• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte is tijdens zijn bezoek aan Brussel naar Berlijn geweest voor een ontmoeting met onderzoeksbureau Transparancy International. Dat bevestigde Schotte gisteren tijdens een persconferentie bij Fort Amsterdam. “Een nulmeting van TI op Curaçao is in de nabije toekomst te verwachten.”

Schotte gaf aan dat de regering met TI in gesprek is voor een gehele meting van het land Curaçao en noemde de media, de private sector, de regering, stichtingen, overheids-nv’s en middelgrote ondernemingen (MGO’s) als voorbeeld.

Capaciteit

Volgens de premier wordt er vanuit de regering opdracht gegeven voor een onderzoek als de Raad van Ministers hier volledig achter staat. “Het proces loopt anders dan dat er verteld wordt en TI heeft genoeg andere werkzaamheden waardoor zij erg druk zijn op het moment. Het bureau moet ook de capaciteit hebben om de meting op Curaçao uit te voeren.” Schotte zei verder dat hij verwacht dat de nulmeting in de nabije toekomst zal plaatsvinden.

24 reacties op “Schotte verwacht meting TI binnenkort”

 1. @Marieke oftwel Jacinta C,
  Je mag wel een cursus papiamentu volgen btw..

  en idd jij woont of onder een steen of je woont in lalalaland.. in ieder geval weet je niet wat er op Curacao gebeurt!

 2. serki di bo, (bedoelde je serka di bo?)
  van mij is echt, echt. Van jou zeker niet. trouwens je hebt de klok horen luide maar je weet waar de klepel hengt.

 3. “als de ministerraad het goedkeurt” ??????????????
  “als TI tijd en capaciteit heeft” ??????????????????
  ” hij verwacht dat de nulmeting in de nabije toekomst zal plaatsvinden” ????????????
  ” meting vann GEHELE land” ???????
  ONNOZELE HYPOCRIET (wij/bevolking zijn geen gekke Gerritje!!)
  @ Gerritje: gewoon simpele opdracht geven:
  CHECK integriteit, competenties en background ministers & statenleden !!!!
  Simpel onderzoek en dan zijn we snel klaar met als resultaat:
  1) regering kan naar huis (wel ff ALLE schulden aflossen waarmee ze ons hebben opgezadeld)
  2) Curacao kan eindelijk beginnen met vorming natie en respecctvolle samenleving
  JUST DO IT

 4. @ Anglo. We weten beiden dus, dat Schotte bij een gesloten mond de waarheid spreekt, maar zodra zijn mond opengaat komen er leugens uit.

 5. @marieke, ja ik ga een heel stuk met je mee, ook ik vind het iedere dag wel weer grappig om te zien hoe onze politieke leiders ons eiland nationaal en internationaal belachelijk maken en ja, daar hoef ik verder niets voor te doen, alleen maar kijken, luisteren en lachen.

 6. @Zorro, als ik jou was zou ik die verklaring van Gerrit nog maar eens aandachtig lezen. En het zou ook zo kunnen zijn dat Gerrit dat TI onderzoek heeft aangekondigd mits de raad van ministers daar achter staat. Heb jij wel eens een grotere kluit gezien die bedoeld was/is om deze of gene het riet in te sturen ?
  Als kanttekening wil ik dan nog vermelden dat de Rijksministerraad deze opmerking (want meer is het niet) heeft aangenomen met in het achterhoofd, van Gerrit je doet maar, het zal ons worst wezen. Wij bemoeien ons niet met die kinderachtige wannabe politici bij jullie.
  En geef ze eens ongelijk.

 7. @mariek, gebruik aub je eigen naam.. ruwangelsa?

  en gaan jullie lekker onafhankelijk worden want dat wil deze regering!

 8. @ Anglo. Die toestemming van de RvM moet er zijn, want Berlusconi chikitu heeft het al toegezegd. Als hij al enig krediet bij Nederland zou hebben, is dat helemaal weg, als zo’n onderzoek niet doorgaat en dat hoeft niet perse bij TI te zijn in het geval deze zal weigeren.

 9. vincent, spies vindt het niet vies omdat zij object wil zijn en blijven en niet zoals jij uit je nek
  kraamt.
  ik denk,of ik stel voor, dat jullie allemaal die het beter weten, omayra vragen om spies te
  steunen. dan zullen jullie tevreden zijn?
  wat jullie doen is, de jioe di curacao op te fokken om tegen deze regering
  te gaan en jullie blijven lekker achter de gordijn van schijnheilg schuilen en lekker genieten.
  van de domme zetten van die curacaoenaars he?

 10. NULMETING?????
  klinkt niet echt diepgravend……………
  gewoon weer een verhaaltje voor de doofpot…

 11. Ik denk dat TI rapporten schrijft zoals Anthony Cijntje. Zeg maar wat ik moet schrijven en als jullie betalen dan schrijf ik het.

  En het Curacaose volk, niet gehinderd door enige intelligentie, slikt het voor zoete koek.

 12. @Kasuari, misschien dat wij een betrouwbaar onderzoeksbureau in Afrika moeten zoeken, of latijns Amerika (is wat dichter buj huis).

 13. @Zorro, eigenlijk alle twee, wil je ook nog wel wijzen op wat Gerrit zei: er wordt vanuit de regering opdracht gegeven voor een onderzoek als de Raad van Ministers hier volledig achter staat. Dus als er één minister tegen is gaat het feestje gewoon niet door. Of is dit in jouw ogen ook een open deur ?

 14. TI is zo onbetrouwbaar als elk willekeurig westers land….. Zodra het geld oplevert zullen ze de opdracht verwerken zoals Schotte dat wilt….

  Als de groep van 40 (waar zijn ze?) een hoger bod zal doen, zal het rapport er heel anders uit komen te zien.

 15. @ Anglo. Probeer je iets wezenlijks toe te voegen of een open deur in te trappen?

 16. @Anglo, als er definitieve afspraken waren gemaakt en contracten ondertekend zouden er ook data zijn afgesproken en die ontbreken. Dus het hele verhaal van Gerrit over zijn TI-bezoek is het zoveelste lariekoekverhaal.
  En wij lusten helemaal geen lariekoek, geef ons maar een pastechi.

 17. @Zorro, TI hoeft voorlopig, misschien wel nooit, die opdracht te weigeren. Want als je geen opdracht krijgt hoef je gewoonweg niets te weigeren, toch ?

 18. Even stiekum naar Berlijn geweest op onze kosten, en nu pas melden !!!!

  wat een gluipert BAAAHHHH….!!!!!

 19. Als Gerrit in zijn eerste leugen gebleven was hadden wij nu het probleem “Gerrit” niet meer.

 20. Het is zelfs ook nog zo, dat de opdrachtgever aan bepaalde TI-voorwaarden moet voldoen dus TI kan ook de opdracht weigeren.

 21. Wat we dus kunnen concluderen is dat het onderzoek door Tranparency International nog NIET is aangevraagd door de regering. Schotte is natuurlijk eerst even gaan vragen of hij nog invloed heeft op de uitkomsten en of hij inzage kan krijgen in de bronnen van het onderzoek. Je mag aannemen dat het antwoord in beide gevallen NEE zal zijn geweest. Tja dan wordt het gevaarlijk. Als er formeel een opdracht is, en de gelden zijn overgemaakt omh het te bekostigen…pas dan mag je concluderen of TI er tijd voor heeft.. Door dat nu al te roepen heb je een excuus om er niet aan te beginnen. Als Schotte c.s. serieus zijn dan gewoon het onderzoek aanvragen. Overigens..als er een particuliere aanvraag naar TI gaat, dan komen ze ook. Als er een bankrekening wordt geopend door de groep van 40 om zelf TI te betalen, dan zal ik zeker een bijdrage storten. Het is dus tijd voor een initiatief.. hoewel.. carnaval.. Wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen.

 22. Juul, er komt helemaal geen onderzoek naar de screening. Het gaat erom hoe ze een land beter kunnen besturen zonder dat TI kijkt naar strafbare feiten of opleiding. Zonde van het geld en het duurt zeker een jaar.

 23. Schotte heeft een BV opgericht mbt BOO.,. wat zou dat zijn?

 24. Het is toch ongelooflijk dat paljas Schotte bepaalt wie er een onderzoek gaat instellen naar zijn eigen screening. Het is hetzelfde als de zoon van Amerigo Thode zelf een rechter zou uitzoeken om uitspraak te doen over zijn drugssmokkel. Of Godett over zijn corruptie. Of Constantia over haar leugen over het gebruik van haar dienstauto door haar familie. Of Asjes over het misbruik van zijn CTB credit card.

  En natturlijk heeft TI het erg druk en zal hun onderzoek ergens in de toekomst plaats vinden.

  Dit is volstrekt onacceptabel, maar Spies vind het niet vies.