• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie is speciaal voor Karnaval gestart met de bewustmakingscampagne Selebrá & Komportá (Vieren en Gedragen). De campagne moet carnavalvierders bewust maken van hun gedrag in het verkeer en tijdens de optocht. Dat maakte de politie bekend tijdens een persconferentie vrijdag.

Daarnaast wil de politie iedereen erop attenderen dat zij kunnen bijdragen aan een vreedzame carnavalsperiode. Op televisie- en radiostations worden drie reclames uitgezonden om de boodschap van de campagne over te brengen.

Commercials
De eerste reclame kaart het gedrag in het verkeer aan en geeft de regels aan voor parkeren. De tweede gaat over het misbruik van alcoholische dranken en wat voor gevolgen hieraan zijn verbonden. De laatste en derde reclame behandeld respect voor anderen en speciaal voor autoriteiten tijdens de carnavalsoptochten.

Promotie
Om de reclames te ondersteunen deelt de politie stickers en posters uit. Gisteren zijn agenten langs stellages in Otrobanda gegaan om het promotiemateriaal uit de delen. Zodat iedereen die ook de boodschap wil overbrengen, de stickers en posters zichtbaar om de stellages plakt.

Noodroute vrij
Daarnaast meldt Edward Hodge, verantwoordelijk voor de verkeersleiding, dat bezoekers de noodroutes vrij moet laten zodat hulpdiensten te allen tijde deze kunnen gebruiken mocht dat nodig zijn. Auto’s die de routes blokkeren worden weggesleept.

Spoedgevallen
Tijdens de parades kunnen toeschouwers voor spoedgevallen op de route kunnen bellen naar telefoonnummer 915. Dit is het commandocentrum waar politie, ambulance, brandweer en FUDEKA paraat staan om in te grijpen tijdens een spoedgeval.

www.versgeperst.com