• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties heeft zaterdag een bezoek gebracht aan Raffinaderij Isla. De minister wilde met eigen ogen zien wat er speelt bij de raffinaderij. Premier Gerrit Schotte gaf tijdens het bezoek uitleg over de Isla aan de minister.

Volgens Spies heerst er in Nederland een grote betrokkenheid met de raffinaderij op Curaçao. De minister zei in de persconferentie vrijdagmiddag op Fort Amsterdam er vertrouwen in te hebben dat de regering Schotte op schema ligt met een visie voor de toekomst van de Isla. Dat was vorige maand in Nederland nog anders, toen Spies de geldkraan van Curaçao wilde dichtdraaien omdat de tussenrapportage over deze visie inhoudelijk niet orde was.

SMOC
De minister bezocht voordat ze naar Bonaire vertrok ook het windmolenpark bij Playa Kanoa. Daarnaast sprak ze met voorzitter Peter van Leeuwen van Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) en de advocaat van de stichting, Sandra in ‘t Veld. De stichting vecht al jaren voor een schonere oplossing voor de Isla, zij het upgrading van de raffinaderij, verplaatsing of sluiting. Vandaag reist Spies naar Sint Maarten en zal ook Sint Eustatius en Saba bezoeken.

Premier Gerrit Schotte en minister Liesbeth Spies op het balkon van het gebouw van Refineria di Kòrsou. Foto: Ramsay Soemanta

11 reacties op “Spies bezoekt Raffinaderij Isla”

 1. @ ongeloof.
  We kunnen zo wel overal een probleem van maken.
  Bij de pers conferentie spreek de heer Schotte tot het volk, en die begrijpt het Papiamento nu eenmaal beter dan het Nederlands.
  Wat ik ongelofelijk vind is dat het voornamelijk bepaalde Nederlanders zijn die minister Spies de afgelopen dagen van alles naar het hoofd smijt.
  Dat is pas onbeschoft.
  Wat denken jullie wel?
  Het zal niet voor niets zijn dat jullie hier naar toe zijn gekomen.
  Als het niet bevalt, ga het dan elders zoeken maar val ons niet lastig.

 2. tijdens de persconferentie spreekt Schotte veelal papiaments en Schippers Nederlands.
  Schotte verstaat alles wat Schippers zegt , Schippers snapt geen jota van wat Schotte zegt.. En dat terwijl Schotte het Nederlands beheerst. Hoe onbeschoft van hem t.o.v. van Schippers.( ze had de klasse om geen uiting te geven aan haar irritatie).
  Voortaan persconferenties in het Engels ? (als Schotte dat beheerst tenminste…). Dan hoeft Schotte Schippers niet meer te bruskeren.

 3. waarom heeft ze geen ontmoeting gehad met Wiels en Asjes?

 4. heej naamgenootje!!!!!
  Helaas rijd ik iedere dag langs de ISLA en ook soms op de fiets en dan word je toch even helemaal niet goed. Wat een troep komt daaruit zeg. Laten we maar hopen zoals al andere hebben gezegd dat dit strategisch is en dat ze toch wat harder gaat optreden tegen deze corrupte regering

 5. ja maar de curacaose bevolking heeft toch zelf gekozen voor dit kabinet?

  niets klagen jo maar dragen.

  ‘t komt wel goed indien het nuchtere verstand zal prefaleren bij de doorsnee curacaoenaar.

 6. volgens mij heeft minister spies de isla alleen van een afstand gezien (de foto is volgens mij genomen vanuit arahill building) en zij is niet eens op het isla terrein geweest, anders had zij wel anders gepraat. 2 maanden geleden ben ik er nog geweest er ligt meer olie en troep op en in de grond en de afwatering dan in de leidigen en de tanks.

 7. Jammer, weer een veel te slappe minister. In plaats van dat corrupte tuig aan te pakken worden erw eer volop kansen uitgedeeld omd e boel te belazeren.

 8. @Spies:
  Ik hoop dat dit een “tactische” eerste move is en dat ze step by step realistischer in haar uitspraken gaat worden!
  Vol vertrouwen ??? Wat heeft Schotte in haar drankjes gedaan …GHB of zo !!!!
  Of heeft Spies een behoorlijke zonnesteek te pakken ??
  Laten we hopen dat ze bij terugkomst in NL weer normal kan denken en analyseren!
  WORDT VERVOLGD ………………..

 9. gelukkig praat die spiesje zo want anders zouden de curacaoenaaren heel boos worden op haar want ze zouden vinden dat ze alleen maar kritiek levert en de hardwerkende Curaçaose politici de lesje komt voorlezen.

  goedzo spies, ze is een heel goede strateeg.

 10. Spies beweert ‘er vertrouwen in te hebben dat de regering Schotte op schema ligt met een visie’.

  Hoe kun je zoiets beweren over een regering vol ongeschoolden met strafbladen? De regering Schotte blinkt er alleen in uit zich te omringen door meelopers van het type Stella van Rijn, en het enige schema waarop zij ligt is dat van haar zakken vullen.

  En het wordt steeds erger. Schotte die blauwe zwaailichten aanschaft om niet langer net als het gewone volk in de file te staan (mas serke di bo, laat me niet lachen!) en minister Jamaloodin die een rel schopt op het vliegveld omdat hij niet wil dat zijn familie gecontroleerd wordt. Notabene een familie vol criminelen (Robbie dos Santos – verdacht van tientallen miljoenen witwassen, Anparo dos Santos – illegale bouw op Caracasbaaiweg).

  Kan het nog gekker?

 11. Schotte op schema? Ik geloof er niets van.