• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De mooiste kostuums komen langs tijdens de parades en iedereen viert feest. Vaak gaat dit gepaard met alcoholische dranken, maar de mensen moeten ook weer achter het stuur richting huis. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers: moet de politie tijdens Karnaval strenger controleren op alcoholgebruik?

Jazeker!”, roept de 27-jarige Indra. “Ze moeten vooral controles uitvoeren op mensen die dronken achter het stuur kruipen en sowieso veel strenger controleren. Ik denk dat bij veel van de auto-ongelukken alcohol een rol speelt.”

Minderjarigen
Haar vriendin Nerdia (52) vindt dat ze vooral moeten controleren op minderjarigen en alcoholgebruik. “Laatst stond ik ergens en ik hoorde iemand achter me praten over ‘black’ en ‘bako’. Ik dacht dat is gewoon een volwassen persoon maar toen ik mij omdraaide zag ik dat het een jongen van nog geen dertien jaar oud was. Ik drink niet eens deze drankjes en zij wel. En niet alleen jongens, ook meisjes doen het en daar moet de politie meer op controleren.” De 59-jarige Cristine is het hier helemaal mee eens en vindt ook dat er op minderjarige moet worden gelet. “De politie moet vooral controleren of geen sterke drank wordt verkocht aan kinderen.

Waarschuwing
Ja dat moeten ze zeker doen”, vindt Jasmila (26). “Dronken mensen gaan zich vervelend gedragen. Ze hoeven niet gelijk opgepakt te worden maar moeten zeker worden aangesproken. De politie kan ze een waarschuwing geven.”

Ondenkbaar
“Iedereen drinkt hier”, zegt de 61-jarige Ann. “En tijdens Karnaval is het ook geen geheim dat er flink wordt geschonken en gedronken. Laatst had ik een lekke band en stond langs de weg”, gaat Ann verder. “Er stopte een auto voor ons om te helpen. Maar de bestuurder stapte uit met een biertje is zijn hand. Dat is toch ondenkbaar! Er moet door politie meer gecontroleerd worden en vooral regelmatig. Op sommige plekken wordt het drukker op de weg vooral nu met Karnaval. Veiligheid komt het eerst en dat is het belangrijkst.”

8 reacties op “‘Iedereen drinkt hier’”

 1. Ik heb het helemaal gehad met de zogeprezen cultuur van dit eiland. Alles wat hier staat om trots op te zijn is gebouwd door buitenlanders.

  Lokaal breekt alleen maar af. Denk aan 30 mei 1969, door de FOL gepresenteerd als een revolutie terwijl het niet meer was dan een groep dronkenlappen die de zaken van onschuldige winkeliers plunderden en in brand staken. De nazaat van deze revolutie heeft niet voor niets een jaar in Bon Futuro gezeten (Anthony Godett). Ja, een revolutionair om trots op te zijn.

 2. Daar is domboklad weer met zijn cultuur.Nee ze zullen zullen als dronken bestuurder je vrouw of kind invalide maken of doodrijden. Cultuur is mooi ,maar van domboklad dom gel*l

 3. @ Juul Vincent. Als je het van HBO diploma van In Holland is ……..

 4. @bomboklad
  Wanneer een dronken persoon je kind doodrijd zal de rechter zeker van hem afblijven.
  Of denk je dan anders over?
  Je denkt alleen aan nu en niet aan als ik dit doe kan dat gebeuren.

 5. blijf van ons cultuur af !!!!

 6. Iedereen drinkt bier… daar lijkt het ook wel op. Maar om nu gelijk te zeggen dat juist de politie intensiever moet gaan controleren op drankmisbruik door kinderen gaat mij te ver. Ouders hebben een voorbeeldfunctie; zij mogen zich best wat meer bezighouden met het gedrag van hun kinderen. Waarom altijd weer een taak bij de politie neerleggen? Drink jij als vader veel bier in bijzijn van je (jonge) kinderen? Dan ben je pedagogisch gezien onjuist bezig! En verder denk ik dat de politie het druk genoeg heeft met andere dingen (criminaliteit, drugsbestrijding, etc).

 7. Het ontbreekt de leiding van de politie aan intelligentie om welk probleem (alcololmisbruik, asociaal verkeersgedrag) dan ook aan te pakken.

  Iedereen weet dat elke keer dat een stopliicht hier op rood springt er gemiddeld 4 auto’s door rood rijden. Iedereen met een LBO niveau of hoger weet dat je als politie dan daar moet gaan controleren. Echter, op Curacao is de pakkans bij het rijden door rood licht even groot als de kans dat je een MFK lid met HBO diploma tegenkomt.

  En dan bedoel ik een niet vervalst HBO diploma.

 8. Politie drinkt vaak zelf meer dan de feestganger!