CURAÇAO – De Amerikaanse zangeres Whitney Houston is op 48-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar publiciteitsagent Kristen Foster zaterdag bekendgemaakt. Over de doodsoorzaak liet zij zich tegen Amerikaanse media niet uit.

 
Whitney Houston is bekend van hits als I Will Always Love You en I Wanna Dance With Somebody. Haar muziek stond in de jaren ’80 en ’90 wereldwijd hoog in de hitlijsten. Alleen al in de Verenigde Staten verkocht ze meer dan 55 miljoen platen. Ze scoorde daar zeven keer een nummer 1-hit op rij. In totaal gingen 170 miljoen platen over de toonbank. Daarnaast speelde de zangeres ook de hoofdrol in film The Bodyguard met acteur Kevin Costner.

The Voice
De zangeres won meerdere Grammy’s, belangrijke prijzen in de muzieksector. Ze sleepte ook Emmy’s en Billboard Music Awards in de wacht. Ze stond bekend als ‘The Voice’ (De Stem).

Drugsgebruik
Houston was niet alleen bekend om haar muziek, maar ook om haar turbulente relatie met Bobby Brown en haar drugsgebruik. Voor haar drugsproblemen werd ze recent nog behandeld. Ze werkte op het moment aan opnames voor de film Sparkle. Het was voor het eerst dat ze weer aan de slag ging voor een film sinds haar rol in de film The Preacher’s Wife uit 1996.

Whitney Housten
De zangeres werd geboren op 9 augustus 1963. Haar moeder is zangeres Cissy Houston, haar tante is Dionne Warwick. Whitney begon met zingen in de kerk en hield dan ook van gospel. Voordat ze doorbrak, werkte ze als model.

© ANP, alle rechten voorbehouden

11 reacties op “Whitney Houston (48) overleden”

 1. Groeneveld, Gisteren toevallig gekeken naar de uitreiking van de Grammy’s kwam die volgens jou werkeloze “Stevie Wonder” ook nog even voorbij. Wat een stupide reactie op deze plaats.

 2. Verslagenheid voel ik! Jammer dat je zo jong aan het einde van je leven bent gekomen. Wat de oorzaak ook mag zijn, jij was voor mij een idool en ik zal je missen net als zo velen met mij! Rust zacht Whitney Houston….

 3. Bomboklad, sterven door drugs en alcohol erg dapper?

  Tja, dat heet, samen met een dood door messen en vuurwapens, een natuurlijke dood op Curacao.

 4. Legende is ze niet! Zij is typisch zo’n voorbeeld van hoe het niet moet. Houden van foute mannen. Jammer voor Curacao? Zij heef niks te maken met het eiland.

 5. een legende behoort zo te sterven erg dapper van je whitney ben enorm trots op je !!

 6. Erg jammer, met name voor Curacao want ze was een goede kandidate voor het North Sea Jazz festival.

  Dat festival blinkt er immers in uit om artiesten te contracteren die al jarenlang geen hit meer hebben gescoord en op het land nergens meer aan de bak kunnen komen (Stevie Wonder, Lionel Richie).

 7. Whitney, ik was al vroeger al jong fan van je, tot dat Bobby Brown in je leven kwam toen wist ik gelijk hij is niet goed voor je! rest in peace and may god give you the peace and love in heaven.

 8. Triest einde van een groot zangeres, die helaas zoals zo velen de weelde van het succes niet kon dragen.

 9. Het is triest dat je in zo een kort leven waarin je zoveel moois hebt gebracht en zoveel leed hebt moeten meemaken zo alleen moet eindigen. May God open his arms to you. May your family have the strength to bare this great loss.

 10. wow, dit lijkt wel heel erg “All at once” R.I.P. Whitney!

 11. R.I.P.