• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oppositiepartij PAR heeft premier Gerrit Schotte tweemaal een brief gestuurd om het parlement in te lichten over het verzoek van de regering aan onderzoeksbureau Transparancy International. “Tot nu toe heeft Schotte het parlement niet de eer gegeven informatie te ontvangen”, laat PAR weten.

“Alle informatie die er nu is, heeft het parlement uit de pers moet vernemen”, schrijft de oppositiepartij. PAR vindt dat Schotte het volk verkeerd geïnformeerd heeft, omdat hij tijdens een reis naar Nederland en Brussel ook Berlijn aandeed. “Het parlement heeft na bekendmaking van minister Spies vernomen dat Schotte naar Berlijn is geweest om te praten met TI. Het lijkt erop dat, wanneer Nederland iets openbaart over zaken van integriteit, Schotte meteen komt met een verhaal om ‘ja, mevrouw’  te kunnen zeggen.”

Juiste informatie
De onderzoeken die PAR zelf heeft uitgevoerd, bevestigen wel dat de informatie die Schotte in de media bekendmaakte, correct is. “Dit betekent dat hij tenminste een Memorandum of Understanding (MOU) heeft getekend.” De partij vindt het onbegrijpelijk dat de premier deze informatie bekendmaakte tijdens een persconferentie zonder het parlement te informeren.

Vragen
De PAR-fractie benadert de premier nu weer met vragen over het onderzoek door TI. Ze willen onder andere weten of de minister inderdaad naar Berlijn is geweest om met TI te praten en waarom het volk en parlement dit niet wisten.

[scribd id=81473268 key=key-6ernzrklhzbq7khwy7c mode=list]

6 reacties op “PAR wil antwoorden”

 1. De hoeveelste MOU’s al? De 15de, de 30ste? Deze nep politicus tekent om de halve maand een MOU. Waarom niet gewoon het rapport publiceren en maatregelen nemen? Oh nee, die stinkt naar troep die nog niemand durft te ontkennen. Dus naar de TI. Voor wat? Het is vanzelfsprekend dat het volk weer voor de zoveelste keer in de maling genomen word. Maar goed, dat is hun modus operandi. Deze schurken zullen toch sowieso door de TI niet persoonlijk onderzocht worden.

  Maar ze vergeten één ding:
  “One bush, they say, can never hide two thieves” (Aristophanes)

 2. Het is volkomen natuurlijk dat de MinPres geen overeenkomst afsluit, deze moet hij gewoon openbaar aan besteden.
  Kan natuurlijk nooit zo zijn dat hij een contract tekent voor miljoenen, dit kan alleen als alles openbaar gebeurt.
  Trouwens waar hebben we het over, hij wil een nulmeeting dus alles wat achter ons ligt word niet onderzocht dus weggegooid geld.

 3. Waarom gooit Jasjes er geen derde “democratische” stemming tegenaan om de vragen van de PAR wel of niet te beantwoorden gevolgd door een algemene motie om vragen van de PAR nooit te beantwoorden? Dan kan de PAR-fractie naar huis om zich met nuttiger zaken bezig te houden dan als opvulling van het parlementsgebouw.

 4. Wat is er door de Min-Pres nou precies geregeld in Berlijn? en zo er iets is geregeld kunnen wij het volk daar iets van terug vinden? zo te lezen is het parlement ook al niet geinformeerd over dat bezoek, dus?

  Het feit dat deze hele onderzoek vraag van Schotte zo lang duurt geeft dus weer aan dat hij lak heeft aan het volk en rustig de tijd neemt om deze aanvraag in te dienen.
  Ondertussen kan hij doorgaan met ”wiel en deal” om zijn zaakjes te regelen zodat als er uberhaupt ooit dat onderzoek komt hij al ”binnen” is.

 5. Laat Schotte dan ook meteen even de vragen beantwoorden van Helmin Wiels, over de benoeming van zijn hele familie op allerhande posities bij de overheid. Overigens zet schreeuwlelijk Wiels daar weinig druk op, maar hij heeft dan ook zijn eigen broer een dikbetaald commisariaatje bij Aqualectra bezorgd.

 6. Dit is informatie die iedereen van de Ti webpage kan downloaden en er een eigen gezicht aan geven. Waar is de kopie van de getekende Memorandum of Understanding, niet dat dat een bindende overeenkomst is maar het zou de geloofwaardigheid van Gerrit een steuntje in de goede richting kunnen geven.