• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws charles cooperCURAÇAO – Minister Charles Cooper (Vervoer) heeft vorige week een bezoek gebracht aan Venezuela om deel te nemen aan een conferentie van Aviation Security (AVSEC). Tijdens de conferentie stond het punt veiligheid centraal, met name de veiligheid van passagiers en beveiliging van vracht, post en koffers.

Naast de twintig landen die deelnamen aan de conferentie, waren ook vertegenwoordigers van Transportation Security Administration (TSA) aanwezig. Tijdens een presentatie gaf AVSEC aan dat zij vanaf 2008, nadat de USAP (Universal Security Audit Program) werd uitgevoerd door ICAO ((International Civil Aviation Organization), de Aviation Security uitvoeren. Op Curaçao is de Raad van Ministers onlangs akkoord gegaan om het National Security programma te implementeren.

Terrorisme voorkomen
Om volgens het beveiligingsprogramma te werken moeten meerdere sectoren met elkaar samenwerken zoals Curaçao Airport Partners, luchthaven autoriteiten, beveiligingsbedrijven, douane en politie. Een ander belangrijk punt is dat elk land maatregelen moet treffen om terrorisme te voorkomen en te bestrijden. Handelswaar moet op een veilige manier vervoerd kunnen worden zodat de levens van passagiers niet in gevaar komt.

Samenwerken
Daarnaast moeten er procedures komen en worden geïmplementeerd voor wanneer een dergelijke gevaarlijke situatie zich voordoet. Er moet een wettelijk kader worden gecreëerd om te kunnen voldoen aan de eisen van de ICAO. Tot slot is overeengekomen dat de lidlanden meer met elkaar moeten gaan samenwerken. Er zijn landen in de regio die een samenwerkingsovereenkomst met elkaar hebben om op een effectievere wijze steun kunnen geven aan de implementatie van AVSEC.

9 reacties op “‘Samenwerken voor meer veiligheid’”

 1. Juul,,ik leg de verantwoordelijkheid niet bij de politiek of politie,,maar wel de opsporing van deze criminelen,,de politiek kan investeren in een DNA- bank,en bij alle criminelen verplicht dna afnemen,en de inwoners van curacao vragen om vrywillig dna te laten afstaan,,dna-bank te duur ,stuur dna op naar nederland en laat het daar analiseren,en in een dna-bank zetten,,het aantal aanhoudingen zou dan drastisch toenemen,,politiek moet gewoon investeren in het politie-apparaat,,en het gaat niet over de buit,maar vooral over de impact wat een overval met een mens doet..en het ligt niet altyd aan de opvoeding,kijk maar naar joran,die komt uit een keurig gezin..en mensen die uit een keurig gezin komen ,en verslaafd aan drugs raken,zonder dat ze werk hebben,wat denk jij dat die gaan doen,om aan dope te komen????? dan volstaat een kleine buit al

 2. @Juul: je mag V8 beschuldigen van een makkelijke en populistische opmerking. Maar jouw eigen commentaar is ook simpel en slecht onderbouwd. Waar haal jij die feiten vandaan? Of is dit gewoon jouw eigen bekrompen en dichtgetikte visie op eigen bevindingen (hoewel ik daar aan twijfel)

  Je scheert nu iedereen over één kam.

 3. Juul,

  Ja en nee.

  Sowieso begint het bij een constante thuis situatue, als die er niet is dan is de kans groter dat men op het verkeerde pad terecht komt.

  Hier in Curacao is de pak kans van een willekeurige overal gering. Ze zien dat om hun heen mensen er makkelijk mee weg kunnen komen, ondanks dat zijn/ haar ouders blijven zeggen om geen stomme dingen te doen. Maar je wordt meegesleurd in het westerse globalisme (hebben, hebben, hebben, hebben), maar je hebt het geld niet dan is die verleiding toch best wel groot. Vooral als men in armoede leeft. In elk willekeurig land nemen inbraken toe zodra het slechter gesteld is met de economie.

  Dus de overheid heeft wel degelijk een taak om dit aan te pakken, maar het is ook opvoeding idd. Helaas is de huidige regering ook niet bepaald een goed voorbeeld..

 4. V8, dat is een wel erg makkelijke en populistische opmerking, de verantwoordelijkheid voor de overvallen bij de politie(k) neer te leggen. Ik denk dat het Curacaose volk zelf zal moeten beseffen dat zij hun kinderen tot overvallers hebben opgevoed. Hoe? Door er niet te zijn (vader is voor de bevalling al verdwenen, moeder gaat werken en rijdt op weg naar huis langs de Burgerking) of kinderen volledig vrij te laten en nooit te corrigeren.

  Daarmee kweek je overvallers, en daar heeft politie en politiek niets mee te maken. Het zou de meeste ouders gewoon verboden moeten worden om kinderen te krijgen.

 5. elke dag een overval,doe daar maar iets aan

 6. Tja de bagagejongens op Hato maken graag koffers open om er dingen uit te stelen dus zorg niet alleen voor veiligheid mbt passangiers maar ook de mensen die er werken! wie controleert hun?

 7. Als je het memo van de veiligsheidsdienst gelezen hebt geloof je toch geen woord meer van wat charlatan Cooper zegt?

  In navolging van Schotte zet hij alleen de bloemetjes buiten in het buitenland (afgelopen weken in Paramaribo en Caracas) waar de pers (en zijn vrouw) hem met rust laat.

  Laat hem de Dos Santos clan eens aanpakken, in eerste instantie Anparo Dos Santos met zijn illegale bouw aan de Caracasbaaiweg, dan krijgt Cooper weer enig recht van spreken.

 8. wat is er mis met de wegen in en rondom hato rorro ??

 9. Onder veiligheid vallen ook goede wegen dus begin daar eens mee.