• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten bespreekt volgende week woensdag het ‘incident waarbij vertrouwelijke belastinggegevens openbaar zijn gemaakt’ met het ministerie van Financiën. Minister George Jamaloodin (Financiën) heeft dit punt zelf op de agenda gezet.

 
Ook het onderzoek naar het incident en de getroffen maatregelen om herhaling te voorkomen worden besproken. In december vorig jaar zijn de privé-belastinggegevens van Jamaloodin en Optica Hakim verspreid via een e-mail. Uit de gegevens kwam naar voren dat Jamaloodin en minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) een hoge belastingsschuld hebben.

Betalingsregeling
Dat de twee ministers een belastingschuld hadden werd al kort na de screening duidelijk. Details over de schulden werden echter pas na het lekken van de gegevens bekend bij het publiek. Hakim was voor zijn ministerschap directeur van Optica Hakim en beveiligingsbedrijf Speedy Security was van Jamaloodin. Het tweetal heeft sinds vorig jaar een betalingsregeling met de belastingddienst.

7 reacties op “Lekken belastinggegevens in de Staten”

 1. Als het lekken van die belastinggegevens een punt van vergadering is, waarom dan niet het lekken van de bankgegevens waar Schotte meer van weet? Maar nee, Schotte en zijn groep ja knikkers staan boven de wet, hoeven ook niet gescreend te worden. Wat een banananrepubliek zijn we geworden.

 2. De staten zetten dat dit wel op de agenda? Niet het lekken is het probleem, maar de belastingmoraal van onze ministers en minister president. Daar horen we de staten niet over. De lekken moeten zeker dicht voordat er nog meer naar buiten komt? Als we de belaatingontduiking eens net zo voortvarend aanpakken? Schande dat de staten zich hiervoor laten gebruiken.

 3. eindelijk dus actie om de klokkenluiders te beschermen. Goed van de Minister om daar een debat voor aan te vragen in de staten.
  Hij heeft gelijk dat mensen die met eigen gevaar inlichtingen openbaar maken in onze gemeenschap beschermd moeten worden , wat die moeten ze een vergoeding geven.

 4. Bespreken we meteen hoe het komt dat deze ministers hoge belastingschulden hebben?

  En hoe het komt dat de minister president met prive gevevens van een bank directeur naar buiten komt!

 5. De enige manier om deze zaken voor eens en altijd op te lossen is dat de sreening alsnog volledig wordt uitgevoerd.

  Het is ook akelig stil rond de door de Min-Pres aangekondigde ”onderzoek” door een of ander ”buro”, wanneer wordt dat eindelijk gedaan.

  En ondertussen worden er allerlei onderhandse deals door de desbetreffende ”regeerders” gedaan en het volk wordt dom gehouden en de oppositie de mond gesnoerd.

 6. De boodschapper wordt geslachtofferd, maar het nu bewezen feit van de mega belastingschulden van 2 ministers blijft onbesproken. Evenals het feit dat Gerrit Schotte daar ronduit over gelogen heeft.

  Het wordt met de dag gekker met deze regering, maar de Yu Kosow krijgt een flesje en een petje en zal het allemaal worst wezen.

 7. oh dat punt mag wel op de agenda. Wat valt daar over te bespreken? Hoort dat niet bij de rechtelijk emacht terecht? leuk dat het feit dat het op straat komt te liggen wel een agendapuntje is en het feit dat deze heren corrupte fraudeurs zijn gemeden wordt als onderwerp. Wat is belangrijker???