• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Artiesten en fans hebben verdrietig gereageerd op de dood van popster Whitney Houston (48). Zangeres Mariah Carey, die het nummer When You Believe opnam met Whitney Houston, was ‘overmand door verdriet en in tranen’. Quincy Jones spreekt over een ‘ gebroken hart’.

Ook zangeres Gloria Estefan was ‘geshockeerd’ door het verlies van ‘een oneindig getalenteerde entertainer’. “Whitney was altijd zo lief tegen mij”, schreef Estefan op Twitter.

Bedroefd
“Mijn hart is gebroken door het nieuws”, liet de legendarische muziekproducent Quincy Jones weten. “Ik heb het altijd betreurd dat ik niet de mogelijkheid heb gehad om met haar te werken. Ze was zeer authentiek en een talent dat met niemand was te vergelijken.” Muziekproducent Russell Simmons was tevens ‘diep bedroefd’.

Tranen
Popster Rihanna reageerde ook: “Geen woorden, enkel tranen”. Zanger Wyclef Jean noemt de zangeres ‘een van de grootste mensen die ik ooit heb gekend’. Op Twitter reageerden ook fans massaal op het nieuws. De dood van Whitney was dan ook al snel een trending topic, een van de meest besproken onderwerpen.

Magisch
Dolly Parton, die het nummer I Will Always Love You waar Houston een wereldhit mee scoorde heeft geschreven, zegt de zangeres voor altijd dankbaar te zijn voor de ‘geweldige manier’ waarop zij haar nummer heeft uitgevoerd. “Whitney, I will always love you. Je zult worden gemist.” Lionel Richie zei haar een van de besten te vinden. “Zij kon met haar stem een verhaal in magische noten laten veranderen.”

Medicijnen
De popdiva werd door haar bodyguard aangetroffen in haar hotelkamer in het Beverly Hilton. Ze werd gisteren om 15.55 uur lokale tijd doodverklaard. Volgens de politie lijkt er geen sprake van een misdrijf. Houston stond bekend om haar drugsverslaving. Volgens entertainmentwebsite TMZ is Houston mogelijk verdronken in haar bad, nadat ze teveel pillen had ingenomen. Er zouden in haar hotelkamer geen illegale drugs, maar wel medicijnen zijn gevonden. De politie heeft deze berichten niet bevestigd.

Grammy’s
Houston was in Los Angeles voor de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste prijs in de muziekindustrie. De festiviteiten rond de prijsuitreiking zullen vanavond waarschijnlijk in het teken staan van haar dood. De zangeres laat haar negentienjarige dochter Bobbi Kristina achter.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Artiesten rouwen om dood Whitney Houston”

 1. Hoezo ziet asjes dan mannelijk uit????

 2. Lieve mensen niemand mag oordelen over het leven van iemand anders.Kijk maar naar die van je zelf die is ook niet perfect LOOZER

 3. Dit was te voorspellen. Als je met drugs bemoeit, dan weetje al wat gaat gebeuren. Een andere Emy Wijnhuis! Hoe heet haar man weer, Bobby the Junkie?

 4. Beetje goedkoop en voorspelbaar deze reacties. De werkelijkheid is dat Houston geen schim meer was van de zangeres van 10-20 jaar geleden en diep in de lichamelijke en geestelijke problemen zat. Haar laatste optredens waren tenenkrommend en ze zag eruit als de vrouwelijke Ivar Asjes.

  Wat medeleven in die tijd had meer zin gehad dan de krokodillenkranen vandaag.