CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Ingezonden brieven zijn bij Versgeperst.com welkom. Vandaag uit John Baselmans zijn frustratie over beloftes van politici.

We zouden op Barber een sportcomplex krijgen, veld en hal. Met veel tam tam is er een veldje schoongeschraapt en wat blijkt: het veld staat nog steeds op naam van twee families! Het geld is op en besteed aan andere zaken in de stad! En de politiek is nergens meer te vinden!

Ook bij het Bario plan was Barber aan de beurt. Jankend liepen de heren/dames van het bario plan die avonden weg van de ellende die ze hoorden! Ellende die dagelijks spelen in en rond ons dorp! Vele beloftes zijn gedaan door de regeringen, bezoeken van de regering inclusief de Koningin aan Barber waren niets meer dan een show. Gewoonweg een walgelijke vertoning waar men wederom de kindertjes liet staan in de stekende hete zon! Om maar te laten zien hoeveel we op hebben met onze hogere gasten. Maar iedereen is vertrokken en we horen niets meer van het bario plan. Wij komen zelfs niet meer voor op hun lijst! We zien niets meer gebeuren bij het geschraapte veldje, geld is foetsie! Ook zien we niets meer gedaan worden aan de ellende rond ons dorp of zelfs op geheel Bandabou! De politiek hangt van pure leugens aan elkaar!

En dan vindt men het gek dat mensen niet meer op komen dagen of dat mensen niet mee willen werken om zaken op te bouwen. De mensen worden al tientallen jaren bedrogen door hun eigen leiders! Leugenaars, stuk voor stuk die zelfs clubjes dwarszitten, maar ook zorgen dat het weinige geld wat voor Bandabou zogenaamd gereserveerd was, weer verdwenen is.

Triest dat wij als bevolking alsmaar de leugens moeten slikken. Jammer is dat niet eens een regering, een man of vrouw eens op gaat komen voor het grootste gedeelte van Curaçao dat Bandabou heet! Deze mensen hebben kennelijk nog steeds geen rechten. Zij moeten het blijven doen met derderangs scholen, belabberde gezondheidszorg, zelden een ambulance en amper politie! Laat staan fatsoenlijk vervoer of winkels.

Nee, Bandabou is goed als de Koningin weer komt en onze kindertjes weer nodig zijn om vlaggetjes vast te houden. En dan gaan wij zeggen: ‘Kabinet Schotte en toekomstige politici, DOE HET ZELF!’

20 reacties op “Ingezonden: De leugens van de politiek”

 1. Beste Juul, nu begin ik toch ernstig aan jouw gezonde verstand te twijfelen.
  Jouw “beschaafde samenleving” wordt dus bestuurd door A-acteurs? En je weet het verschil niet eens? Die belazeren je nog erger en lichten je op voor miljoenen. Die acteren zo goed dat jij er blijkbaar er met open ogen intrapt en er als een kip zonder kop achteraan loopt om je vervolgens nog kakelend van het lachen kaal te laten plukken.
  Jouw kijk op je eigen beschavings- en intelligentieniveau strookt kennelijk niet helemaal met de realiteit.

  Ik hanteer geen classificatiesysteem van meer of minder waar het mensen betreft.
  Beschaving is voor mij een loze kreet. Zolang onder het mom van beschaving oorlogen gevoerd worden, kinderen vermoord worden, en arme mensen hun laatste bezit ook nog wordt afgenomen, is beschaving slechts gebakken lucht.
  Mijn normen en waarden zijn niet hoog of laag, ze zijn gebaseerd op een normale omgang met mijn medemens. Ik zou het niet in mijn hoofd halen om de meerderheid van een groep mensen op zo’n denigrerende manier te bejegenen als jij doet.
  Met nog even een extra sneer naar Bomboklad, die zoals je heel goed weet ook maar een ophitserige nick is uit de koker van Henk alias Ferd enz.

  Tot slot Juul, als je vindt dat je werkelijk zo beschaafd en slim bent, gedraag je er dan ook eens naar.

 2. Ja, Shimaraku, ik voel me ver verheven boven veel (niet alle!) Curacaoenaars omdat ik me aan de regels houd en respect en fatsoen toon. Helaas is dat hier niet de norm, niet in het verkeer, niet op het werk, niet thuis en niet in de politiek.

  Een beschaafde samenleving laat zich niet besturen en vertegenwoordigen door slechte B film acteurs als Schotte, Jamaloodin, Godett, Constantia, Ajses en Wiels.

  Shimaraku, ik hoop van harte dat jij je ook verheven voelt boven deze politici en je dus hogere normen en waarden hanteert.

  Ik respecteer andere meningen dan de mijne voor zover die op enige intelligentie zijn gebaseerd. Dus niet die van Bomboklad die stelt dat met alcohol op de weg op gaan onderdeel van de Curacaose cultuur is.

 3. @Juul Vincent

  Ach, volgens jouw waarheid voel je je ver verheven boven iedereen met een andere mening dan de jouwe, iedereen met een mindere sociale status dan de jouwe en iedereen met een andere afkomst dan de jouwe.
  Wat jij als feit presenteert, is slechts je eigen mening. Maar vanuit jouw isolement van misplaatst superioriteitsgevoel kom je niet met argumenten; je komt niet verder dan je eeuwige litanie dat anderen dom, te dom en/of corrupt zijn. Je brengt daarmee je zelfverklaarde intelligentie wel ernstig in diskrediet.
  Met jouw mentaliteit ben je echt een paar eeuwen te laat geboren.

 4. Shimaraku, aardige analyse maar het blijft een feit dat achter iedere stem voor MFK of een corrupte stemgerechtigde of een stemgerechtigde met het IQ van een leguaan staat.

  Of beiden natuurlijk.

 5. Diezelfde mensen die zoveel kritiek hebben op het ‘zomaar roeptoeteren’ vallen hier wel erg door de mand. Doe eens wat huiswerk voordat jullie vanuit valse onderbuikgevoelens en opgekropte frustraties reageren, henkie alias Ferd Jansen en Edsel.
  Het zijn niet alleen inwoners van Barber die op de MFK en/of PS hebben gestemd.

  Er waren in augustus 2010 106 stemburo’s.
  Per partij de eerste/tweede/derde plaats in aantal stemmen:
  MFK bij 37 / 37 / 27 stemburo’s;
  PS bij 10 / 50 / 40 stemburo’s;
  PAR bij 60 / 13 / 26 stemburo’s.

  Bij alle stemburo’s kreeg een van deze drie partijen de meeste stemmen. Eenmaal (nee, niet in Barber) deelden PAR en PS de eerste plaats met evenveel stemmen (vandaar het totaal aantal 107 ipv 106 bij de meeste stemmen). Opmerkelijk was dat de MFK bij Sentro di Bario Santa Maria meer dan de helft van het totaal aantal stemmen kreeg. De PAR overkwam hetzelfde bij 8 stemburo’s.

  Als ik de verkiezingsuitslagen weer bekijk, valt me eigenlijk vooral op hoeveel mensen op het hele eiland blijkbaar genoeg hadden van de toenmalige regering en een andere, nieuwe koers wilden. Achteraf is altijd makelijk kritiek leveren. Dat deze mensen teleurgesteld zijn, is echter niet hun schuld, maar van de partijen die hun beloftes niet nakomen.
  De huidige regering wijkt daarin niet veel af van vorige regeringen, zeker niet als je kijkt naar Barber en andere plaatsen in de omgeving. Ook Soto, Lagun en Westpunt bestaan politiek gezien alleen een paar maanden voor de verkiezingen. De PAR probeert in die tijd op Banda’bou net zo hard zieltjes te winnen als elke andere partij.
  Het gemeenschappelijk doel van de meeste politici ligt meer in de inhoud van hun eigen portemonnee dan bij het welzijn van de bevolking. Helaas is dat niet alleen niets nieuws, maar ook niet exclusief des eilands. De praatjes verschillen, maar het geld blijft rollen naar de rijken.

 6. @john, je taalgebruik is bedroevend en op die manier zul je geen enkele fatsoenlijke studie in Nederland of waar dan ook afronden. Je bent het levende bewijs dat Papiamentu meer kwaad dan goed doet!

  Verder zal het kopen van een huis of stukje grond op die manier erg moeilijk worden, of je moet wachten tot dat we op het nivo van Haiti zitten, dan zal het haast te geef zijn!

  ps ik heb niet gestudeerd dus prentendeer verder niets

 7. volgens mij krijgt codett gelijk hij heeft circa een jaar geleden geschreeuwd dat het gereserveerde (begrootte) geld voor de sportzaal in barber op geconsumeerd werd/is door de huidige regering.

 8. Ik lach me een kreuk, in Barber hebben ze die boeven dus gewoon op hun woord geloofd en klakkeloos op de verkeerde partij(en) gestemd.

  Eerlijk is eerlijk, dat zegt ook wat over de betreffende (vast niet allemaal) bewoners van Barber.

  Volgens mij moet je een regering kiezen om het beleid dat ze voorstaan en niet alleen meer uit eigen belang, toch?

  Dat politici per definitie iets onbetrouwbaars hebben zie je over de hele wereld, maar als je maar dan een halfjaartje op Curaçao woont, ken je de echte boeven al bij naam, laat staan dat je hier je hele leven al woont…

 9. De discussie bij een ander nieuws artikel wordt waarschijnlijk weer te lastig voor een paar personen, dus diegene vindt het weer erg grappig om onder Kasuari te reageren.

  Het bevestigt steeds meer en meer het niveau van die personen…

 10. FRED JANSEN:
  van mijn part neemt de UFO schotte en al zijn troep weer terug mee in de ruimte!.
  maar je hebt GROOT gelijk over die whisky , t-shirt en al die dingen waarmee schotte die mensen mee omkopen.!

 11. @john, dus door de leugens van de vorige regering, ben je aan het studeren in NL? Brother, wees blij dat je aan het werk ben voor je eigen betere toekomst. Had je zowiezo moeten doen, of “bo tabata warda riba trabou”? Als de vorige regering je een beetje geld had gegeven, was dat nu op en kon je nog steeds niets… Als je straks klaar bent met je studie ben je sterker dan je ooit was.
  Rare redenatie vind ik het..

 12. @john, ik begrijp uit je stukje dat dat studeren niet zo’n groot succes is geworden?

  Zowiezo deze regering vind jou nu een tweekoppige draak en zij zullen jou helemaal geen grondje geven of werk.. tenzij je heel hard hun sanka gaat kussen..

 13. @John 12.06.Jij hebt zeker een vriendje bij deze regering zitten,als jij over 3 jaar terug wilt komen en een huisje wil bouwen op je eigen stukje grond,zorg dan eerst dat je je studie lening hebt afbetaald anders zie ik het somber voor je in ,daar de lonen hier op Curaçao nog al laag drepelig zijn mitsdien je bij de familie hoort die op dat moment aan de macht is,zo niet lekker blijven zitten waar je zit en je niet veroeren is mijn advies,het beste met je studie jongenman.

 14. Bazelmans, door de leugens van de vorige regering zitten wij hier in nederland, niet om de uitkering, niet om drugs te transpoirteren, maar om toch te iets meer bij te studeren en
  zodoende terug te gaan naar ons dushi korsow, met betere kansen om werk
  De vorige regering had ons werkelijk van alles beloofd. toen wij geen hulp kregen, na veel gebedel
  naar een luisterend oor, hebben wij deze grote stap genomen, om in nederland te komen
  wonen en het gaat heel erg goed. maar hr. Bazelmans, laten jullie ons plek open, en koop
  niet al onze stukjes grond, zodat als wij klaar zijn over 3 jaar ons werk er is en dat wihj ons eigen huis kunnen bouwen. wij willen niet datjullie hier in nederland ons wegjagen, voordat wij ons huisje hebben gebouwd. je geloof het misschien niet er zijn veel jioe di korsow die heel positief aan het leven zijn , met in hun hoofd om zo snel mogelijk met hard werken terug te gaan naar ons curacao. help je ons?

 15. zo zie je maar NOOIT te vroeg juigen !!

 16. Men kan het EENS of ON-EENS zijn met John Baselmans, maar dit verhaal berust niet op spinsels.

  Aan barber was idd beloofd dat ze een sporthal zouden krijgen (zie art: http://kkc.curacao.nl/viewtopic.php?f=5&t=1399 )

  Wat hebben ze nu????
  Een kaal geschraapt veldje.
  De werkelijkheid is hard maar de politiek verkoopt nog steeds dooie mussen.

  Al heb je gestemd op MFK, MAN, PAR, PS dat maakt niets uit aan de loze beloftes van de huidige regering. Heb je op geen een gestemd dan kan je dus ook niets zeggen. Maar als kiezer voor een partij gaan we nog altijd uit van “KIEZERSBEDROG” en valse belofdes aan de gemeenschap.

 17. Niet gedacht dat ik dit nog zou meemaken maar voor de verandering ben ik het eens geheel eens met dhr Baselmans

 18. De inwoners van Barber stellen zich bijzonder aan, want Schotte, Godett, Jamaloodin, Constantia, Asjes en Wiels zijn niet door een UFO in Willemstad gedropt. Nee, die zijn daar gekomen omdat de bevolking van Barber massaal op hen gestemd heeft.

  Waarschijnlijk in ruil voor een petje, t-shirt en fles whisky.

  Als je op corruptie stemt moet je niet zeuren als je bedrogen wordt.

 19. Regering is toch serka di bo?

 20. laten we het tweede en derde district onafhankelijk maken, regering op west punt grens op grote berg, en laat willlemstad het zelf maar uitzoeken met hun gedoe. Biba Korsou Abao