CURAÇAO – De politie, GGD en Milieudienst hebben gisteren gecontroleerd bij de Kindercarnavalsoptocht. Bij de controle is onder andere een man aangehouden met een vuurwapen in zijn tas. De verdachte had twee kinderen bij zich met wie hij naar de carnavalsoptocht was geweest.

Rond 15.55 uur deed de politie een controle in Charo ter hoogte van een restaurant. Tijdens deze controle trof de politie een 35-jarige man aan die een vuurwapen in een tas om zijn nek had zitten. De man is op vakantie vanuit Nederland en was in het gezelschap van twee kinderen van drie en vijf jaar.

Waarschuwing
Tussen 13.40 uur en 14.05 uur werd bij twee stands geconstateerd dat er twee vrouwen waren die niet passend gekleed waren om te kunnen werken in een stand. De verkopers hebben een waarschuwing ontvangen om bij de komende activiteiten wel passend gekleed te zijn. Beiden hebben dit beloofd. Tijdens een controle bij een toko aan de Weg naar Welgelegen werd geconstateerd dat de verkoper alcoholische dranken verkocht zonder daar een vergunning voor te hebben.

Open flessen
Rond 17.05 uur werd bij een controle geconstateerd dat een restaurant aan de Roodeweg alocoholische dranken in open glazen flessen verkocht en dat de klanten met de flessen wegliepen. De politie heeft het restaurant gesloten en de drager van de vergunning heeft een boete gekregen.

Keuringsbewijs
Bij het Brionplein werd rond 19.05 uur geconstateerd dat een man in een stand werkte die geen keuringsbewijs had. Hij is uit de stand verwijderd. Bij een Toko aan de Weg naar Welgelegen, hadden twee personen geen keuringsbewijs, zij zijn uit de Toko verwijderd. In de Breedestraat Otrabanda verkocht een vrouw lekkernijen zonder daar een vergunning voor te hebben.

Controle van de Milieudienst
De Milieudienst heeft op drie verschillende punten, Plaza Hariri tot aan de kruising J.H.J. Hamelbergweg en de Roodeweg, metingen verricht van het aantal decibellen dat de bands produceerden. De ramen van een etablissement in Kaya di Otrabanda begaven het tijdens de optocht. Het trillen van de muziek is vermoedelijk de oorzaak hiervan. Niemand raakte gewond. De Milieudienst is naar de plek gegaan om het aantal decibellen te meten.

Voertuigen
In totaal zijn negen voertuigen weggesleept die fout geparkeerd stonden of het verkeer verhinderden. Enkelen zijn met een kraan verwijderd. De remmen van een trailer die een band vervoerde werkten niet naar behoren. De band is uit de optocht weggehaald. Aan de Mgr. Kieckensweg en bij Panama hebben onbekenden geprobeerd een ketting kapot te maken die de weg afsloot voor verkeer, om er langs te kunnen.

4 reacties op “Controles bij Kindercarnaval”

  1. Een ding zal zeker zijn… Nederlandse nationaliteit… 😉

  2. @ Domboklad. Zou het misschien een Nederlandse toerist met Curacaose roots kunnen zijn, want dat is het meest waarschijnlijke.

  3. ja man rustig verlopen dus dus zelfs de nederlandse toeristen hebben nu ook al wapens !!

  4. Hebben we het hier over kindercarnaval???