• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pompstationhouder Asogas heeft met verbazing het standpunt van belangenvereniging COPDA in de media vernomen. COPDA is sinds 2010 aan het strijden tegen kortingsacties van pompstationhouders. “Het is onbegrijpelijk dat COPDA zich publiekelijk uitspreekt tegen vrije concurrentie.”

Op 14 september 2010 heeft COPDA een brief gestuurd naar Asogas om te stoppen met de Fun Miles. Op haar beurt heeft Asogas op 20 september geantwoord met een brief waarin zij weigeren om te voldoen aan de eisen van COPDA. De belangenvereniging gaf toen al aan stappen te ondernemen als Asogas niet zou stoppen met Fun Miles.

Juridische waarde
“In het decreet van het Bestuurscollege van 14 april 2010 staat nergens de zaak van de voorwaarden vermeld die in het advies staan die naar de gedeputeerden David Dick en Humphrey Davelaar is gegaan. De voorwaarden maakten geen deel uit van het decreet”, aldus Asogas. “Bovendien stond in de condities niets vermeld over de Fun Miles. Het is ook goed om op te helderen dat Asogas niets heeft geaccordeerd of getekend rond het stopzetten van het loyaliteits programma dus hebben deze voorwaarden geen enkele juridische waarde.”

Kartelvorming
Het is volgens Asogas duidelijk dat ‘COPDA tegen elke verlichting voor het volk is, koste wat het kost elk voordeel weg wil halen bij de bevolking en staat voor kartelvorming’. “Het is te betreuren dat COPDA is blijven steken in het verleden en vasthoudt aan kartelvorming en de bevolking met niets tegemoet komt maar alleen een goed inkomen garandeert voor een klein groepje vermogenden.”

Beleid
De pompstationhouder vindt dat dit geheel tegen het beleid van de regering ingaat, waarbij minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling in andere sectoren beleid voert om kartelvorming tegen te gaan. “In het Regeerprogramma spreekt de regering zich uit voor meer concurrentie ten gunste van het volk, wat iets gezonds is. Het is onbegrijpelijk dat COPDA zich publiekelijk uitspreekt tegen vrije concurrentie.”

Geen akkoord
“Asogas weet wel wat de waarde van het Fun Miles programma is voor het volk. De associatie zal zijn uiterste inspanning doen om het volk te kunnen laten genieten van de verlichting die het programma heeft voor de gemeenschap. Asogas is een jonge organisatie met nieuwe ideeën, inclusief ideeën in het voordeel van de bevolking.” De pompstationhouder zegt dat zij geen enkel akkoord had noch zal hebben met COPDA over het stopzetten van de Fun Miles.

Invloed
Asogas zegt te weten dat de invloed die COPDA heeft op deze regering, groot is. “Dit heeft Asogas verschillende malen kunnen ervaren door de houding en behandeling die één van de leden van Asogas heeft gekregen van Curoil. Asogas wil COPDA aanraden om deze invloed te gebruiken om positieve ontwikkelingen in de brandstofsector te bewerkstelligen en in het algemeen voor het gehele volk.”

Fun Miles
De pompstationhouder is ervan overtuigd dat, als COPDA en de regering middels de minister van Energie (Gerrit Schotte), stopt met jagen op Asogas, het volk van Curaçao beter af zal zijn. Asogas is er niet van overtuigd dat in de regering iedereen op één lijn is omtrent het stopzetten van het programma. “We hebben genoeg blije gezichten gezien van bewindslieden die ook gebruikmaken van het Fun Milies programma. Het volk heeft al duidelijk te kennen gegeven: Kom niet aan onze fun miles!”

6 reacties op “‘Kom niet aan onze Fun Miles!’”

 1. kan iemand mij vertellen of we verplicht zijn om de benzine af te nemen van Curoil, of kunnen we met een benzine producent in zee gaan.
  Misschien word het dan nog goedkoper voor de mensen.

  stelling: nu we hebben nu Curoil met een overhead van laat zeggen 10% en dat op een bevolking van150.000 mensen.
  als we nu eens een bedrijf zoeken die het voor 15 miljoen doen of een benzine maatschappij uit Venezuela zal het dan niet goedkoper zijn, Kijk dat is nu openstellen voor de concurentie

 2. Al die lotterijen waar je tickets en autos kan winnen zou ook niet meer mogen

 3. Het eiland gaat ten onder aan een rondreizend circus van frauderende, ongeschoolde en veroordeelde volksmennede politici en de bevolking maakt zich druk om stupide funmiles.

 4. Straks is het DAE. Daar kun je met TUTU-miles (Goisco) ook een ticket kopen. Via MCB AA-miles, etc etc. We gaan achteruit met deze lui.

 5. Eigenlijk zou het volk zich goed sterk kunnen maken door een boycott van Vandis pompstations en andere COPDA te handhaven… Ik ga iig nooit meer naar COPDA pomps.

 6. Schotte heeft er duidelijk belangen bij om Funmiles af te schaffen. en IDD 1 persoon of 1 familie heeft er belangen bij en het VOLK niet.. Open your eyes!