• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – CTEX, Curaçao Technology Exchange N.V., heeft twee aannemers geselecteerd als finalisten voor de bouw van hun datacenter. Vrijdag zijn de laatste onderhandelingen afgerond en de twee finalisten, Curcon N.V. en Dus Ron N.V., zullen woensdag hun laatste bod moeten uitbrengen.

De keuze om Curcon en Dus Ron te selecteren is volgens CTEX gebaseerd op de prijs, bezorgingsprocedure, hun ‘track record’ en prijsvorming. Schneider Electric en het lokale bedrijf Civil Engineering Caribbean N.V zijn verantwoordelijk voor de gehele uitvoering van het project. Zij werken nauw samen met de hoofdarchitect Habibe & Maia N.V.

Bouwklaar
CTEX heeft ondertussen een contract afgesloten met een andere aannemer, die er voor moet zorgen dat het bouwterrein bij Seru Mahuma bouwklaar wordt gemaakt. Dit moet volgende week gereed zijn. Het eerste gebouw van de vier zal volgens het schema in het eerste kwartaal van 2013 gereed zijn. Dat meldt Anthony de Lima, directeur van CTEX.

Datacentrum
CTEX moet het grootste datacentrum en technologisch park in de regio worden. Het centrum moet diensten verlenen aan de zakenwereld en overheidsinstellingen die gevestigd zijn in het Caribische gebied en het noordelijk deel van Latijns-Amerika.

Het terrein van Ctex bij Seru Mahuma

8 reacties op “Ctex kiest aannemer voor bouw datacenter”

 1. Beste reageerders, ik vroeg alleen maar of er gedacht is aan de energievoorziening. In mijn bedrijf hebben we een klein serverpark en ik weet hoeveel airco het kost omdat te koelen. En aangezien de stroomvoorziening in Curacao niet stabiel is moet je dus een meerdere noodaggregaten hebben indien je een groot serverpark hebt. Dat is niet negatief, dat is realistisch meedenken. Het is toch niet verkeerd om kennis te delen?

 2. Als je een probleem hebt met Cooper, dan moet je met hem spreken. Blijkbaar in plaats van wat positief bij te dragen hebben jullie liever negativisme. Weten jullie wie Schneider en CISCO zijn, als jullie dat wisten dan zouden jullie dit project toejuichen. Maar misschien moet CTEX een Nederlandse aannemer in dienst nemen, want zeker in Nederland zijn de aannemers heel transparant.

  Nog iets. Een aantal data centers in het Noordpool. Prima idee, voor een “Content hosting’ bedrijf. Maar hebben jullie misschien uitgerekend hoeveel het zou kosten om een hoge brand brede directe verbinding aan te leggen tussen zeg maar Panama en enkele data centers in het Noordpool. Vooral als het een systeem betreft di hoge bandbreedte nodig heeft.

  Zoek de feiten uit mensen.

 3. @Marieke, heeft geen zin om met door en door corrupte mensen als Cooper te spreken! we kennen hem al langer dan gisteren. maar ga jij gerust je gang hoor!

 4. moet het weer zo lekker negatief mensen? als jullie positieve tips hebben, geef het door, of ga
  het dan met de desbetreffende mensen praten. moet je cooper weer hebben? Lekker John.
  Ik denk dat ik wel de minister of parlamentarier zou aanspreken als ik het beter weet cq goed
  idee heb. Als zij dan niet naar mij luisteren dan doe ik hier mijn beklaag…………
  Dat negatieve de hele tijd neerleggen zijn veel mensen nu echt zat van
  DOEN JULLIE MEE? IK HEB ALEEN DE MINISTER PERSOONLIJK OPGEZOCHT EN DIE
  HEEFT NAAR MIJ GELUISTERD> TERWIJL IK DE DESBETREFFENDE NOOIT HEB GEKEND. WIE VOLGT.

 5. @Edward,
  Precies om die koeling ben ik ook verbaasd dat men voor Curacao kiest.
  Even een stukje copy/paste over hoe het ook kan:

  Facebook bouwt arctisch serverpark
  **begin citaat**
  Sociale netwerksite Facebook is van plan onder de poolcirkel in de Zweedse plaats Luleå een groot groen datacentrum te bouwen. Facebook, ‘s werelds grootste sociale netwerk, met 600 miljoen
  leden, kan hier profiteren van de toegang tot duurzame energie en het koude klimaat, wat cruciaal is voor de koeling van servers.
  Verder is Luleå uitgekozen vanwege de lage energiekosten, voldoende schone energiebronnen, beschikbaar land, talentvolle medewerkers en ondersteunende bedrijven. Het datacentrum wordt de grootste van Europa en de noordelijkste van haar omvang ter wereld.
  In totaal beslaat het datacentrum met drie gebouwen en tienduizenden servers zo’n 84.000 vierkante meter. Het eerste gebouw moet binnen een jaar operationeel zijn en het totale datacentrum is in 2014 klaar. Alle gegevens van Europa, Afrika en het Midden-Oosten worden in het nieuwe serverpark verwerkt.
  **einde citaat**

 6. nou John vertel..

 7. En in welke van deze aannemers heeft cooper belangen. Hij was te fervent met het verdedigen van ctex. Via aannemerij kan een bom duiten worden verdiend. Rara welke zal het zijn?

 8. Ik hoop dat er aan de elektriciteitsvoorziening wordt gedacht. De benodigde airco’s om het serverpark koel te houden zullen enorm veel stroom gebruiken. Dan kunnen we nog wat extra windturbines neer gaan zetten.