je stap van de werkloosheid waar in het artikel over wordt geschreven naar uitkeringsfraude suggestief. Ik zou de Nederlandse Nederlanders die in Nederland onterecht een uitkering krijgen niet graag de kost geven!

 19. Smile heeft gelijk, maar ik zou er aan toe willen voegen: geen oorbellen (mannen), piercings, gouden tanden en tattoos – terwijl je een baan zoekt in het circus of in de drugshandel waar dit wel de dresscode is.

 20. Goede opleiding, goede opleiding, goede opleiding! En een goede taalbeheersing in een “wereldtaal” waar je die goede opleiding in kan gaan volgen! Dan kan je je inkomen op een eerlijke manier met trots verdienen!

 21. @Wimpiri, dit is plagiaat, maar gezien het onderwerp heb ik er geen moeite mee. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden en misschien, heel misschien kunnen wij er een paar kinderen mee helpen.

 22. Dit soort rapporten past in de aanloop naar een toelatingsregeling door Nederland. Als ze van nieuwe Marokkanen vragen om goed Nederlands te spreken en in te burgeren, waarom dan niet van YDK die ook alleen papiementu spreken.? De zaak wordt rustig opgebpuwd. Het argument van Curacao dat de regeling hier wel redelijk is voor (europese) nederlanders, vanwege de kleinschaligheid (en de daarmee samenhangende mogelijke verstoring van samenhang..), gaat ook als een boemerang werken. In NL zijn de verhoudingen in hele wijken al verstoord. Als Curacao max 30% allochtoon (makamba) als limiet zou stellen en NL dat (max 30% allochtoon) wederkerig over zou nemen voor YDK, dan kan YDK zich niet meer inschrijven in de meeste gemeenten van NL. Misschien nog op Schiermonnikoog..
  En alle sociale zaken gaan via gemeenten, dus als je er niet bent en elders denkt te wonen..uitkeringsfraude..uitzetting..Kortom..alles ligt op schema..het gaat stap voor stap.. Beter is het goede afspraken met NL te maken… Bij de volgende verkiezingem zijn de softe PvdA en CDA niet meer in beeld in NL.

 23. @Politiek, het gaat hier duidelijk over de criminaliteit van Curaçaoënaars in Nederland en jij haalt er naar ik aanneem, witte Nederlandse pedofielen bij, en bedoel je daarmee te zeggen dat Curaçao niet zijn portie zwarte pedofielen heeft ? En nu jij toch deze richting op wilt gaan, whatabout die 9 op de 10 Curaçaoese kinderen die hun vader niet kennen en zonder moeder zouden er ook geen vaders zijn of gaat deze redenering boven je pet or whatever je op je hoofd hebt en dan die sugar daddy’s van de week, een 16 jarig meisje met nu al twee kinderen HIV besmet (wie zou haar besmet hebben ?). Need I say more ?
  Voordat je naar anderen gaat wijzen, zorg dat je eigen kura limpi is y hasiè bon limpi è bia aki.

 24. @politiek, Op curacao zijn de pedos en kinderverkrachters toch YDK hoor!

 25. Politiek: leer eens rekenen, het gaat om percentages van de bevolkingsgroep. En dan scoren Antillianen veel hoger in de criminaliteit in Nederland dan Nederlanders. Maar op Curacao is het nog erger, hier zie je zelden of nooit een Nederlandse crimineel op de voorpagina van Vigilante of Extra.

 26. We zijn nu met de tweede generatie YDK bezig die hun opleiding merendeels in onze landstaal hebben gehad. Hierdoor is het niet zo vreemd dat onze mensen een achterstand hebben ten opzichte van anderen.

 27. @ politiek, ga eens een zinnige opleiding volgen, dan kan je misschien gewoon begrijpen wat er in dit rapport staat, best zorgelijk hoor dat er relatief veel antilliaanse meiden en vrouwen in het criminele circuit belanden in nederland… en voor hun kinderen is dat ook weer geen goed uitgangspunt (en ja dat geldt natuurlijk voor alle kinderen met ouders in de criminaliteit)

 28. we zijn maar met z’n 150.000 duizend in nederland maar wij hebben de meeste fam?
  ja aub zeg,

  criminaliteit:
  er wonen amper 150.000 antiliaanse vrouwen in nederland en ineens zijn ze crimineler dan de bijv. 6 miljoen autochtone mannen die in nederland wonen ? kom op dit is klinklare onzin.! sommige van ons ”antilianen” zijn inderdaad crimineel, maar de meeste zijn geen pedo en kindermisbruikers zoals de nederlandse mannen, ze kijken veel ste veel naar antilianen en de marokannen en de nederlandse mannen die sluiten zich maar al te graag aan bij een kinderdagverblijf en doen dan aan de kinderporno ,want er wordt toch niet op ze gelet.

  taal:
  duh surinamers spreken nederlands in hun land, tuurlijk zijn ze meer vooruit dan de antilianen die papiamento thuis spreken en op school maar weinig nederlands krijgen!.

  echt een rare rapport.!

 29. Als je naar de huidige regering kijkt dan kan je zeggen dat het ook steeds maar slechter wordt.. geen opleiding, corrupt, valse diplomas, oplichters,

 30. Goh wat verrassend. Echt iets wat je nooit zou verwachten… (sarcasme)
  Maar ja de kreten “discriminatie” en “rascisme” zullen wel weer veelvuldig gebruikt worden n.a.v. dit bericht.Wellicht dat er op de Antillen eens wat aan opvoeding, scholing, crminaliteitsbestrijding en de sociale problematiek gedaan kan worden.

  Maar daarvoor zou er een fatsoenlijke bestuur moeten zijn en dus is men bij voorbaat kansloos.

 31. En minister Constantia (veroordeeld voor meineed, daarna weer betrapt op het vervalsen van een HBO diploma) is hun grote voorbeeld.