• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Arbeid) doet een beroep op lokale arbeiders om zich in te laten schrijven om in aanmerking te komen voor werk bij Raffinaderij Isla. Binnenkort starten er werkzaamheden aan onder andere de catcracker centrale en daar is een groot aantal werknemers voor nodig.

Het streven van Koeiman is om landgenoten eerst in aanmerking te laten komen voor deze werkzaamheden. “Pas wanneer wij al onze mensen aan het werk hebben geholpen, kan een vergunning worden afgegeven om buitenlandse arbeiders over te laten komen.”

Meer eigen mensen
De minister heeft in het verleden de mogelijkheid geboden voor inschrijvingen maar is er van overtuigd dat er nog meer mensen zijn die zich nog niet hebben aangemeld. Hierbij doet Koeiman nogmaals een oproep aan alle betrokkenen om zich in te schrijven, “zodat wij op de eerste plaats onze eigen mensen te werk kunnen stellen”.

Beroepen
Mensen die momenteel werkloos zijn of om een bepaalde reden geen werk hebben, kunnen bij verschillende buurthuizen langsgaan om zich in te schrijven. De beroepen waar extra mankracht nodig is zijn: ‘plant mechanic’, pijpfitter, lasser, schoonmaker, elektriciën en stelling bouwer.

15 reacties op “‘Eerst onze eigen mensen aan het werk’”

 1. @ Hubert de Ronde. Dat is nu juist het probleem. (Bijna) geen enkele werkcapabele man heeft hier een uitkering dus kan er van een verplichte inschrijving geen sprake zijn. Er is echt wel werk voor hen die willen, maar die zie je alleen onder habla espagnol. Een onuitputtelijke bron, die alleen maar groter zal worden vanwege de economische achteruitgang tijdens het huidige bewind.

 2. het zal me niks verbazen als de goedkeuring voor de buitenlandse werknemers al klaar liggen.
  Dat Koeiman de oproep doet en daarna kan zeggen maar er reageerde niemand, dus daarom lopen er nu zoveel buitenlanders op de ISLA.
  Nee hij moet de huidige werklozen aan het werk zien te krijgen, zodat ze werkritme krijgen, ervaring op gaan doen en we geld besparen op de onderstand, ook komt er dan meer geld binnen bij de SVB en voor de AOV.
  nogmaals iedereen die gezond is kan deze werkzaamheden verrichten, dus aan de bak en laat zien dat we het ook menen 80% is 80%.
  Niet gevoelig zijn ja maar ik zit op Ban Aboa dus het is ver weg, of maar het is zo warm.
  Iemand die werk weigert laat de gemeenschap voor hun kosten opdraaien.
  Iemand die hard heeft gewerkt kan trots zijn op zijn prestatie, en voor de jongeren die hard hebben gewerkt en in de avond moe thuiskomen, lol die hebben geen zin om andere dingen uit te halen.
  Probleem is wel dat als je bij de ISLA wilt werken je wel door de drugstest heen moet komen. eigenlijk vind ik dat een hele goede zaak, mogen ze van mij bij iedereen laten doen zo’n drugstest.

 3. Ik vind persoonlijk de oproep van Koeiman van de zotte,gewoon een arbeidsburo in stellen waar als je werkeloos bent en een uitkering ontvangt moet! zijn in geschreven zijn,bij meerdere weigering van een baan uitkering kwijt,dit werkt een stuk beter.En ik weet ook wie daar een geschikte directeur voor zou kan zijn,namelijk Gerda Willems “nu directeur Bibiolitheek” die heeft dit werk gedaan bij het Arbeidsburo in hilversum,na vollen te vredenheid,zeer gewardeerd mederwerker was zij.Of is er al een arbeidsburo op Curaçao,ik weet het niet?.

 4. @Dom BO klad,je kan zien dat je al zo’n 20 jaar niet meer op de hoogte bent wat er in Nederland gebeurd,het is net andersom er zijn bijna geen buitelanders die bij de gementereiningsdiensten meer werken om dat deze banen zoals achter de vuilniswagen een van de beste betaalde banen zijn zonder diploma ze verdien meer als menigeen.

 5. @bomboklad, als nederlanders ook dat werk gaan doen dan kan jij niet meer werken.. dus speciaal voor jou hebben we dat werk voor jou.. op jouw nivo!

 6. @ shimaruku. Ik kan me er iets bij voorstellen om werklozen aan een baan te helpen, maar je kan ze hier niet daartoe verplichten. Veelal zijn het beroepswerklozen, die liever lui dan moe zijn en er wat bij husselen. Het resultaat zal dan ook niet overweldigend zijn. In Nederland kan die verplichting wel om begrijpelijke redenen. Curacao moet zich richten niet op een verloren groep maar op andere groepen werklozen en potentiele werklozen, waarin nog muziek zit, maar dan moet wel het onderwijs verbeterd worden, want dat holt onder deze regering achteruit en bestaande hervormingsplannen zijn niet verder geimplementeerd.Namsverandering van een school en mogelijk een Papiamentstalige HAVO/VWO zullen daaraan NIETS bijdragen.

 7. ach kijk maar bij de gemeentereiningingsdiensten in nederland daar zie zelden een nederlander te werk de rest is buitenlands want de nederlander vindt zich te goed voor dat werk !!

 8. Vermoeiend vind ik dat toch, altijd kritiek op al die ‘locals’ die maar ‘onder de boom’ zitten, doet eindelijk iemand zijn best een deel van de Curacaose werklozen aan een baan te helpen is het ook niet goed.

  Volgens mij heeft het helemaal niks met dictatuur te maken als je als regering probeert het percentage werklozen in je land terug te dringen.

  Maar nee, laat de Venezolanen maar komen, dan kunnen de vooroordelen lekker in stand blijven en de kolommen in Versgeperst weer gevuld door onze vaste afkrakers.
  Bah.

 9. Ha ha ha het übermensch denk werkelijk dat zijn eigen kiezerspubliek überhaubt zou willen werken, ga zo door, hierdoor zullen mensen uit hun achterban vervreemd raken van de partij, ga zo door!!!

 10. Hierbij doet Koeiman nogmaals een oproep aan alle betrokkenen om zich in te schrijven, “zodat wij op de eerste plaats onze eigen mensen te werk kunnen stellen”. Dus de regering neemt mensen ISLA aan??????

 11. Dit is een parodie op “Eigen volk eerst”, wie kwam daar 70 jaar geleden ook al weer mee…
  Alles duidt op dictatuur.

 12. en hoe zit dat nu straks, als er geen 80 % lokale werknemers komen opdagen, gaat de isla dan dit of gaat de regering dan eindelijk mensen verplichten om de baan te nemen, want laten we eerlijk zij veel van de banen die aangekondigd zijn daar heb je geen hoge opleiding voor nodig.
  Inderdaad eerst onze eigen mensen aan het werk en als ze niet komen dan verplichten om daar te gaan werken.

 13. Vraag de lokale restauranthouders maar eens waarom ze latinos in dienst nemen en niet de lokale bevolking.

  Waarschuwing: publiceer het antwoord niet, want de lokale kranten zullen een prijs van 1,000 gulden op uw hoofd zetten.

 14. Oproep aan de lokale arbeiders OF beroep op de lokale arbeiders…;-)

 15. hoezo oproep, de onderstand heeft toch genoeg werknemers van de isla, laat die weer eerst aan worden genomen.