• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Elmer Wilsoe van Justitie heeft de nieuwe salarisstructuur voor de brandweer officieel overhandigd aan alle betrokkenen. Er bestond al 30 jaar lang een meningsverschil tussen de regering en de ABVO vakbond, die de brandweerlieden vertegenwoordigen.

 
Op 17 augustus vorig jaar besloot de regering om de salarisstructuur aan te passen naar tevredenheid van beide partijen. Op 1 januari 2012 trad het nieuwe reglement in werking voor 88 brandweermannen, die hun werk in een wachtsysteem uitoefenen.

Frustratie
Het langslepende proces leidde vorig jaar tot veel frustratie bij het brandweerkorps. Wilsoe had daarom een commissie gevormd om te werken aan een nieuwe salarisstructuur. De minister heeft gistermiddag samen met de vakbond en de brandweer gevierd dat de onderhandelingen achter de rug zijn.

7 reacties op “Salarisproblemen brandweer na 30 jaar opgelost”

 1. @Zorro welke schuldsanering? Curacao is mooi in de maling genomen. de klos

 2. @ janchi. Wat fijn voor je, dat je de boel weer kan verdraaien. Dit staat er echt: Er bestond al 30 jaar lang een meningsverschil tussen de regering en de ABVO vakbond. Dankzij de schuldsanering kan deze regering behalve geld aan zichzelf besteden ook iets nuttigs met het geld doen.

 3. Das wel grappig. PAR heeft ze slecht betaal,d 16 jaar lang. en nu komt Peublo Soberano en regelt een pastechi met meer salaris. vervolgens gaan de brandweerlieden met emmers op de fiets naar een incident.

 4. No tuma nos hasi kens Zorro …..Veel turista nou …. of niet ,,,,,,,,,,,,,,,,

 5. Lisa Dindial moet weten hoe dat gegaan en afgelopen is en anders een parlementaire enquete.

 6. Volgens joe di terra . hebben ze een paar jaar geleden ‘2 de hand s brandweerwagens in nederland gehaald die nou al kapot zijn . en die twee land genoten die geld gekregen hadden om br weer wagens te kopen . wij hebben niks meer gehoord . zijn ze naar zuid eropa verdwijnen met onze belasting centen . wij vergeten niet fredy ….

 7. Hoe is het eigenlijk afgelopen met die brandweerwagens die wel betaald maar nooit geleverd zijn?

  Van dat verlies hadden heel wat salarissen betaald kunnen worden.