• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

KoninkrijksrelatiesCURAÇAO – Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) trapte gisteren haar eerste bezoek aan Curaçao af met een persconferentie op Fort Amsterdam. Veel nieuws hadden de minister en premier Gerrit Schotte nog niet te vertellen, maar Spies gaf wel aan positief te zijn over haar eerste kennismaking met Curaçao.

Spies zei tijdens de persconferentie gistermiddag dat de Curaçaose regering ‘een grote ambitie, veel voortvarendheid en een beetje ongeduld om de situatie voor de bevolking te verbeteren’ heeft. Premier Schotte lachte hardop toen minister Spies ‘een beetje ongeduld’ aanhaalde. De bewindsvrouw verwacht dat er een goede basis is gelegd voor de samenwerking tussen Curaçao en Nederland de komende jaren.

Raffinaderij
De minister bezoekt vandaag de Raffinaderij Isla. Spies gaf begin dit jaar in de Tweede Kamer al aan snel poolshoogte te willen nemen bij de raffinaderij. Zij spreekt vandaag ook met vertegenwoordigers van Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). De stichting plaatste gisteren nog een bericht op hun website dat de Isla de afgelopen week de toegestane uitstoot van giftige stoffen heeft overschreden. SMOC vroeg zich af of minister Spies zich bewust is van de gezondheidsoverlast die de raffinaderij veroorzaakt.

Vertrouwen
Op de vraag of Spies op de hoogte is van de uitstoot van de Isla, antwoordde de minister dat het hier gaat om een technisch verhaal waarvoor ze nog niet alle kennis in huis heeft. Maar de minister zegt er vertrouwen in te hebben dat het Kabinet Schotte op schema ligt met de uitwerking voor een visie voor de raffinaderij. Spies had daar een paar weken geleden in Nederland nog minder vertrouwen in dat de Curaçaose regering zich aan de afspraken zou houden, toen de tussenrapportage over de Isla niet naar wens was.

Warm bad
Vandaag vertrekt Spies naar Bonaire. Ze bezoekt ook nog Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Afgelopen donderdag begon de minister haar bezoek op Aruba. Ze was erg positief over haar kennismaking met ons buureiland en omschreef haar ontvangst als een ‘warm bad’. Komende donderdag reist de minister weer naar Curaçao. Daar staan nog een kennismaking met het College Financieel Toezicht en een bezoek aan de marinebasis Parera op het programma. Aan het einde van de middag vertrekt minister Spies naar Amsterdam.

Luister hieronder de live uitzending van de persconferentie op Radio Hoyer terug. Door Rick Hart.

74 reacties op “Spies positief over kennismaking met Curaçao”

 1. *springen = sprongen

 2. En tot op de dag vandaag zijn mijn simpele vragen door geen enkel persoon beantwoord… en dan hebben we het over intelligente anoniemen toch?

  Jammer dat dit bericht verder en verder afzakt!

 3. @Juul,

  Ik hoop dat jij met opgeven ook bedoelt het staken van je reacties op versgeperst?

  Want je bent alles behalve overtuigend.

  Ik bedank je bij voorbaat als jij jouw activeiten staakt hier op versgeperst. Nu Zorro nog, want die heeft ook niets zinnigs te melden.

 4. @Zorro,

  Laten we de publieke opinie maar spreken over jouw reacties en inhoud.
  Ik heb je waar ik je hebben wil.

  En je weet het een poes in het nauw gedreven maakt rare springen.. jouw uitspraak is daar 1 van.

  Ik snap je steeds meer en meer waarom jij geen debat durft aan te gaan. Je bent er gewoonweg niet voor gemaakt :d

  Ik zie uit naar de volgende eenzijdige “discussie”, en dan mag je weer met onzin reacties komen.

  Hulde aan Zorro… 😀

 5. Zorro, houd het wel een beetje netjes. Wat mij wat betreft had Versgeperst jouw reactie (‘gefrustreerde aap’) niet hoeven te plaatsen.

  Verder is het voor mij ieder zijn mening. En ik wil best een ander proberen te overtuigen van mijn mening, maar als iemand voor de derde keer stemt op een ongeschoolde, ongemanierde en tot een jaar gevangenisstraf veroordeelde corrupte Godett (wiens zuster met alleen 2 paardrijlessen op haar CV tijdens zijn gevangenschap tijdelijk premier werd) dan geef ik het ook op en moet je het volk maar het gevolg van hun domheid laten ondergaan.

 6. @ K. Heb je weer as usual niet begrepen, dat je niet je eigen fouten op mij moet proberen te projecteren, want dat heeft geen enkele zin en toch ga je ermee door. Ondanks een herhaling van mijn reactie blijven jouw antwoorden uit dus wat wil je nou gefrustreerde aap? Niets is voor mij te hoog gegrepen wel te laag, maar dat zal slechts langzaam tot je doordringen. Voor het verspillen van jouw tijd en onze tijd hoef je alleen jezelf te bedanken en niemand anders.

 7. Just a reminder… (een van de vele)…

 8. Een typische Zorro reactie..

  Zorro ik had je vriendelijk gevraagd om een discussie ook af te maken.
  Ik heb je vriendelijk gevraagd om jouw mening en reacties op mijn vragen.

  Is het zo moeilijk om een keertje on-topic te blijven?

  Je maakt je alleen maar ongeloofwaardiger (ja het kan blijkbaar nog erger).

  Heb je het lef nog om te antwoorden of is het een beetje te hoog voor je gegrepen?

 9. Serka di bo,

  Zo net terug van graven, maar die Jules heeft ongelijk. Ik heb niks aangetroffen helaas, dus mijn investering houd ik nog even achterwege.

  Trouwens de waarde van een beursgenoteerd bedrijf hangt af van de performance van een bedrijf. Zij kunnen wel 1000-en olievelden hebben, maar als die net zoveel produceren als een beursgenoteerd bedrijf die slechts 100 velden heeft, moet jij eens nagaan welke een hogere beurswaarde zal hebben. Er vanuit gaande dat die van 100 velden ook nog een langere levensduur hebben dan de helft van de 1000-en.

  Voor de rest NL is inderdaad een marionette van Amerika. Blijkbaar hoeft Amerika nog niet al haar bondgenoten aan te vallen om olie te halen. Hebben ze blijkbaar nog wel genoeg.

  Voor de rest, ik moet met argumenten komen? Ik heb een aantal vragen gesteld, maar ik moet met argumenten komen? Ik ben hier diegene die het niet snapt, jij en vele anderen blijkbaar wel, maar jullie zijn niet in staat om mij te antwoorden…

  Ik weet voldoende… zoals alle andere veel schreeuwen, maar weinig zeggen.

  Thanks voor het verspillen van mijn tijd 😉

 10. Juul,

  Nu heb jij het over personen, niet over Curacao als het eiland Curacao.

  Kom eens met inhoudelijke reacties.

 11. @ Serka di Bo. Kom nou niet met een mitrailleur om K’s kaartenhuis aan gort te schieten. Een elastiekje met een propje was al voldoende. Zijn reacties verraden al zo erg, dat hij zijn frustraties bijna niet meer aankan en je wilt toch niet, dat hij verdwijnt en zich hier niet meer belachelijk wil maken?

 12. Kasuari,

  Wat de martkwaarde van een multinational bepaald zijn de olievelden waar zij concessies op hebben. Deze bedrijven zijn beursgenoteerd! Als bv Shell geen olievelden heeft dan hebben zij eigenlijk verder niets te bieden! Indien een bedrijf de rechen heeft op verschillende gebieden zal de aandeelhouder tevreden zijn en heeft zij recht van bestaan. Dus zelfs als zij nog niet gaat boren zijn de concessierechten van groot belang. Volgens Schotte en EIsden zit hier zgn veel olie dus dan zouden de concessierechten allang zijn verkocht en zou de multinational dit melden. Vooral aangezien dit een veilig gebied is (geen piraten of taliban in de buurt).

  Ha ha Nederland mag een trouwe bondgenoot zijn maar zij mogen meespelen met de viool van de USA. USA bepaald en NL mag meehoppen.. Onze grote vriend heeft immers NL onder druk gezet om Nieuw Guinea ‘ te geven; aan Indonesie..

  De regering (en financieers) willen incasseren en met het plaatsen van vriendjes krijg je geen grote inkomsten.. de Olie is dit wel!!

  Deze regering staat er bekend om om dingen te doen zonder plannen.. ze regeren impulsief met alleen doel wat brengt het mij persoonlijk op? Geen enkel lange termijn planning..

  Tja dus kom nu aub met een serieus argument of ben je al druk bezig met een gat te graven in je tuin? Volgens Jules Eisden ga je na 2 meter graven al olie zien! succes!

 13. Kasuari, de reactie van freemdeling was niet van mij, al ben ik het met de inhoud ervan wel eens.

  Maar samenvattend: Curaocao is voor Nederland even belangrijk als de bingoclub van boerenvrouwen in Veendam. En als die een bestuur kiezen dat uit analfabetische delinquenten bestaat zal het de politiek in Nederland worst wezen.

  En als de voorzitter van deze bingoclub iedere 2 weken met een blonde boerin en eigen stalknecht op wereldreis gaat moeten ze dat ook zelf weten, want de boerenvrouwen hebben hen zelf gekozen.

 14. freemdeling,

  Dus Suriname is hetzelfde als Curacao? En wellicht zijn ze daarom nog niet begonnen, je zou maar een 2e Surimame creeeren qua kosten zonder enig resultaat.

  En ook al is er geen olie, neemt niet weg dat er blijkbaar nog andere redenen zijn voor NL om dit allemaal toe te laten.

  Probeer het een keer niet op intelligentie te gooien, want ondanks een andere nickname val je weer door de mand 😉

 15. Zorro,

  Je valt in de herhaling…
  En gezien je laatste zin mag ik me dus blijkbaar vereerd voelen, want je neemt toch de moeite om te reageren maw het is geen nonsense? 😉

  Wat is jouw reactie op het volgende:
  http://www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j9vvihlf299q0sr/vin57q6sa3zq?ctx=vgaxlcr0e01f

  – Libie (en alle andere landen) werden pas een dictatuur toen de Arabische lente was begonnen?
  – NL en alle andere landen handen zeker nooit verwacht dat de wapens tegen hun eigen bevolking gebruikt zou worden, want de screening is zo goed, of toch niet?
  – Welke situatie was anders van deze regeringen voor en tijdens de Arabische lente, zoals Rosenthal beweerd?
  – Jij had het toch over internationale regels? Of is het een interpretatie die door een bril van een westerse-kapitalist en/ of neo-kolonialist van de ene op andere dag kan veranderen?

  Dus terugkomende op het onderwerp, waarom denk jij dat NL zich nu wel “netjes” aan de regels houdt en dat terwijl het Koninkrijk der Nederlanden schade aangedaan wordt? Is het misschien omdat het NL juist goed uitkomt om zich nu aan de “regels’ te houden? Of houdt Nederland zich altijd aan de regels en zodra NL, Curacao afstoot en/ of ingrijpt dan was er ineens blijkbaar een goede reden voor?

  Zoals je ziet Zorro heb ik veel vragen, omdat er veel mij onduidelijk is. Gelukkig kan jij en vele andere die de YDK als minder intelligent bestempeld mij daar vast hele goede en duidelijke antwoorden opgeven of niet?

  Bij voorbaat dank voor je hulp.
  Ferd, Juul etc.. jullie (jij) mogen hier ook op reageren hoor…

 16. in de jaren 70 liet Nederland het land Suriname onafhankelijk worden een land dat ongeveer 70% van de bauxiet voorraden heeft van heel de wereld, Verder is en was een land met veel mogelijkheden,maar toch zijn ze onafhankelijk

 17. er wordt beweerd dat er miljarden vaten olie voor de kust van suriname liggen. al twee jaren boren topbedrijven als gekken voor de kust maar.. tot nu toe geen druppel olie gevonden!

  als er werkelijk olie rondom curacao (in de zee) zat, dan zou er wel een heuse invasie van oliemaatschappijen hebben plaatsgevonden.

  die kasauri wordt gewoon blij gemaakt met een dode mus en zo slim dat hij is (hij weerspiegelt de doorsnee intelligente curacaoenaar), loopt hij ermee rond en wijst aan de anderen dat ie kan fluiten@

 18. Juul,

  Als je niets meer toe te voegen hebt aan de discussie reageer dan ook niet meer. Ondanks dat ik dat voorbeeld heb aangehaald, wilt niet zeggen of ik het er eens of niet mee eens ben. Dus daar hoef je niet op in te gaan…

  En volgens mij zijn er meerdere voorbeelden, maar je hebt alleen iets te melden over Bouterse en het volk en niet over de tegenstrijdige beslissingen die NL maakt. DAT WAS O.A. DE DISCUSSIE!

  Maar ja met zo neo-kolonialistische gedachtegoed is het moeilijk om de werkeljkheid in te zien. Vervolgens nog te blijven geloven in jouw arrogante houding. Ik ben blij dat jij niet op de plek van Schotte zit, want de situatie zal geen haar beter op worden.

 19. Het mag gewoon niet volgens internationale regels dus wat klopt er van je antwoord en wat is de toegevoegde waarde van wapenverkoop? We hebben het toch over iets simpels nl. zoals je zelf schrijft wanneer NL Curacao er uit gooit of heb je het jezelf toch te moeilijk gemaakt, dat je naar non-issues moet grijpen. Toch blijf ik me afvragen waarom dat referendum of nieuwe verkiezingen zo lang moet duren, want eenzijdig de onafjankelijkheid uitroepen MAG WEL volgens internationale regels en de regering wil zo graag. Wat houdt ze tegen? Hert fanatisme van Wiels voor chaos en crisis moet toch een keer bevredigd worden om niet te imploderen. Probeer je eigen fouten niet steeds op mij te projecteren; het is zo typisch YDK en ja ik reageer niet op domheid en nonsens zoals je intussen begrepen zou moeten hebben.

 20. Zorro,

  Als je het lef had dan kon ik je alles nog eens haarfijn uitleggen in een debat wat je niet aandurft. En zoals bij elke discussie wat er gevoerd wordt kom je met reacties die niets, maar dan ook niets toevoegen aan het geheel.

  Maar om jou en jouw huisgenootjes een plezier te doen zal ik er nog wel even op ingaan.

  Sorry, ik was vergeten dat internationale regels geen Nederlandse regels zijn. En als deze internationale regels zo goed nageleefd worden, hoe komt men dan toch aan wapens om mensenrechten te schenden en in dictaturen? Ow ja je hebt net zoals geldbomen, bomen waar allerlei soorten wapens aangroeien. Je bent weer sterk bezig.

  Nu zal ik je uitleggen wat de toegevoegde waarde van deze voorbeelden is, maar als je alle reacties had gelezen dan denk ik dat zelfs jij het had kunnen begrijpen. Ik weet dat die andere inderdaad minder interessant zijn om te lezen en dat geldt blijkbaar ook voor jou, want je bent het geheel kwijt geraakt.

  De voorbeelden die ik had aangehaald waren voorbeelden dat Nederland haar regels (waaronder de internationale regels die zij hebben geadopteerd) lekker links laten liggen als het hun uitkomt. En vanzelfsprekend toepast als het haar uitkomt.

  Trouwens jij met je internationale regels he? Dus in jouw wereld zijn er geen opstandige gebieden? Er zijn geen afscheidingsgebieden, want volgens de internationale wereld mag men eenzijdig een onafhankelijkheid aankondigen. Ik ben benieuwd of Nederland de onafhankelijkheid van Curacao dan wel ondersteunt, want er zijn gebieden (oud kolonieen) die Nederland niet erkent. Mochten ze het wel ondersteunen, dan is het wederom een voorbeeld dat Nederland met twee maten meet. En dat is in het verleden ook al gebleken.

  Naast dat heeft Schotte toch aangegeven dat Curacao gewoon een onderdeel van het koninkrijk wilt blijven? Van Wiels heb ik alweer een tijd niets vernomen. Dus blijven we elke keer in iets wat er in het nabije verleden heeft plaatsgevonden steken?

  Bottom line = Curacao onafhankelijk of niet… Huidige regering van Curacao is corrupt en Nederland is hypocriet en Spies vertegenwoordigt NL wat dat betreft harstikke goed… grote bek, maar een bezoekje aan Curacao is het zo slappe hap als het maar kan.

  Dus alle Nederlanders stop met het gezeik van “wordt dan onafhankelijk” “NL heeft jullie niet nodig” “Jullie kunnen niet zonder Nederland” etc etc…. allemaal cliche reacties en kom gewoon eens met inhoud.
  Ik heb gevraagd om redenen waarom NL dit allemaal toelaat in het ow zo goede koninkrijk der Nederlanden. Niemand kan mij een bevredigend antwoord geven van de neo-kolonisten onder ons.

  En zorro nog een ding… maak je nu wel een discussie af of je negeert het op den duur gewoon weer?

 21. Het Surinaamse volk verschilt qua intelligentie niet veel van het Curacaose. Stemt het Curacaose op partijen die veroordeelde criminelen met strafblad op lijst hebben staan (Godett, Constantia, Schotte), het Surinaamse voelt zich moreel niet gehinderd om op veroordeeld drugscrimineel Bouterse, tevens verantwoordelijk voor de decembermoorden, te stemmen.

  Inderdaad, Kasuari, het is een grote schande dat Nederland niet met deze Bouterse zaken wil doen.

 22. Wat een gekrakeel. Curacao en alleen Curacao kan zijn onafhankelijkheid aanvragen. Nederland stemt daarmee in en de Verenigde Naties controleren het verloop en de stemming van een referendum onder de Curacaose bevolking. Naar gelang de uitslag van de stemming wordt Curacao onafhankelijk of juist niet. Het zal natuurlijk niet zo zijn dat bij een eventuele afwijzing door de bevolking, dit traject binnen acht jaar of zo, weer opnieuw kan worden ingezet. Alle zittende politici weten dat het Curacaose volk in meerderheid geen onafhankelijkheid wil. Ze moeten eerst nog worden “opgevoed” door Wiels.
  Nederland speelt hier geen enkele rol in, het volk van Curacao initieert, vraagt aan en gaat stemmen.

 23. @ Kasuari. Net zoals dat NL volgens haar eigen regels geen wapens mag verkopen aan landen waar mensenrechten geschonden worden? Net zoals Nederland volgens haar eigen regels geen wapens mag verkopen aan dictaturen??
  Zijn er nog andere redenen, die wel kloppen?

  Het mag gewoon niet volgens internationale regels dus wat klopt er van je antwoord en wat is de toegevoegde waarde van wapenverkoop? We hebben het toch over iets simpels nl. zoals je zelf schrijft wanneer NL Curacao er uit gooit of heb je het jezelf toch te moeilijk gemaakt, dat je naar non-issues moet grijpen. Toch blijf ik me afvragen waarom dat referendum of nieuwe verkiezingen zo lang moet duren, want eenzijdig de onafjankelijkheid uitroepen MAG WEL volgens internationale regels en de regering wil zo graag. Wat houdt ze tegen? Hert fanatisme van Wiels voor chaos en crisis moet toch een keer bevredigd worden om niet te imploderen.

 24. Serka di Bo,

  Je praat over multinationals, zij willen die markt staande houden en het de vraagprijs van olie zo hoog mogelijk houden. Als ze nu overal gaan boren waar men (een beetje) olie heeft gevonden, denk jij dat de olieprijs dan nog steeds zo hoog is? Ooit gehoord van vraag en aanbod? Mede daardoor wordt er een prijs vastgesteld.

  De USA begint pas een oorlog als de contracten verdeeld zijn, eerder zullen zij niets ondernemen, want dan levert het geen geld voor hen op. En Amerika zal heel erg slim zijn om een trouwe bondgenoot als Nederland te passeren en hier een invasie zal gaan plegen. Ja je hebt me echt kunnen overtuigen hoor… NOT.

  De zittende regering van Curacao doet alles voor geld, maar ze zijn maar kleine spelers op dit gebied. Ze worden aan het lijntje gehouden door alle grote machten om hun heen die de kennis en technologie bezitten. Of zij hebben zich goed laten informeren en elke offer die ze gekregen hebben is veelste te weinig. Net zoals dat deze politici alles voor geld doen, hebben alle politici een dubbele agenda.

  Naast het snelle “helpen” van Shell, Exxon, BP is er wel een extra risico factor voor hun bijgekomen, want wat als het verkeerd gaat. Dus je kan wel de technologie en kennis hebben, maar er bestaat ook nog iets als een volledig plan wat erbij komt kijken. En misschien kan men in jouw beleving alles in 1 dag klaren. Ik denk dat dit wel iets langer duurt dan 1 dag, maar aangezien de partijen die jij opnoemt de hele wereld in handen hebben, maakt 1 dag meer of minder ook niet uit.

  Succes met het goud delven 😉

 25. @Juul,

  Kan het nog simpeler, want ik heb elke keer weer een weerwoord. Ligt dat nou aan jouw onbevredigende reacties of niet?

  1. Nederland is helemaal niet bang, Nederlandse politici zal voor een hoge prijs zelfs hun moeders verkopen. Voor wie moet NL bang zijn? Elke vorm van kritiek zal slechts van korte duur zijn en wat voor sancties zouden er dan tegen NL kunnen komen? Laat me niet lachen joh.
  2. Alsof Nederland altijd de democratie laat zegevieren. Bouterse wordt democratisch gekozen, maar NL negeert de stem van het Surinaamse volk door niets met hem te willen ondernemen. Hamas heeft de verkiezingen democratisch gewonnen, maar NL erkent het niet, want het is een zogenaamde terroristische organisatie. Nederland neemt genoegen met de “Act of Freechoice” in West Papua waar Indonesie op fraudeleuze wijze West Papua heeft geanexeerd (oud kolonie van NL voor jouw informatie).

  M.a.w. Nederland gebruikt net zoals die statuut alles te pas en te onpas. Die 2 punten die jij opnoemt kunnen met nog veel meer voorbeelden worden ontkracht.

  Wet Bevordering Evenredige Arbeidsdeelname Allochtonen (Wbeaa), die werkgevers met meer dan 35 personeelsleden verplicht een etnische registratie aan te leggen van hun personeel (1995), bedoel je?
  Nederland is wat dat betreft slechts aan het experimenteren wat allochtonen betreft. In die periode wilde NL natuurlijk ook weer het voorbeeld zijn van de wereld om het meest tolerante land te zijn. En zeg nou eens eerlijk wat is daar nu precies van overgebleven?

  In jouw beleving zijn mijn gedachtenkronkels vreemd, maar jij bent alles behalve overtuigend. Dus dat jij nog steeds in jezelf geloofd, verbaast het me dat jij wel doorhebt wat corruptie is. En zinloos een discussie aangaan geldt niet alleen voor mensen met een MFK sticker het geldt voor mensen die niet verder willen kijken dan hun neus lang is. En alleen maar aan hun eigen situatie denken. En ik denk dat jij ook in die categorie valt.

 26. Kasuari, ik heb het op dit forum al vele malen uitgelegd maar zal het nogmaals doen voor de langzamen van begrip.

  Nederland grijpt niet in op Curacao omdat (1) Nederland laf is (bang om voor koloniaal te worden uitgemaakt) en (2) er geen sprake is van een dicatatuur, want de bevolking heeft zelf de huidge porkeria regering gekozen.

  Nederland is overgevoelig voor koloniale en raciale issues. Daarom werd er in het verleden zelfs een wet aangenomen die het bedrijven verplichtte een % allochtonen in dienst te nemen (terwijl Curacao nu juist een % autochtonen verplicht stelt).

  Ondanks je vreemde gedachtenkronkels is het in ieder geval positief dat jij de huidige regering ook ziet als een corrupte bende. Want de discussie aangaan met mensen die dat niet zien (je herkent ze aan een MFK sticker) is vrij zinloos.

 27. @Kasuari,

  Ik zou ook maar meteen goud gaan delven!

  In andere arme landen zijn erg snel partners als Shell, Exxon etc die graag willen meehelpen om de olie op te halen. Dit is in geen enkel land een probleem geweest! maar doordat er olietekorten zijn zal elk bedrijf zich hier op storten als er olie is.

  Olieaanbod en de verwerking van olie zijn twee aparte dingen.. en volgens mij is de olieprijs vrij hoog en zowiezo zou vooral het westen graag olie willen delven uit een meer westers vriendelijk gebied dat zowiezo dichter bij de markt is (USA). We weten dat de USA oorlogen begint om olie en hier geen problemen mee heeft om daar duizeoden eigen jonge mensen de dood in te sturen dus als er hier olie is dan zouden we allang een US invasie hebben gehad!

  en onze politici doen alles voor geld.. dus als er olie is waren er allang afspraken gemaakt voor geld verdienen! dus keep on dreaming!

 28. Ferd,

  Probeer me ajb geen neo-kolonialistische woorden in de mond te leggen ok?
  Ik ben het nergens met jouw eens over de intelligentie van de bevolking, je negeert mijn vraag.
  Dus nogmaals: Waar baseer jij die uitslag eigenlijk op, dat men heeft gekozen om mijn NL te blijven of onafhankelijkheid? Uit domheid of juist intelligentie? Ik zou het op prijsstellen als jij een keertje iets kan onderbouwen.

  Een van de grootste problemen op dit eiland zoals jij. Door mensen zoals jij komen er alleen maar vooroordelen en zal de kloof tussen alle Curacaoenaars, die door mensen zoals jij wordt gecreeerd, alleen maar groter en groter worden. Dat jij net nog durfte te zeggen dat jij alleen maar het beste voor het eiland wilt. Volgens mij wil jij alleen het beste voor jezelf en dat is behalve witte stranden ook alleen maar witte Nederlands sprekende mensen op dit eiland. En ga niet zeggen dat dat juist het beste is voor dit eiland, want bijv. de ziektekosten rijzen dan de pan uit door de vele huidkanker gevallen.

  En welk stemresultaat er ook komt, anders was geweest etc… die mensen die jij net allemaal opnoemde zijn er dan overigens nog steeds. Ze zullen dan echt niet ineens van de aardbodem verdwenen zijn hoor. Die theorieen van je zijn ook niet bepaald doordacht.

  Dus nogmaals houd die kolonialistische houding voor je en probeer mij al helemaal niet jouw woorden in de mond te leggen. En ten tweede als het stemmen op intelligentie gebaseerd is, ben ik bang dat jij ook niet in aanmerking zal komen. 😉

  Wat dat olie betreft, Pechtold doet mij dat geloven en als het om graaien gaat geloof ik de Nederlandse politci wel. Hoe verklaar jij dan de uitspraak van van Pechtold. Of je hebt het fragment gezien, maar geluid uit? En mocht er geen olie zitten, dan heeft NL wel een andere reden die jij en ik niet weten. Maar jij kan je slechts verscharen achter een statuut wanneer het je ook uitkomt. Ga gewoon echt een discussie aan en blijf niet zo oppervlakkig om vervolgens woorden in mijn mond te schuiven.

 29. Jonas,

  Waarom denk jij dan dat Nederland zo haar koninkrijk naar de klote laat helpen met deze corrupte bende?

  En weet jij zeker dat er dan geen enkele Amerikaanse militair (in welke vorm dan ook) zich hier meer op het eiland laat zien?

  Heb jij trouwens bronnen van jouw bevindingen omtrent het verhuizen, ik ben wel benieuwd eigenlijk?

  Thanks alvast.

 30. Kasuari, als je nu in ieder geval inziet dat veel van de problemen waar we nu mee zitten het gevolg zijn van een weinig intelligente bevolking dan zij we het tenminste ergens over eens. Democratisch gezien moet je hun stemrecht respecteren, maar ik neem aan dat je het ook met mij eens bent dat dit volk beter af zou zijn zonder stemrecht, want als alleen de intelligentsia hadden gestemd dan hadden we nu geen Schotte, Asjes, Wiels, Godett, Constantia en Jamaloodin en in het verleden niet de nog ergere Salas en Komproe gehad.

  En dat je gelooft dat in de gigantische Caribische zee net bij deze rots olie zou zitten vergeef ik je. Zelfs Jacob Gelt Dekker maakte dergelijke fouten door te geloven dat landbouw op dit eiland mogelijk zou zijn.

 31. @Kasuari. Ik lees nu je zin over de vliegtuigen. Het is een proces mijn vriend. Een proces van afstoten dat al is ingezet. Bonaire wordt nu klaargestoomd voor het grote werk en dan verhuizen de vliegtuigen automatisch mee, maak je je daar maar niet druk om.

 32. @Kasuari, De wereld is zeker groter dan Nederland en Curacao en dat is iets wat men zich goed moet realiseren bij het inschatten van de waarde van dit eiland. Maar waar men zeker vanaf moet is de gedachte dat NL Curacao nodig heeft. Het is voor jou en heel wat andere mensen hier, denk ik even wennen maar die tijd is toch echt voorbij.

 33. *export contracten tussen Amerika en NL…

  excuus.

 34. *wel = wal

 35. Jonas,

  Rust wordt gecreeerd in een hele regio, niet alleen in een klein deel van de regio. Dus Amerika (NL) heeft nog wel degelijk Curacao en Aruba nodig, want denk je dat er nog steeds rust in de regio is als Chavez voet aan wel heeft gezet in Aruba en Curacao?

  Waarom staat er overigens hier nog steeds DC-10’s van de US airforce op HATO eigenlijk? NL heeft inmiddels Bonaire toch ingelijfd? 😉

  Daarnaast zou je Curacao als een investering zien, zodat ze elders meer geld kunnen verdienen. Wellicht is Curaco direct niet financieel aantrekkelijk, maar indirect is Curacao heel erg financieel aantrekkelijk een voorbeeld zou kunnen zijn export contracten tussen NL en Curacao, maar met een clausule “Houd Curacao rustig, dus pomp er geld in”. Als je dan 9 miljard aan curacao geeft, maar je krijgt er ergens 18 miljard voor terug… ???
  De wereld en politiek is groter dan alleen maar Nederland en Curacao hoor…

 36. Serka di bo,

  Je zegt het zelf een straatarm land. Waar moet een straatarm land haar technologie vandaan halen. Maar goed zeg waar je woont en ik gooi een stukje goud in je tuin… ik hoop dat je de domste beslissing in je leven gaat maken en dat je alles overhoopt haalt om nog “meer” goud uit je tuin te halen. 😉

  Waarom denk jij trouwens dat er vaak olietankers vol geladen met olie voor een haven blijven wachten? Dezelfde reden zou kunnen zijn om nog niet te beginnen met boren.

  Maar ja, ik had geen andere reacties van je verwacht.

 37. @ Ferd,

  Je leest net zoals alle andere keren met een half oog. Op een maandag kan ik je het minder kwalijk nemen. En wat jouw intelligentie betreft ja mijn onderstaande reactie zegt genoeg.

  Maar in mijn reactie staat los gezien van het financiele ook de belangen wat niet in geld is uit te drukken. Daarnaast heb ik je ook aangeven dat ik me ervan bewust ben dat NL juist niet afhankelijk is van een Curacao, want zoals aangegeven, ze verkopen dan wel weer meer wapens aan landen waar mensenrechten geschonden worden. Wat overigens volgens de Nederlanse regels (vastgelegd in de wet) niet mag, net zoals Nederland Curacao niet weg mag doen ;).

  Overigens dezelfde domme stemmers (zoals jij dat zegt) hebben tijdens een referendum toch aangegeven om bij NL te blijven. Waar baseer jij die uitslag eigenlijk op?

  Ferd je arrogante (zogenaamde goed voor het eiland willende) houding maakt jou een neo-kolonist. Denk jij dat de kolonisten in het verleden zich nederig gingen opstellen tov inheemse bevolking? Nee ze deden iedereen denken dat zij God waren en dat men met hun “intelligentie” wel de baas moeten zijn, want anders gaat het helemaal mis. Ook al bestond dat volk al veel langer voor de komst van de kolonisten. Als jij het beste wilt voor het eiland stap dan van je arrogante troon af en bevind je eens onder het echte volk en niet slechts onder VP.

  Dus Ferd verschaar je nu niet ineens achter de zogenaamde statuten waar NL zich zo braaf (maar wel wapens verkopen) aanhoudt. NL heeft schijt aan de Curacaose bevolking, ze hebben er veel grotere belangen bij die jij en ik hoogstwaarschijnlijk niet eens weten (Pechtold heeft zich versproken over de olie). Als jij ze wel weet deel ze dan en nogmaals verschaar je niet achter een statuut, dat is namelijk slechts wat inkt op papier! En zoals elke hypocriete politicus (neo-kolonist) gebruik je iets op papier alleen maar wanneer het je uitkomt. Want een boete krijgen is gebaseerd op een wet, dus wanneer betaal jij jouw uitstaande boetes?

 38. Spies is al goed ingeburgerd. Ze heeft vast stiekum eerst de struisvogelfarm bezocht en een mooi advies van onze spaarzaam gevederde Afro-vogels aangenomen!
  Motto:
  dont SEE don’t HEAR dont’ SMELL en geniet van de avances van de PM en maak je verder niet druk om de bevolking, die hebben we alleen nodig in tijden van verkiezingen!
  @Spies of je bent uitgekiend en neemt serieus stelling of je gaat verder als soepkip!

 39. @Kasuari, Ik reageer niet al te vaak, maar nu vind ik het nodig daar ik denk dat je redelijk de plank misslaat in deze. Je hebt gelijk als je stelt dat NL voorheen baat had bij het hebben van de kolonie Curacao, dit ivm met de belangen in het Caraibisch gebied en het controleren van deze belangen. Ook ingegeven door Amerika. But that’s it. Voor de rest zat er voor het land NL geen financieel voordeel aan. Heden ten dage zijn de hierboven genoemde belangen veilig gesteld met het volledig inlijven van Bonaire. Hoe hard het ook klinkt, Curacao hebben ze niet meer nodig, Aruba ook niet en St. Maarten ook niet, want de bovenwindse belangen zijn veilig gesteld met het inlijven van Saba en Statia. De enige die het inziet is Aruba en ze handelen daar ook naar. De rode loper is uitgezet voor de europese NL-ers die Aruba als springplank willen gebruiken. Dus, denk ik dat je volledig gelijk hebt als je zegt dat NL er alleen is als er geld gehaald kan worden maar dat men Curacao daar vanwege de huidige constructie niet meer bij nodig heeft. Dus overschat de waarde van het eiland niet. Althans niet meer.

 40. @kasuari, Het is leuk om te geloven in sprookjes.. maar een straatarm land als Curacao als het olie heeft zou er meteen worden begonnen.. vooral met deze huidige op geld beluste poltiici die toch al geen respect hebben voor natuur van Curacao zouden ze meteen beginnen en een bv oprichten zodat alles ten goede van hun komt!

  dus aub ophouden met dromen!

 41. Kasuari, jammer van je reactie, want in eedere reacties op dit forum sprak nog enige intelliggentie maar hier laat je je kennen.

  Nederland kan Curacao niet dumpen (onafhankelijk maken) omdat het statuut dat alleen toestaat met toestemming van Curacao. En ondanks de Curacaoenaar bij de verkiezingen van bijzonder weinig intelligentie blijk geeft (met als gevolg de nitwits Schotte, Godett, Constantia, Wiels en Asjes in de regering) is hij wel slim genoeg om te zien dat zonder controle van Nederland het hier helemaal een puinhoop wordt.

  Tweede grote fout die je maakt is denken dat Curacao met zijn 100,000+ inwoners (waarvan een groot deel ongeschoold) financieel van belang is voor een land met 17,000,000+ inwoners.

  Het enige waar je gelijk in hebt is dat Curacao Nederland niet nodig heeft om financieel het hoofd boven water te houden. Maar dan alleen als het volk eindelijk eens waardige vertegenwoordigers kiest in plaats van de petjes en t-shirts uitdelende MFK, FOL en PS fraudeurs. Curacao zal ook wel moeten, want Nederland heeft de geldkraan naar de corrupte bende hier dichtgedraaid.

  Tenslotte weet ik niet waarom je mij neokoloniaal noemt. Ik wil alleen het beste voor het eiland waarbij het mij niet uitmaakt of dat onafhankelijk is of niet. Maar ik stel wel vast dat het huidige eilandsbestuur totaal geen blijk geeft van capabel zijn om onafhakelijk te worden, en de kiesgerechtigde eilandbevolking evenmin.

 42. Zorro,

  Net zoals dat NL volgens haar eigen regels geen wapens mag verkopen aan landen waar mensenrechten geschonden worden? Net zoals Nederland volgens haar eigen regels geen wapens mag verkopen aan dictaturen??

  Zijn er nog andere redenen, die wel kloppen?

 43. hunk…….moet ze de volgende keer toch maar wat meer tijd nemen! volgens mij is zij de enige die positief is!!????

 44. 1 Kanjer van een reden lijkt mij genoerg: HET MAG NIET.

 45. @ Ferd en alle andere neo-kolonisten,

  Geef jullie een goede reden of meerdere, waarom jullie denken dat NL Curacao nog niet weg heeft gedaan? En kom nu niet met het volk heeft gestemd etc, want volgens jullie heeft het volk te weinig IQ om te mogen stemmen. Kom ook niet met zogenaamde staatsschuld, want dat die slachtofferrol is ook onzin voor jullie… dus kom even met een paar redenen ok?

  Blijkbaar kennen jullie alleen de geldbedragen die geschonken zijn aan Curacao, maar jullie weten zelf niet eens wat voor bedragen en de belangen wat niet in geld is uit te drukken richting NL gaat. Natuurlijk zal NL dat niet zeggen, want ze willen de publieke opinie van hun onderdanen (de neo-kolonisten zoals een Ferd etc) niet in de war gooien. NL is namelijk mede afhankelijk (een stem en propaganda) van deze neo-kolonisten.

  Ferd, ik behoor tot de groep mensen die weet dat Nederland niet eens nodig is om hier het hoofd boven water te houden. Nederland is niet direct Financieel afhankelijk van Curacao, want anders verkopen ze gewoon nog meer wapens aan landen waar mensenrechten worden geschonden. Dus Nederland en haar hypocriete houding (=westerse politiek) zorgt er wel voor de de lasten niet in NL zitten, maar de lusten zijn wel volledig van NL en goed verspreid over de hele wereld.

  Maar vinden jullie het niet toevallig dat NL alles toelaat wat er hier gebeurd, en dat terwijl Pechtold eerder bij Paul en Witteman heeft aangegeven dat er Olie is gevonden?

  Serka di Bo, als jij goud hebt gevonden in je tuin, ga jij diezelfde dag direct je hele tuin omspitten (bulldozers kopen etc), huis omgooien etc etc om te kijken of er meer goud is, of ga je toch een soort van een onderzoek doen voordat je echt gaat beginnen (slimmert)?

  Ferd,

  Je kan overigens gewoon onder 1 en dezelfde nickname op mij reageren hoor.

 46. @kasuari, vertel aub waarom jullie nog niet zijn begonnen met het ophalen van de olie? Zoveel olie onder curacao en jullie doen niets. Vraag schotte en jules eisden die weten precies waar het ligt..

 47. @ ja zakcentje.En ze pikken allemaal een graantje mee uit de ruif

 48. kan iemand opsommen wat curacao zoals te bieden heeft aan nederland en graag in centen uitgedrukt want dat telt1

 49. Spies positief over kennismaking: En zij is helemaal VERLIEF op Schotte! Liesbeth helemaal ROOD geworden! En lacht veel, die komt zeker weer terug Schotte bezoeken!

 50. ls,
  lees dit even, “”Spies most commonly refers to people who engage in spying, espionage or clandestine operations.””

  En dit is het niet meer niet minder, Minister Spies, komt hier kijken luisteren en een mening vormen. jammer dat de Hr, Wiels niet praat met iemand uit Nederland, als hij of de Hr. Asjes nu de onafhankelijkheids verklaring aan haar had gegeven, dan denk ik dat ze had gezegd, wanneer wilt u het hebben, gisteren, vandaag of morgen.
  Aangezien we al hebben aangegeven dat we het zelf wel kunnen, hebben ze in Nederland helemaal geen probleem mee, dus geen overgang periode, alle YDK zijn toch in Nederland al vastgelegd dus die kunnen zo terug. De Europese Nederlanders hebben we al vast gelegd hier bij kranchi dus ook dat is zo geregeld. De Kustwacht hier is al voor 95 % YDK en de Curmil heeft nu zijn tweede opleiding dus een leger is er ook al.

 51. bij het volgende bezoek van ministers spies aan curacao zal zij bij het vliegveld worden opgehaald door de mp in zijn spliksplinter nieuwe rode sportauto. daarna wordt minister spies vorstelijk onhaald in de voor 2 miljoen opgeknapte ambtswoning van de mp.

  jajaja, wij kunnen niet wachten tot het moment dat de bevolking de vruchten gaat plukken van ons goede beleid.

  volgens mij moet de bevolking wachten tot iedereen zijn zakken (bankrekeningen) goed heeft gevuld.

 52. @juul,

  De keuze van het volk heeft niets te maken met intellgentie, maar het heeft te maken met mensen zoals jij.

  Als politiek me weinig zou interesseren, zal ik om jouw mond te willen snoeren ivm je arrogante neo-kolonialisme opmerkingen ook op een Wiels of andere van die brulapen stemmen.

  Spies vertegenwoordigt NL en NL wilt braaf zijn door een eerdere uitspraak van van Pechtold… ‘er is olie op Curacao’ (zoek op youtube). Zoals ik al eerder zei, NL doet alleen maar iets (of juist niet) wanneer het geld opleverd….

 53. tjeee…had ook meer vuurwerk verwacht! ….misschien na carnaval?!

 54. @Winnie Koiy:

  Effe richting suriname piepen en de witjes van NL weten het maar al te goed dat die boys van Cur het niet zullen kunnen klaarspelen.

  Don’t ever think that they are stupid.

 55. Ik zie het wat anders. Spies heeft nu zelf de piketpaaltjes geslagen en de termijnen vastgesteld. Als Schotte weer met een uitvlucht komt, zal het slecht kersen eten zijn met deze minister. Reken daar maar op. Maar ingrijpen doet ze niet, dat moet het volk doen wat deze club heeft gekozen.

 56. @ Anglo. we just have to ask.

  We just have to tell called zelfbeschikkingsRECHT.

 57. Een heleboel reacties in de trant van, ook van Spies hoeven wij geen hulp te verwachten. Natuurlijk niet, zij is hier geweest om de belangen van de witte Nederlanders te behartigen en wij weten dacht ik zo langzamerhand toch wel dat het witte Nederlandse volk liever gisteren dan vandaag ons onze onafhankelijkheid geeft, we just have to ask. Zij zijn het zat, continue door bepaalde personnages voor rotte vis uitgemaakt te worden. Wij (althans een vrij groot gedeelte) hebben dat schijnbaar niet in de gaten en dat onze tijd van profiteren bijna voorbij is.
  Wederzijds overleg en afspraken worden iedere keer door deze regering niet nagekomen en het resultaat zal ons binnenkort gepresenteerd worden, read my lips !

 58. Mensen, het kan Nederland niets schelen wat er in deze ‘Bananen Republiek’ gebeurt, ze wisten van te voren dat Curaçaoenaars ongeschikt zijn om voor zich zelf te zorgen, de helf heeft dat door en zit in Nederland en heeft het goed, de andere helft probeert te graaien wat er te graaien valt, met deze regering vallen de grote bedragen wel op, maar iedereen steelt van iedereen, ik hoor al meer dan 20 jaar niets anders in mijn omgeving!!

 59. Juul, als je voor democratie stemt wil je ook dat de democratie wordt gerespecteerd en niet dat er een dictatuur van gemaakt wordt. ‘t Zal me een worst wezen hoe een dictatuur in een land is ontstaan Arabisch of Curacaos, maar er moet een einde aan komen en hoeveel jaar dat duurt zal het volk bepalen.

 60. Zorro, zoals al vaker hier gezegd is het verschil met de Arabische lente is dat daar dictators aan de macht waren. Hier is het een regering die door voornamelijk tumba festival bezoekers zelf gekozen is.

  Het is jammer voor de intelligentsia, waartoe ik ook behoor, maar als je voor democratie kiest dan laat je ook de grote onderklasse stemmen.

  En krijg je Ajses, Schotte, Constantia, Wiels en Godett.

 61. Sander,

  ik betrwijfel het of een “echte” vrouw voor een joker als die schotte valt! Ik kan je verzekeren dat ze zo’n opgefokt ventje niet eens zien staan, ze zien hem over het hoofd.

 62. Even afwachten. In Nederland wordt er niet in het openbaar snel met modder gegooid. Het idee is om binnenskamers elkaar goed de waarheid te vertellen, maar in het openbaar elkaar niet te bruskeren. De `tegenstander` moet ook nog enigszins eervol op zijn schreden kunnen terugkeren. Door nu openbaar vertrouwen uit te spreken kan de minister straks zwaar teleurgesteld zijn… Als je in Nederland niet positief begint krijg je snel het verwijt dat je de ander ook geeen kans hebt gegeven. Hier op Curacao mag je gelijk iemand de grond in boren in het openbaar. En dan maar hopen dat het toch nog een vruchtbare samenwerking wordt…?
  Kortom, maar even afwachten wat er binnenskamers echt is besproken….

 63. Nieuws: MP Gerrit Schotte heeft een BV opgericht voor het beheer van de BOO. Een BV is een besloten vennootschap, geen transparantie dus. Wat wil hij verbergen voor de eigenaar van de BOO, de bevolking van Curacao.

 64. Ik heb al beargumenteerd waarom Spies doet wat ze doet, maar het is aan onszelf c.q. het volk om iets aan de huidige situatie te doen. Helaas laten de Arabische lentes ons zien, dat een volk een groot incasseringsvermogen heeft en pas na 10-tallen jaren dictatuur op de barricades verschijnen, maar er is nog de mogelijkheid dat deze regering zichzelf opblaast als dat referendum op de lange baan geschoven blijft worden.

 65. Ja hoor, daar gaan we weer…. pappen en nathouden.
  Waar blijven die maatregelen SPIES????

  In Nederland een (te) grote broek aantrekken… we zullen dit….we zullen dat… en zo gauw ze op Curacao zijn aangekomen de keutel intrekken.
  Al heel snel bevangen door de hitte????!!!!!!

  Als ze terug is in Nederland weer een grote mond opentrekken. Dat moet je nou juist hier doen, dan toon je daadkracht. Helaas is die daadkracht ook bij deze minister afwezig!!!!

 66. Spies is nu al in het fuik gezwommen “van Shotte” ondanks dat ze de zwem diploá’s A.B.C.glansrijk heeft gehaald,of is ze aan een harpoen gespiest daar komt ze helemaal niet meer van af,uit een fuik heb je nog een kleine kans te ontsnappen met hulp van buiten af.

 67. Zorro, ik hoop dat je gelijk hebt maar ik zou bijna verlangen naar een PVV-er die hier en nu korte metten maakt met het hele circus Asjes, Wiels, Godett, Constantia en Schotte.

 68. @ Juul Vincent. Je vergist je in Spies, hoewel Nederland niets zal doen waarmee ze en Curacao tegen de haren in strijkt en wat niet strikt noodzakelijk is en waar Nederland nu eenmaal niets over te zeggen heeft. In haar perspraatje heeft ze eigenlijk niets gezegd en heeft in een fantastisch toneelstukje Schotte stroop om de mond gesmeerd, hetgeen Schotte ook geprobeerd heeft bij haar en dat is niet gelukt, maar dat weet hij nog niet. Spies weet zich de hete adem van de Tweede Kamer in de nek te hebben en waakt ervoor een uitglijer te maken. In onze ogen lijkt het slap, maar is het niet. Mocht Schotte de euvele moed hebben de afspraken over de ISLA weer te vertragen dan gaat de SEI er aan, neem dat maar van me aan. Don’t mess with Spies.

 69. Duidelijk dat Spies geen enkel verstand van zaken heeft. De bevolking wil een nieuwe regering als zij genoeg heeft van deze corrupte bende. Ministers met giga belastings chulden en ministers die niet door de screening komen, statenvoorzitters met extra baantjes, partijmensen die makambas in lijkzakken wil terug sturen.. Regering die onafhankelijk wil tegen de wens van het volk!

 70. Ongelooflijk hoe die Spies zich laat inpakken door Schotte en zijn troetelpoedel Stella. Die Spies heeft het rapport Rosenmoller en het memo van de veiligheidsdienst blijkbaar niet gelezen.

  Met Donner hadden we al slappe hap, maar met deze Spies wordt het nog erger. En Gerrit Schotte ligt in een deuk, want die beseft dat hij een tweede Stella van Rijn heeft kunnen vinden die hem slaafs volgt, ongeacht zijn corrupte MFK praktijken.

 71. Je hebt je laten inpakken, Liesbeth!

 72. hahahaha Goeie Sander! En wij intelligente vrouwen zijn “ongeduldig”

 73. Een prachtig toneelstuk, Liesbeth.

 74. waarschijnlijk is ze toch gevallen voor zijn charme?
  charmeurs hebben altijd mooie verhalen te vertellen en de meeste (domme) vrouwtjes trappen daar meestal in.