• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – The Dutch Antillean Expres (DAE) gaat door hun ‘2 voor de prijs van 1’ actie. De luchtvaartmaatschappij heeft onlangs een brief gehad van de Civil Aviation Authority (CAA) dat ze moeten stoppen met de actie. Hiermee zouden de prijzen voor bepaalde tickets onder het minimum uitkomen.

Koppels kunnen met de Valentijnsdagactie in de maand februari reizen naar Aruba, Santo Domingo, Sint Maarten en Venezuela en betalen maar voor één ticket . Volgens het CAA zou de route Curaçao-Aruba onder het minimumtarief van 200 gulden uitkomen en de route Curaçao-Sint Maarten onder het minimumtarief van 350 gulden. De minimumtarieven zijn sinds 2007 afgesproken en geldt voor gewone tarieven én acties.

Management
DAE is niet van plan om te stoppen met hun actie, omdat het volgens hun de reiziger dupeert. Het management van DAE is van mening dat luchtvaartmaatschappijen met elkaar moeten concurreren om reizigers aan te trekken en daar horen acties met aantrekkelijke prijzen bij. Daarnaast is de afspraak over de minimumtarieven gemaakt met het oude management. “Het nieuwe management gaat niet akkoord met deze afspraak, omdat het tegen vrije concurrentie ingaat waar de klant van profiteert”, aldus Nelson Ramiz van DAE. “We zijn er om het toerisme te promoten wat ten goede komt van Curaçao.”

Interview met Nelson Ramiz op Radio Hoyer 2:

6 reacties op “DAE negeert gebod van CAA”

 1. Wilde gisteren boeken met DAE naar SXM. Prima zei de mevrouw, we hebben een speciaal aanbod. Nou dat was een paar tientjes goedkoper dan Insel, maar ik zou dan wel met een tussenstop gaan; Santo Domingo…. Toch maar weer Insel geboekt.
  Naar SXM wil je toch geen vier uur onderweg zijn?

 2. Ze hoeven ook helemaal niet te stoppen volgens de 3-kolomskop op de voorpagina van de Amigoe van 13 februari:

  “DAE stopt niet
  met ‘1 halen, 2
  betalen’-stunt”

  😀

 3. De minimumprijzen hebben toch te maken met eerlijke gezonde concurentie? Ik zou zo ook willen dat de supermarket goedkoper werden of de prijs van stroom en water. Maar dit moet niet betekenen dat deze brijven allemaal falliet moten gaan zodat ik als consument een paar goedkoop kan shoppen.

  mensen willen weinig betalen om te vliegen maar de lokale vliegmaatschijen moet wel succesvol zijn en niet over de kop gaan. DAE zit al in de problemen en zo’n actie helpt niet echt om de resultaat op niveau te houden.

  Maar ja wat kan het Ramirez schelen. Hij verdient toch geldt zat met zijn wetlease contract. En dat DAE er zelf weinig aan over houd is het probleem van DAE.

  DAE moet zich gewoon aan de geldende regels en wetten houden, net als alle andere bedrijven en burgers!!

 4. Wat is eigenlijk de reden voor deze minimale prijzen? Men kan dan niet bepaald spreken van een open-markt situatie en in dat opzicht wordt de consument inderdaad belazerd.

  En als er een minimum prijs is, is er dan ook sprake van een maximum prijs?

 5. Wiels vond zelf dat burgerlijke ongehoorzaamheid mag en ik denk dat het ook de beste manier zal zijn. Niet meer tanken bij copda, geen loojtes meer kopen bij robbies lottery, gewoon funmiles verstrekken, geen belastingen meer betalen (doen Jamaloodin en Hakim ook niet) en ga zo maar door!

 6. Duidelijke tekenen van het afkalvende gezag van de MFK-MAN-PS-junta.