CURAÇAO – Volgens PAIS ben je voor het voordeel van Fun Miles voor consumenten of wil je het programma stoppen zodat een kleine groep handelaren zoveel mogelijk geld kan verdienen. De PAIS geeft aan dat zij de kant van de consument kiezen omdat dit een correcte en rechtvaardige keuze is.

Tegenstanders van Asogas argumenteren dat Fun Miles een korting op benzine zijn, wat voor hen illegaal is. Terwijl de voorstanders zeggen dat het simpelweg een loyaliteitsprogramma is en geen korting op de benzineprijs. “Voor ons is het niet relevant of het om korting of loyaliteit gaat. Wat wij ons moeten realiseren is dat het Fun Miles programma boven alles, een instrument is om de concurrentie op onze markt te bevorderen.”

Concurrentie verhinderen
“Als je dit verbiedt, dan verhinder je concurrentie”, gaat de PAIS verder. “Bovendien toen stil werd gestaan bij de benzinprijs, is besloten om deze te binden aan een maximumprijs. Een maximumprijs wil zeggen dat de deuren open staan om de producten onder deze vaste prijs te verkopen. Dus als de regering concurrentie wilde, dan had het ook een minimumprijs voor benzine vastgesteld.”

Kostenverlaging
“Het regeerprogramma 2010-2014 van Kabinet Schotte zegt dat deze regering hoge prioriteit geeft aan kostenverlaging van elektriciteit, water en petroleumproducten (zoals benzine) voor de consument. De bal ligt dus bij de regering”, aldus PAIS. “Deze moet kleur bekennen en zeggen of het voor of tegen concurrentie is zoals beschreven in het eigen regeerprogramma. Als het consistent is moet het de eisen aan Asogas om de Fun Miles te stoppen, intrekken.”

Welke kant?
Volgens de partij moet de regering de verantwoordelijkheid op zich nemen omdat anders de kans groot is dat deze zaak naar de rechtbank gaat. “In ieder geval wachten 80.000 klanten van Fun Miles af en vooral het groot aantal klanten dat elke maand een verlichting in de portemonee voelt door de miles die zij hebben gespaard. De tijd zal leren of de Regering de kant van de consument zal kiezen of weer die van degenen die geld in de politieke campagne hebben gestopt”, aldus PAIS.

7 reacties op “PAIS staat achter de consument”

 1. @ mossel: inderdaad, en als er vanaf nu niemand meer gaat tanken bij vandis dan wordt het nog veel vervelender 🙂

 2. Het gaat hier helemaal niet om funmiles,het gaat hierom dat een familielid van onze MP word benadeeld en dat mag niet zou sinterklaas zeggen.

 3. De pomp betaalt voor elke funmile een bedrag en een flink deel houdt de firma Funmiles in haar zak, want het bedrijf moet blijven draaien met alle onkosten. Voor een ander deel koop je bijv. bij Kooyman een luxe tuinhuis van 2000 gulden, maar je betaalt met funmiles. Als er sprake is van korting, wie krijgt dan de korting en van wie krijg je de korting? In ieder geval zou een korting een lange weg maken om uiteindelijk bij de pomp terecht te komen en is het nog niet eens de volle korting, want een deel krijgt de firma Funmiles.

 4. 1 ding snap ik dan even niet Als ik benzine haal bij de pomp met Fun-Miles betaal ik net zoveel als bij de pomp ZONDER Fun-Miles.
  Dus HOEZO korting???????? Ik betaal bij beiden evenveel voor mijn liter benzine.

  Dan kunnen we straks wel ophouden met:
  Bonus prijzen bij AH
  2 halen 1 betalen bij DAE

  en ga zo maar door.

 5. En als Burger King dan dubbele Funmiles gaat uitdelen wordt McDonalds benadeeld. Zo werkt dat in een vrije markt en een beetje bedrijf heeft nu eenmaal een reclamebudget.

 6. Laten we toch ophouden met en over die belachelijke funmiles. Je loopt jaren met een pasje te sjouwen en te swipen om met een beetje geluk een hamburgertje te verdienen.

  Waarom geeft de winkelier de korting niet gewoon aan de kassa? Dan kan de korting ook nog eens hoger zijn want hij hoeft niets meer af te dragen aan de peperdure Funmiles organisatie die een flinke payroll heeft.

 7. Als ik met funmiles hamburgers koop bij McDonalds dan wordt Burger King ook benadeeld!