• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte en president Michel Martelly van Haïti hebben gistermiddag een verklaring voor samenwerking ondertekend. De landen zullen gaan samenwerken op het gebied van gezondheidszorg, cul- tuur, educatie, technologie, landbouw, toerisme, energie, transport, buurtontwikkeling en handel.

Ook is afgesproken om de bilaterale samenwerking te blijven versterken en tot een nauwere samenwerking te komen. Martelly was deze week voor een tweedaags bezoek op Curaçao. Hij bezocht onder andere de WiFi-mobielen van Fundashon Gerrit Schotte en hij nam een kijkje bij de windturbines op het oude Amstelterrein.

Commissie
Een belangrijk punt waarover Curaçao en Haïti afspraken hebben gemaakt in het getekende document is de installatie van een gezamenlijke commissie die alle mogelijke samenwerkingsgebieden gaat onderzoeken. “Ik ben erg onder de indruk van wat Curaçao te bieden heeft. Ik zal heel snel een missie naar Curaçao sturen om te kijken hoe wij de banden kunnen versterken en om te leren van elkaar”, aldus Martelly tijdens de persconferentie in Fort Amsterdam.

[scribd id=81175164 key=key-2ytnuajsnew4wlou8v1 mode=list]

7 reacties op “Samenwerkingsverband Curaçao en Haïti”

 1. Nu onze makamba Schotte ook is gaan geloven in voodoo,zijn de apen en rapen helemaal gaar,sterkte YDKérs.

 2. Het is toch leuk voor die mensen? Het is allemaal net echt met die “declaration”. Er gebeurt verder helemaal niets mee, maar dat maakt toch niet uit.

 3. Kunnen voortaan zelf die mooie gekleurde hagedisjes van blik maken.

 4. Meneer Schotte het land haiti heeft ons NIKS te bieden , voodoo poppen hebben we hier al zat ik vertrouw dit voor geen meter.

 5. Ik heb begrepen dat Haiti voodoo technologie naar Curacao zal exporteren.

  Binnenkort zie je zombies de werkplekken op de Isla bezetten.

  Scheelt nogal wat centjes.

  Echt een slimmerik die Gertikje.

 6. Toerisme in haiti is booming. Gezondheidzorg is in Curacao en Haiti alletwee slecht. Curacao gaat Haiti achterna.. zeker met de onze eigen Doc ‘Wiels; Duvalier!

 7. Haiti is compleet kapot gemaakt door corruptie, corruptie en corruptie. Steenrijke politici die over de ruggen van de hongerende onder-ontwikkelde bevolking nog het laatste overgebleven dubbeltje in hun eigen zakken steken, kunnen al jaren in Haiti straffeloos hun gang gaan. Dus samenwerking op dat gebied past wel in het straatje van de MFK.